Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Bine ai venit, Vivian.

Mai fetelor, mamicilor, scumpicilor, uite ce furtuna fac hormonii astia din noi. Eu n-am mai intrat pe forum de vineri dupa amiaza si pana acum am citit numai despre tot felul de nenorociri si am vazut cum fiecare intelegea altceva din mesajul anterior. Nu stiu daca ne ajuta asta... Si eu, de cand cu greturile astea zilnice si raul care ma tine acasa de nici la birou nu ajung, sunt tare iritata si nervoasa si cateodata cad in cate o depresie care stiu ca nu ii face bine lui bebe.
Haideti sa vb despre ce simtim in burtica, despre bebe si cum o sa fie el, despre ce asteptam si ce ne dorim...
Ca sa va povestesc una haioasa (desi imi e tata de rau ca imi dau lacrimile, si de greata, si de rau si de somn si de durere de cap): in weekend a venit mama soacra pe la noi si, la masa de pranz, mi-a pus cu mama sare in cap fara sa imi dau seama. Dupa aia au asteptat sa vada dupa ce mi-am pus mana in cap unde am dus-o mai intai: la nas sau la ochi. Daca o duceam la nas, faceam baiat, dar eu am dus-o la ochi, pt ca imi era tare somn. O prostioara babeasca, bineinteles, dar ele se amuzau teribil... La mine in familie cam toata lumea vrea fata. Numai sotul meu e inca atat de emotionat si de bulversat (am 7 satamani) ca isi doreste orice, copil sa fie si sa fie sanatos :)
Ca tot a venit vorba de soti, nu stiu cum sunt ai vostri, dar al meu se poarta impecabil, e atat de rabdator si de dragut si de atent si de afectuos... iar eu atat de gretoasa (la propriu) si de obosita si de mârâita si de agitata... Si inainte era asa, dar acum, de cand eu m-am schimbat asa rau si mai ales de cand nu mai am chef de...altele... sunt fericita ca e asa. Ai vostri cum sunt?

sa cresteti mari! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Raluca, al meu imi face pachetel de dimineata pentru birou :-) Si pune tot felul: branza, legume, fructe, ca la un moment dat nu ma mai duc cu pachetelul ci cu sacosa la birou :-) Si al meu se poarta frumos si afectuos. Desi cateodata cred ca il cam enervez pentru ca profit de noul statut si il pun pe el sa faca tot..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Buna fetelor!

Azi sunt super super fericita fiindca am finalizat in sfarsit problema concediului. Sotul meu a facut in sfarsit rezervarea la pensiunea unde vroiam eu foarte mult sa merg in Tirol, Austria. Asa ca la sfarsitul lui iunie mergem. Si trebuie sa va spun ca si bebe a avut contributia lui (chiar daca e inca in burtica), fiindca daca nu era el, precis mai amanam pentru la anu'...
Sper ca toate sa fie in regula, sa nu intervina nimic neplacut pana atunci.

Asa cum reiese si sotul meu s-a schimbat...
Desi suntem casatoriti de numai 3 ani, in ultima vreme nu-mi prea mai lua flori decat la ocazii speciale: ziua mea, aniversarea casatoriei...ei, acum lucrurile stau altfel, ma trezesc cu cate un buchetel de flori tot mai des, si tare tare mult imi place. Este muuuuuult mai afectuos.

ici, Dana, 11 sapt. si 4 zile

Mergi la inceput

Hello Vivian!!!

Bine ai venit!

, Dana 11 sapt. + 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Si sotul meu e rabdator si calm.Eu imi dau seama ca o mai iau razna,ma mai apuca nervii din nimic,il mai bat la cap...dar el nu reactioneaza,ma lasa sa ma desfasor.Ba chiar pune mana la treaba,ceea ce inainte nu prea se intampla.

Jasmine
11 saptamani

Mergi la inceput

Andra draga, nu m-ai iritat!!

Duminica eram intr-o stare psihica mai proasta, eram si un pic trista...
Si pe undeva era firesc ca la un subiect cum a fost cel despre SD sa apara tot felul de pareri. Nu putem fi toate la fel, si evident nu putem gandi la fel, chiar si legat de importanta triplu testului.
In RO peste tot unde citesti despre aceste teste te informeaza imediat si ca se fac dupa 35 ani sau in caz de existenta sindromului in familie.
Deci nimeni nu le prescrie la 30 de ani de ex., sau te sfatuieste sa fie facute. Presupun ca sunt si foarte scumpe, pe mine numai toxo m-a costat cca. 20 Euro...E drept ca am facut analizele la un lab. privat, era foarte posibil ca de la Spital sa primesc raspunsul ca nu se face.
Ca sa nu-ti mai spun cat de groaza imi este de analiza asta de Rh pe care trebuie s-o fac lunar, si stresul pe care il am ca Doamne fereste imi vor creste anticorpii...
E stres "belive me", deja taica-meu ( el e cel caruia ii "datorez" Rh negativ) mi-a facut rost de vacc. acela Imunogamaglobulina, in caz ca ar trebui facut de urgenta. Nu se gaseste f. usor.
La mine analizele au fost intotdeauna numai "de musai" ca sa scriu si eu ceva ardeleneste pe aici..., ca totdeauna mi-a fost rau numai cand ma gandeam ca trebuie sa-mi ia sange... si uite acuma ce mai donez...LUNAR, la naiba.

