Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (5)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by try

Fulguletz, departe de mine gandul de a nu va lasa sa va exprimati temerile, eu doar am raspuns temerilor exprimate de voi intr-un mod ce speram sa fie incurajator, asta a fost modul meu de a va imbarbata, daca vrei s-o iei asa. Nici eu nu vad de nici un folos sa faci amniocenteza daca triplu-testul ti-a iesit bine. Dar ce faci daca triplu test iti iese rau? Nu mai faci amniocenteza? Ramai cu speranta ca 30% este posibil sa nu fie adevarat? La asta ma refeream cand ziceam de nesiguranta (Dana). Si ca sa eviti lantul asta de probleme cu care te poti confrunta, e mai bine sa nu faci triplu-testul deloc, in ideea ca cine stie ce rezultate mi-or mai iesi? La asta se reducea toata divagatia mea. Ca nu e cazul sa evitati niste teste doar pentru ca va e frica de rezultatele ce ar putea iesi din ele.
Iar referitor la statistici, stii cum e cu statisticile? Poate ca riscul de a ti se intampla tie ceva e de 5%, dar cine iti poate garanta tie ca te afli de partea celor 95% sau de partea celor 5%? Nimeni. Statisticile sunt valabile numai pentru grupuri/colectivitati. Cand e vorba de fiecare persoana in parte, riscul nu se mai calculeaza ca fiind 5%, ci poate 50%. Tu nu prezinti un risc de 5% de a face complicatia x, ci grupul/colectivitatea prezinta aceasta caracteristica. Tu teoretic ai sanse egale de a face complicatia sau de a nu o face. Tu crezi ca femeia aia din 895 de viitoare mame crezi ca a avut risc de 100% de sindrom Down? Nu, biata de ea, luata singura a avut acelasi risc ca si celelalte 894 viitoare mame: de 50% de a face sindromul sau nu.
Inca o data, statisticile n-au valoare pentru indivizi, ci numai pentru grupuri.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
15+ sapt DNP 1 nov.

Try, sincera sa fiu, eu chiar nu am perceput mesajul tau ca fiind unul de imbarbatare, ci , mai degraba, mi s-a parut ca incerci sa influentezi niste decizii personale, intr-un stil impunator. Imi pare rau ca perceptia mea a fost falsa, se mai intampla. Poti sa ma pentru asta. Uneori e destul de dificil sa iti exprimi o parere (idee) si sa fii inteles corect de catre cel care citeste.
Iar eu nu am facut decat sa le dau fetelor niste informatii(statistice, ce-i drept) pe care le aveam si atata tot . Si desigur, am tras o concluzie care mi s-a parut mie, importanta.
Eu iti respect parerea si incet incet sunt sigura ca o sa ma obisnuiesc si cu “stilul specific tie”.

Te si sa iti fie bine !

10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

UM 19 martie, DPN 28 decembrie. Eu sper insa sa mi-o aduca Mos Craciun... :)

sa cresteti mari! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Raluca,la care magazin de pe Lipscani te referi?
Si eu va trebui sa-mi cumpar material pt niste rochite/sarafane de vara,dar nu prea ma pricep.Adica nu ma pricep deloc.Nu stiu nici cam cat material trebuie si nici ce fel de material s-ar preta mai bine.Probabil ceva subtire dar cat mai nesifonabil,ca prin iulie-august cand o sa fim cu burta mare n-o sa avem chef sa calcam.
Cine are idee?

Jasmine
12 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

danette, si eu tot la Tirol vreau sa merg anul asta in concediu (eu incerc sa ma aventurez sa merg cu cortul, daca nu zice nimic). Si pe urma sa ma lungesc putin si prin Elvetia. Daca veneai in august poate ne intalneam . Iubesc vara, ador concediile ! si te inteleg ca azi esti , si cred ca nu mai ai rabdare. Eu, cel putin, as fi in stare sa imi fac bagajele cu o saptamana inainte de a pleca.

In ceea ce priveste jumatatea mea cea mai scumpa (de fapt unica ), s-a cam pus pe treaba , vrand nevrand. E ca o . In afara de mancare, pe care o fac eu, el face curatenie, ,etc. Chiar daca nu spune, simt ca il enerveaza ca , uneori tre sa renunte la tabieturile lui gen sau , dar nu are de ales
Si e tare emotionat si fericit si incearca sa imi faca cat mai multe pofte!

