Adoptii interne si internat.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Noi ne gandeam sa lasam sa treaca sesiunea mea din iunie, sa mergem in concediu in august si din septembrie sa ne apucam.
Am discutat cu o prietena si mi-a spus ca cel mai bine ar fi sa luam un copil dintr-o fundatie pentru ca acolo toti copii au situatia juridica clarificata , au analize medicale amanuntite si exista mai multa confidentialitate.
Data fiind situatia va trebui sa incep deja demersurile pentru atestat.
Multumesc pentru urari si pentru ajutorul acordat.

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Carmens, faptul ca sunt in ingrijirea unei fundatii nu inseamna automat ca situatia lor juridica e clara si nici ca au analizele toate in amanunt(din cauza de costuri). Era valabil in perioada adoptiilor internationale cand aveau tot interesul sa fie asa, acum foarte putinele fundatii active care se ocupa in mod real de protectia copilului au copii si cu situatia clara si fara, oricum procedurile se desfasoara prin intermediul DPC-ului si se finalizeaza la Tribunal.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Fetita romanca, abuzata de tatal adoptiv din Italia

http://www.evz.ro/investigatii/?news_id=153880
Contactata de “Evenimentul zilei”, Pachi a declarat ca singura cale de lupta eficienta impotriva acestui tip de abuzuri este evaluarea atenta a cuplului care infiaza un copil. “Am sustinut intotdeauna necesitatea unei activitati de control foarte atent, aprofundat, asupra cuplului care cere sa i se incredinteze un copil. Este adevarat ca nimeni nu poate garanta 100a bunele intentii ale unor parinti adoptivi, dar cu siguranta se pot evita multe probleme. Cu atit mai mult cu cit am constatat personal ca sint foarte frecvente in Italia cazurile de, sa le numim, “adoptii falite”, care nu merg bine, care au ca protagonisti si copii italieni, si copii adoptati in strainatate. In cazul fetitei romance, nu am date despre modul in care a fost adoptata. Asistentul social care s-a ocupat de ea ar trebui sa cunoasca in amanunt istoria cazului. Nu va pot da detalii despre fetita, pot sa spun doar ca a fost incredintata altei familii”, ne-a declarat Alessandra Pachi.

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Uite ca in seara asta pe toate posturile de tv, la stiri a fost un reportaj de la resedinta ambasadorului american cu privire la sustinerea adoptiilor internetionale.Au fost familii venite din State cu copiii lor adoptati din Romania pt. a arata ca sunt copii normali, care au avut o sansa la o viata mai buna.Nu neg ca exemple nefericite de genul celui semnalat de Papa exista, uneori si in familii naturale, dar asta nu inseamna ca tuturor celorlalti le trebuie refuzat dreptul la o viata normala intr-o familie, pentru ca legea in forma in care este acum e criminala. Nu cred, ca daca va fi adoptata in aceasta forma, va fi macar un caz de adoptie internationala in urmatorii ani.
Din pacate, se pare ca nu avem curajul de a ne asuma responsabilitatea unei decizii, spunem da, da, gandindu-ne "lasa ca tot cum vrem noi facem"(vezi povestea cu moratoriul) si pe urma iese prost.La fel si-acum, am fost prinsi cu mata-n sac si-atunci ne-am apucat sa copiem pasaje din legislatia europeana, ca sa le aratam ca vrem cu ei, am mai brodat putin pe margine, dar se pare ca nu in sensul bun. Si asta pentru ca din pacate situatia actuala a Romaniei nu se compara nici pe departe cu cea a tarilor europene. In conditiile in care exista mii de copii in institutiile de ocrotire si altii le urmeaza in fiecare zi, noi interzicem adoptia internationala, cand mult mai normal mi s-ar fi parut ca legea sa fie drastica in privinta conditiilor in care se face aceasta si sa prevada o atenta monitorizare, eventual pe o perioada mai lunga si in acord cu institutiile de profil din tarile parintilor adopatori, a perioadei post-adoptie.
In ceea ce priveste adoptia nationala, nici statisticile si nici situatia de fapt nu sunt deloc incurajatoare si cauza nu este neaparat una economica. Si nu cred ca e normala si fireasca stimularea materiala a parintilor adoptatori pentru ca foarte usor s-ar putea ajunge in cealalta extrema, in care multi sa faca acest pas doar de dragul banilor. Eu cred ca cine vrea sa adopte un copil trebuie s-o faca pentru ca-si doreste asta, apoi, nu cred ca un copil adoptat are mai multe nevoi materiale decat unul natural.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput