Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 9

Julia Dream spune:
Try, ai dreptate 100%. Iar pentru ton sa nu-ti ceri scuze, caci mie mi-a facut foarte bine. De fapt nu sunt chiar asa de "mamaligoasa" cum ar putea reiesi din ceea ce am scris (sau nu sunt azi, cel putin ), dar eram nedumerita numai pentru situatia in care, desi aflai ca sunt probleme, nu puteai face nimic. Daca este cum spui tu mi se pare normal sa fac testul. Oricum, usor este sa renunti la copil, chiar daca stii ca sunt probleme, mai ales dupa ce l-ai vazut la eco, dar cred ca e si in interesul lui sa o faci... (sper si eu sa nu par prea cinica, dar asta gindesc).
Gandacelule, la mine se referea Try
Iar despre prenatale, nici eu nu iau inca. Analizele mi-au iesit mai bune ca niciodata, asa ca deocamdata nu mi-a recomandat nimic (ma rog, am luat acid folic pina in sapt.12 si utrogestan, dar atit).
Liniste in suflet si capul sus tuturor!

Madachan spune:
In primul rand vreau sa urez bun venit noilor viitoare mamici,sa aveti bebei sanatosi si frumosi.
De maine intru in trimestrul II ,nu mai am greturi deloc,ma simt nemaipomenit.Astept rezultatul analizelor. Burtika a crescut putin,dar de ingrasat inca nu m-am ingrasat nici macar 1 kg., poate de acum ,ca am inceput sa cam mananc. Mai am in jur de 3 luni si ne intoarcem in sfarsit acasa. O sa-mi fie cam frica sa calatoresc cu avionul,tinand cont ca drumul de aici si pana in Rom. e foarte obositor iar eu o sa fiu cam in luna a 6-a.

laura miu spune:
Buna ziua la toata lumea..
vreau sa va povestesc ceva, ieri am fost la dr. si..toate bune, bb-ul misca are manute,picioruse si toate cele si...mi-a recomandat sa fac la sf lui iunie eco monografica..ok
si...l-am intrebat eu mai iau vre-o vitamina ceva..nu,tb sa fac vre-o analiza...nu, am listeria iau ceva...nu......deci ce ziceti!!!!
eu am ramas asa..pana in august,asta daca iese bine monografia,nu ma mai vad cu medicul..care a zis sa ma consider un om normal..fara sa fac nimic....eee!!!!
sunt bucuroasa ca bb e bine si eu la fel, dar...nu era normal sa-mi mai zica ceva?
voi ce spuneti?
pupici
laura

Dena spune:
mamici!
Cricor & raluca.gabriela & try va multumesc pt sfaturi!
Try, eu nu stiu drept sa spun care este triplu test. Stiu ca am facut prima etapa din integral prenatal screening (ultrasound si sange), iar medicul ginecolog mi-a cerut sa fac un alt ultrasound in sapt 14, nu imi aduc aminte cum se numeste (neuchal sau cam asa ceva ...am sa verific si sa confirm)si mi-a spus ca ar trebui sa fac amnio, dar inca nu mi-a cerut-o ferm si nici nu am semnat inca nimic. La ginecolog am sa ajung din nou in sapt 16.
Am inteles ca e posibil ca alarma sa fie falsa,insa intrebarea mea este: e posibil si invers??? Ati auzit vreodata de vreun caz in care toate analizele au iesit ok si doctorul a spus ca bebe e in regula, iar dupa nastere bebe sa nu fi fost sanatos???? Pt ca despre alarme false am auzit ft multe povesti, se pare ca in marea majoritate a cazurilor se intampla sa fie o eroare de calcul...
Toate bune si sa cresteti mari si sanatoase!
Denisa

fulguletz spune:
Citind ce a scris try, ma tot mananca degetelele sa scriu si eu cateva vorbe : cand ginecologul mi-a confirmat sarcina, m-a incarcat cu tot felul de reviste si brosuri informative. Printre altele mi-a dat si foaia pe care tre s-o semnez in cazul in care vreau sa fac amniocenteza. Si aici sta scris alb pe negru ca la 30 ani(eu am 29 ani si 2 luni) riscul nasterii cu Down este de 1 la 895. Pana aici totul pare ok. Dar , mai este o problema si anume : in urma amniocentezei riscul de avort este de 1 la 100. Si acum trag concluzia (la mine e musai sa fie o concluzie) : riscul de a pierde un copil sanatos in urma amniocentezei este de 9 ori mai mare (sper ca am calculat bine) decat sa se nasca cu Down.
Si , inchei apoteotic : try, eu nu cred ca aici e vorba de cat de “curajoase si puternice” suntem noi, ci de a lua o decizie importanta, care ne poate afecta pe viatza . In al doilea rand, faptul ca unele dintre noi (pur si simplu vorbesc la modul general) ne mai descarcam si ne exteriorizam temerile nu inseamna iar neaparat ca nu suntem “curajoase si puternice”, ci eu cred ca tine de personalitatea fiecaruia si zau asa : cateodata e mai bine sa ne descarcam si sa dam dovada de slabiciune decat sa ne interiorizam si eventual, sa devenim orgoliosi si reci. In fond si la urma urmei , eu am inteles ca pe acest site (pe langa scopul informativ si educativ pe care il are), putem sa scriem si despre ce simtim in diferite momente (tristetze, bucurie,etc)...
try, la intrebare ta “Daca acum ne panicam, ce-o sa facem cand s-or umple de pojar sau cand or cadea si si-or rupe gura pe asfalt? Cand cand or cadea de pe scaun sau si-or rupe prima data mana?” iti raspund cam asa: In cazul meu strict personal, crede-ma ca am avut situatii grele prin care a trebuit sa trec, si la care , daca m-as fi gandit dinainte, m-ar fi apucat jelitul si disperarea. Dar , vreau sa-ti spun ca am fost chiar mandra de cum am facut fatza situatiei. Asa ca nu se stie niciodata , cum poate reactiona un om : cei care par slabi pot fi de fapt mai puternici decat cei care fac pe puternicii. Si mai e si vorba aia “ Dumnezeu te intareste si iti da cat poti sa duci”
inchei aici, in speranta ca nu ma va sau
nimeni.
9 saptamani

fulguletz spune:
in caz ca mai intereseaza pe cineva , scriu riscurile nasterii cu sindrom Down (copiez de pe un blat dat de doctorul meu):
20 ani - 1 la 1527
25 ani - 1 la 1352
30 ani - 1 la 895
32 ani - 1 la 659
34 ani - 1 la 446
36 ani - 1 la 280
38 ani - 1 la 167
40 ani - 1 la 97
42 ani - 1 la 55
44 ani - 1 la 30
cam asta ar fi...
cu sotzii si cu nostri, cu temerile si slabiciunile pe care le avem fiecare in suflet, sunt convinsa ca, pana la urma , fiecare dintre noi va lua decizia cea potrivita (na, ca nu mi-a venit alt cuvant!)
9 saptamani

danette spune:
Hi!
Cred ca sunt f. de acord cu tine, fulguletz, si cum scriam intr-un post anterior, nu sunt sigura cum percep problema asta cu sindromul Down: medical sau religios, nu ca as fi nu stiu ce fanatica...
Eu in urma cu cativa ani am facut o intrerupere la cerere (eram in 5-6 sapt.) fara sa stau sa ma gandesc la copilul acela... m-am gandit doar la mine. Multa vreme nu m-a afectat, de fapt nici nu m-am gandit,la ceea ce am facut. Prea multe femei tinere fac chiuretaje in zilele noastre.
Apoi, a trecut vremea si am inceput sa-mi doresc un copil, care nu mai vroia sa vina... si unele dintre voi poate ma intelegeti, prin ce disperare si stres treci cand te gandesti ca e posibil sa nu mai poti avea vreodata copilul tau... La mine nu a venit usor, din prima sau a doua incercare...
Ma gandeam tot mai tare ca ma pedepseste Cel de Sus pentru avortul acela... pentru ca eu una, nu mai eram foarte cinica si rationala.
Mi-ar fi extrem de greu, chiar si daca as stii ca copilul are probleme sa mai trec printr-un avort, desi am mai scris si asta: "Nimeni cu are nevoie de copii cu probleme", nici noi, nici societatea...ca sa numai spun prin ce suferinte trece un copil cu handicap.
Sunt constienta de toate astea.
Andra, nu e vorba numai de curaj aici, e vorba si cum suntem construite fiecare dintre noi, eu nu pot sa gandesc numai cu "sange rece". Desi iti inteleg foarte bine logica si intr-un anumit fel sunt de acord cu tine.
Tie ti-am mai povestit problema mea, si stiu ca tu ai un pic alta viziune...ma refer la intreruperea sarcinii.
Dar, triplu test are un procent de acuratete de 70%... tu zici ca te omoara nesiguranta, dupa ce l-ai face nu te-ai mai gandi la restul de 30%?????????
Nu sunt copilarii crede-ma. Am trecut prin prea multe ca sa mai consider viata, a mea sau a oricui ca o chestiune pe care s-o judec doar la rece.
Dana, 11 sapt.