Si mai este o chestie, simt ca bebelusul meu este bine, simt eu asta... este daca vrei, intuitie.
Nici nu vreau sa ma mai gandesc ca e altfel.
Azi eu am eliminat orice fel de idee referitoare la SD.

Te pup, Dana

Imi pare rau ca inca ...

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna,fetelor.N-am mai intrat de vineri pe forum si mi-era dor de voi.Dar vad ca intre timp ati discutat f mult.
Cum va mai simtiti?
Eu am inceput sa ma simt mai bine.Starile de greatza s-au rarit;de oboseala insa n-am scapat.
Saptamina trecuta cred ca l-am simtit pe bb pt prima data,insa nu sint sigura ca a fost el.Eu cred ca va fi baiat cu toate ca imi doream mai mult o fetitza.Dar e bine si asa numai sanatos sa fie.
La sfirsitul lunii ma duc din nou la ginecolog;sper ca atunci sa-mi spuna ce sex are copilul.

Poate ma lamuriti si pe mine cum e cu triplul test.E o analiza de singe?Sint de fapt trei analize sau e numai una?

Cum rezolvati problema hainelor, ca pe mine nu ma mai incape nimic si nici n-am vazut haine de gravida dragutze(arata toate ca niste saci si au niste culori oribile);unde mai pui ca sint si scumpe ca naiba.
Pina acum m-am ingrasat 3-4 kg;ce parere aveti- e prea mult?Voi cit v-ati ingrasat?

Ela2001 - 16 saptamini de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Cam scumpe analizele alea, intr-adevar. Eu am fost la policlinica si am dat 200 000 pe toxo. E adevarat, ai ale neplaceri "la stat": au uitat sa imi faca si calcemia, desi era trecuta pe fisa, si acum trebuie sa o fac din nou...

Haine de gravidutza... am auzit ca la mini prix au blugi cu burtica, numai 240.000. In rest, vine caldura, asa ca eu sunt hotarata sa imi fac numai rochite largi, pe bie - arata foarte natural. Pe Lipscani e un magazin cu materiale foarte bune si foarte ieftine. E suficient sa ai o masina de cusut si putina perspicacitate. Mai am pregatite si un patnalon si o fusta pe siret, nu pe elastic, si una petrecuta, la care am sa ii schimb nasturele in functie de burtica.

Eu am greturi in continuare. Ma lupt cu ele de doua saptamani si stiu ca e abia inceputul... Ma tot gandesc la perfuzii cu vitamina B, am inteles ca dupa ele iti revii, dar nu stiu cat sunt de ok. Stie cineva de ele? Eu deja lipsesc de la birou si merg cu taxiul, pt ca pe asta pot sa il trag pe dreapta, in tramvai e mai greu sa vars... Penibil, stiu... Azi dimineata abia am apucat sa ies din lift, ca

sa cresteti mari! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Ela, eu m-am ingrasat 1 kg pana acum , dar burtica a inceput sa se vada destul de bine.
Preferintele alimentare in schimb sunt total diferite fata de prima sarcina - acum as manca numai mancare gatita si sarat, mai mult decat dulciuri (o fi baiat?).
Cu oboseala si eu stau la fel , in sensul ca pe la pranz mi se face o lene ceva de groaza.A mai avut si fiica-mea doua zile de cosmar, a facut numai tampenii si m-a terminat definitiv. Noroc cu mersul la servici ca macar 8 ore stau linistita.

Nici eu nu am gasit haine dragute ,pana acum am luat doar vreo 2 fuste de vara dintr-un fel de voal (netransparent ), care din fericire sunt pe elastic in talie. Mai am si de tura trecuta niste perechi de pantaloni, iar vara se pot purta si rochite normale , cu un numar -doua mai mari. Intr-adevar, la raioanele "specializate " pentru gravide e jale , mi se pare ca se gasesc numai porcarii urate si prafuite.

Roxana - 14+saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Raluca , imi pare tare rau ca nu te simti bine.Ai incercat sa rontai ceva covrigei sarati sau ceva de genul asta? - gurile rele zic ca ajuta in unele cazuri! De perfuzii, nu stiu, din fericire n-am stiut ce-s alea greturi nici sarcina trecuta, nici acum.
Apropo, spune-mi cand ai DPN (data probabila a nasterii) sa te trec in listuta !

Roxana - 14+saptamani

Mergi la inceput