10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia Dream spune:

Eu una am vazut lucruri destul de dragute la Cocor... Dar foarte mari pt mine deocamdata. Mi-am luat totusi o pereche de pantaloni "cu burtica detasabila" pe care sper sa-i pot purta mai multa vreme de acum incolo.Au un sistem smecheros cu nasturi si elastic si ii poti regla. E drept ca au fost aproape 900.000, de aceea sper sa ii port cit mai mult. Haine de vara mi-a fost frica sa iau, caci nu stiu cit de mare va fi burtica si cit de voi fi eu atunci.
Dar pe mine m-au entuziasmat si hainutele de gravida de la Carrefour (e drept ca nu m-am uitat la preturi). Si mai ales o salopeta de in. Mie imi place taaare mult sa port pantaloni si abia astept sa am cu ce sa umplu o salopeta. Stiu ca arati ca un pinguin, dar parca este o "uniforma" de graviduta de care cred ca as fi foarte mindra. E drept ca am tot auzit pareri negative despre salopete, ca n-ar fi elegante, ca asa si pe dincolo (plus ca cica fetele trebuie sa se imbrace cu fuste, ca de-aia sunt fete)... dar imi doresc mai mult sa ma simt bine decit sa fiu super eleganta. De fapt uit dinadins ca va TREBUI sa fiu cit de cit bine imbracata la serviciu... Dar visez si eu...
Draga roserb, am uitat sa-ti multumesc ca m-ai trecut pe lista, asa ca o fac acum DPN la mine este 14 noiembrie, iar UM pe 8 februarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Si al meu sot incearca (in masura posibilitatilor, pentru ca in ultima vreme a avut si el o perioada f agitata la servici)sa mai preia din treburile casei , ma ajuta si inainte dar acum e mai sprinten.
Sarcina trecuta a fost un monument de rabdare, a indurat cu stoicism toate vaicarerile mele si toate scenariile apocaliptice pe care le elaboram .Acum , cand nu ma mai plang de toate cele, cred ca e chiar fericit.
Data trecuta isi dorea cu ardoare baiat , iar acum , fiindca e topit dupa Bianca , a ajuns la concluzia ca nu mai are preferinte , sanatos sa fie!

Roxana- 14+saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Jasmine cred w un magazin pe Lipscani care se numeste Textilandia(e pe partea dreapta cum urci de la fostul magazin Bucuresti).Intr-adevar sint stofe mai ieftine acolo si poti sa intrebi vinzatoarele cit material iti trebuie pt o rochie.

raluca pe toxoplasmoza ai dat numai 200.000lei, ca mie mi-a zis doctorita de familie ca e f scumpa.La fel mi-a zis si despre Listeria si Citomegalovirus.Pe astea le-ai facut tot asa ieftin?

Ela2001 - 16 saptamini de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Julia, unde anume la Cocor sunt haine de gravide, ca daca nu am cautat de am innebunit - e drept ca ma si grabeam, dar lumineaza-ma ,please!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

roserb la Cocor la et. 3 sint haine de gravide,dar nu sint multe si cam uritzele.

Ela2001 - 16 saptamini de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia Dream spune:

Ca a venit vorba despre analize...
Eu toxo, listeria si CMV-ul (si multe altele) le-am facut la Institutul Cantacuzino si m-au costat aproape 5 milioane.
Daca vreti sa vedeti preturile, intrati pe www.cantacuzino.ro (daca se deschide site-ul de la voi). Oricum, miine imi iau bonurile si va dau de stire ce si cit am platit.
Pt toxo, listeria si CMV (citomegalovirus, parca...nu vreau sa stiu cum se numeste, probabil pt ca il am ) trebuie sa adunati toate cele 2 sau 3 analize care sunt date pe lista. Eu am plecat de acasa convinsa ca trebuie sa platesc doar una dintre ele asa ca va dati seama ce soculet am avut cind am vazut suma finala... Dar sanatosi sa fim, ca necazurile curg!

Mergi la inceput