Nastere naturala sau cezariana ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:
Originally posted by Irinusha

quote:
epiziotomia mai ales ca bebe a avut peste 4100g si cap de 36,5 cm.Ma facea praf. Si imi mai era frica de incontinenta de care se pare ca sufera ff multe femei

:) Sigur nu te facea praf ... zic asta ptr. ca al meu a avut un cap de 36 cm, chiar daca a fost mai usurel....

Io sunt mic, nu stiu nimic, dar doctorii au spus ca nu as fi putut sa o nasc natural fara complicatii majore. Na, oameni si oameni, pitulici si pitulici :)))).... Primul semn a fost ca ea nu a reusit sa coboare in bazin desi s-a chinuit si s.a zvarcolit zile in sir. APoi la controale (naspa rau) ziceau ca am "deschiderea" (nu a colului, altceva, banuiesc ca oasele) prea mica. Si cica ar conta si istoria familiei, mamei i s-a rupt si colul si a fost taiata pana la anus cand m-a nascut pe mine. Deci am cateva motive sa cred ca ma desfacea in fashii

Tinatache, , chiar asa, mai vorbim dupa al doilea :))). Nu ca as vrea eu 4 copii,dar iddea de sterilizare ma cam irita ..
De 4 cezariene nu am auzit,dar chiar daca e posibil nu cred ca m-as risca...

Laura (mama de Lara, 10 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Pana la urma e bine ca sunt eu "fata mare" ... si eu m-am vaitat toata viata de "calitatea" asta
Stiu mai Laurico povestea ta ... de aceea si :) ... lasa ca a stiut Lara ta cum e mai bine, ce sa se chinuie ea ... fata desteapta! :)
Si zici ceva de 3 copii? Vorba Cristinei, mai vorbim noi ;) ...
Pupici ptr. "mama de Lara" si ptr. "fetita de Laura" :)

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piciulica spune:

Am nascut prin cezariana, din pacate am pierdut lichidul amniotic si aveam si tensiuanea mare deci era riscant pentru copil sa nasc normal. Asa ca doctorul a decis dupa o noapte de monitorizare sa nasc prin cezariana.
Desi eram pregatita pentru o nastere normala (am avut o sarcina super, nu tu greturi, nu tu stari de oboseala, burtica era nu prea mare, ce sa mai, sarcina super) am sfarsit prin cezariana si pot sa spun ca taietura aproape ca nu se vede, m-am refacut foarte repede si nu am avut nici un fel de dureri dupa nastere.
Asa ca eu zic sa alegi ce crezi tu si docturul ca este bine pentru tine si pentru copil.

Nastere usora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jeff spune:

Eu am nascut natural, fara peridurala (desi aveam trusa Perifix in geanta si taaaaare o mai doream cand s-au intetit contractiile)pentru ca asa a fost sa fie: am plecat de acasa cand mi s-a rupt apa (pana atunci durerile au fost mai mult decat suportabile - de fapt nici nu imi dadeam seama daca ma doare cu adevarat sau mi se pare), si cand am ajuns pe masa de nastere (20 minute) aveam dilatatie 10, practic Badiu mi-a spus ca nu prea mai am timp de instalat anestezia pentru ca nasc in 15 minute. Cam asa a fost.
Pe moment mi-a parut foarte rau ca nu am beneficiat de anestezie, dar copilasul a avut scor Apgar 10, eu m-am refacut intr-o noapte, a doua zi umblam pe holuri si-mi si ingrijeam fetita.
Nu pot spune ca nu m-a durut episiotomia, dar a trecut si-mi pare bine ca nu am optat pentru cezariana. Acum, la 3 ani de la nastere arat exact ca in liceu, viata sexuala nu a fost afectata decat 2 luni dupa nastere, burtica nici nu se vede, nu am uter taiat, totul este bine.
Durerile data de contractii nu sunt chiar de nesuportat, am avut eu parte si de dureri mai mari in viata (cand mi-a iesit rotula pe munte...:(), asa ca mamici, alegeti un doctor bun si de incredere si nasteti fara frica, totul trece cand iti vezi copilul...:)
Melania & Anna-Luciana

Mergi la inceput