danette spune:
Gandacelu, la cat ma preocupa sarcina mea, crede-ma ca nu as fi ales un medic prost!
Si nici n-as face lunar drumuri pana la Cluj (eu fiind din Baia Mare) la un medic "no name", sa zic asa...
In plus mai am unul "de rezerva" si in Baia Mare.
I-am intrebat pe amandoi dr. de prenatale, tocmai pentru ca am citit in diverse carti despre suplimentul de vitamine.
Raspunsul a fost in ambele cazuri NU, INCA "mai incolo o sa iei, daca o sa fie cazul".
Nimeni nu s-a exprimat ca analizele mele ar fi "traznet", doar ca sunt normale.
Dana

gandacelu spune:
okey, danette, stai, nu da cu paru!;)
mie mi-au dat astia in canada materna inainte sa fac analizele... care oricum n-au fost prea grozave... dupa cum s-a mai discutat, exista pareri si pareri, iar cel mai important este sa ai incredere 100% in medicul tau
probabil chiar n-ai nevoie, pur si simplu!
uite si patania mea de la prima sarcina: dr. nu mi-a dat sa iau acid folic, iar eu sunt vecina cu o asistenta de ginecologie, mai in varsta, cu f multe experienta!
cand a auzit vecina ca nu iau acid folic, mi-a facut capu` calendar! cum se poate asa ceva, ca la ei la spital se da acid folic pana in luna a 3-a, dupa aia se naste copilul cu malformatii, si da-i, si lupta! ca dr. mea e tampita, si tot asa!
m-am speriat ca proasta si am luat singura acid folic (tot ca proasta) ca sa fiu eu linistita! am luat vreo 2 saptamani, pana am ajuns in luna a 3-a...
ca apoi sa aflu cate mamici nu iau acid folic (eu mai citisem si prin carti si ma panicasem, acidul folic era problema mea de capatai!!!) - asa ca, vorba ceea, da-i Doamne romanului mintea cea de pe urma!
deci scuze pentru chestia cu prenatalele, nu aveam nimic cu medicul tau, de fapt am zis: ori n-ai nevoie, ori nu e el bun, asa ca varianta corecta a fost varianta 1! inca o data scuze!
.......................................
cat despre avort...
crestinismul este impotriva avortului, pe motiv ca este sinonim cu crima, pentru ca fatul primeste suflet din momentul conceptiei!
Biserica se opune si avortului in cazuri medicale (moartea mamei sau copil cu malformatii) pentru ca, nu o data, predictiile medicale s-au dovedit false, copilul sau mama n-a avut nimic de suferit
si apoi, mamele care mor la nastere sunt considerate mucenite, stiati?
si apoi, un copil cu malformatii (Doamne fereste!) nu are acelasi drept la viata ca toata lumea?! daca pe tine te calca maine o masina si ramai in carucior, ii da asta cuiva dreptul sa te omoare?
raspunsul e nu, bineinteles
si iar, bineinteles, este extrem de dificil pentru parinti, dar, privit din nou din punct de vedere religios... totul capata o alta conotatie
greutati avem oricum in viata
da Doamne sa nu avem mai multe!
sa te spovedesti pentru avortul facut, iar fetele care au pierdut sarcini, try, anne-marry (ce mai faci, anne, de ce nu mai raspunzi??!!), sa mergeti la biserica sa va ceteasca parintele o rugaciune de dezlegare!
asta daca sunteti cat de cat credincioase...
in general, e bine sa fim spovedite si impartasite pe timpul sarcinii (mai ales ca in general, femeia insarcinata e dezlegata la impartasanie orice pacate ar fi facut anterior) - mai ales inainte de nastere! nici nu stiti cat ajuta!
si apoi, daca nu ne punem speranta in Dumnezeu, atunci... unde? si in ce?
sper ca n-o sa isc o dispute religioasa, sunt doar cateva sfaturi!
va pup!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

gandacelu spune:
acuma, despre mine (sunt in 10 sau in 14 saptamani, asadar...! inca nu se stie)
domne, mi-a venit zilele astea un val de foame, ceva de speriat! am rontait (mere) in continuu!
adios siluetei, trebuie sa-mi iau adios, clar, nu ma mai tine mult!
o sa fac iar fetita!!! sunt sigura!
(bravo mie! hihihi)
greturi n-am avut neam! (mie mi-e greata sa vomit! iar daca am cumva greturi -usoare, e drept- prefer sa le las sa-mi treaca decat sa vomit, nu stiu daca ma intelegeti:)
acuma, incep sa ma uit cu jale la vechii blugi, au inceput sa ma stranga, mai ales dupa masa!
e clar, fetita e!:)))))))
mai ales ca i-am gasit si nume: teodora, iar nume de baiat nu gasesc nici cu lumanarea (numai ciudatenii, grigorie, ioachim, va dati seama!) - chestie care imi aduce din nou aminte de prima sarcina, cand am gasit nume de fata imediat, dar de baiat am cautat si ne-am ciondanit pana in ultima zi!
si fata a fost!
ieri am fost intr-o calatorie destul de lunga pana in Isle de Coudre (canadiencele, ati vizitat-o?!)
am mers cu masina cateva sute de km, n-am avut nimic, doar ca am adormit ca un bustean la un moment dat, mi s-a rupt filmul! (chestie care nu mi se intampla niciodata!)
a fost super, poate va pun din nou poze!
sanatate la toata lumea!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405