daca vreti o locuinta
Raspunsuri - Pagina 5
Guestus spune:
Samahol
ori tu explici prea alambicat ori sint greu de cap.
Sa-ti faci temele si sa ne arati un exemplu de calcul...cit este dobinda (este fixa..nu este)...cit costa asigurarea la AIG...etc etc. Poate toate calculele tale duc la mai mult decit daca imprumut direct de la o banca bani cu 10% dobinda. Tu iei in calcul si factorul "cresterea pretului la case" in cei 3 ani pina primesc creditul?
Carolyne spune:
Guestus subscriu: este an electoral !!!
Stiu ca exemplul meu este depasit, dar atat as vrea sa spun: anul trecut am facut imprumut la BCR pentru credit ipotecar. Sa nu se inteleaga de aici ca BCR este cea mai buna banca. Cu acte si aprobari totul a durat cam o luna. Am semnat actele si m-am vazut cu casa. Asta-i contract viabil.
Dar sa incep sa platesc niste bani la o firma/banca noua si inca ani de zile...scuze nu am incredere. Si puneti-va voi in locul bancii: ati acorda imprumut unei persoane care nu are carte de munca=venit stabil???
Eu nu. Stati stramb si judecati drept! Poate sunt prea drastica, dar pomenile astea care miros si arata frumos nu imi inspira incredere. Cat despre Raiffeisen bank pot sa spun ca initial am aplicat la ei, insa la 3-4 zile ma tot sunau sa mai duc x acte ori avansul crestea de la o saptamana la alta. Si toata bataia de joc a durat o luna. Mai a durat alta saptamana ca sa imi recuperez actele pentru ca nu voiau sa mi le dea inapoi!
Si hai sa fim seriosi: si ANL face case tot cu subventie de la stat (sau o mare parte) si cati pot spune ca s-au mutat in locuintele alea??? (chiar la tv am vazut blocuri anl construite pe starzi fara canalizare si cu noroiul pana la genunchi, etc.) S-a infiintat de ani si ani de zile, m-am inscris plina de sperante...si am asteptat in zadar. Aiurea, este un singur lucru de priceput: statul nu DA, ci IA.
Pe cand cu credit ipotecar: ai semnat contractul si intr-o luna casa este a ta. Nu vorbesc de sume aici, ci de seriozitatea firmei/bancii unde faci imprumutul. Si pentru ca este an electoral: intindeti mana la pomana si nu stiu cati dintre voi vor avea case peste 3 ani.
Imi cer scuze daca am ofensat pe cineva, dar stiind trecutul unor banci faimoase in Romania nu ma pot impiedica sa fiu Toma Necredinciosul.
Este un risc pe care si-l asuma fiecare.
Numai bine,
Carolyne
luca74 spune:
Dupa cum puteti sa vedeti pe siteul lor, Reiffeisen Banca pentru locuinte este o banca total noua, banca comerciala Reiffeisen din Romania detinand 30% din actiunile bancii pt. locuinte...spun asta fiindca am avut si eu neplaceri cu banca Reiffeisen..Mie mi se pare normal sa-mi dea banca credit chiar daca nu am carte de munca(nu ca nu as avea:), daca in doi ani platesc regulat ratele....
Si trebuia avut in vedere ca un alt actionar al acestei banci este Schwabish Hall...vazund structura actionariatului eu nu am mai avut nici o indoiala de seriozitatea lor:)
joe spune:
Poate va mai ajuta si asta
http://www.capital.ro/index.jsp?page=article&article_id=14844§ion_id=5
Nu cred ca are nici o legatura cu anul electoral - pare efectiv sistemul de Bausparvertrag din Germania - care este foarte popular de altfel.
Dar la situatia de pe piata imobiliara din Ro de acum - cred ca se merita mai mult pentru copii nostri decat pentru noi.
P.S. - daca linkul nu merge - gasiti articolul in revista Capital - numarul curent - sectiunea Investitii - Banci - Forme ieftine de finantare a locuintei.
samahol spune:
buna tuturor.eu ma intorc joi din concediu si cine vrea poate veni la o prezentare detaliata a acestui produs la noi la sediu.veti avea posibilitatea sa puneti 1000 de intrebari ca sa va lamuriti.cine e interesat,sa ma sune la 0745593811 pentru a va retine un loc.ionela-roxana,te astept sa suni sau lasa un nr.ca sa te sun.toata consilierea e gratuita si nu pierdeti decat 1-2 ore din timpul vostru pretios.prezentarea are loc la ora 19 joia viitoare.
vreau inca o data sa ma fac inteleasa.ovb allfinanz e nr.1 in europa,nu are nimic in comun cu caritas sau ma stiu eu ce speculatii sau facut pe aici.mai bine nu vorbiti,daca nu stiti despre ce e vorba.daca vreti sa stiti despre ce e vorba,veniti pe la noi sa va la muriti.dar va rog foarte mult sa nu aruncati cu vorbe fara sa stiti despre ce vorbiti.raiffeisen va da creditul chiar daca nu aveti carte de munca,da.si raiffeisen nu va da faliment,intrati pe net sa vedeti cine e raiffeisen bank.si ca incheiere:ACEST TIP DE CREDITARE E LIDER DE PIATA IN EUROPA DIN 1981,E CEL MAI FRECVENT CREDIT UTILIZAT.IN AFARA DE ASTA,ATI VAZUT CE PARTENERI ARE.nuami bine va doresc.
voljena spune:
quote:
Originally posted by samahol
ACEST TIP DE CREDITARE E LIDER DE PIATA IN EUROPA DIN 1981,E CEL MAI FRECVENT CREDIT UTILIZAT.
nu si in uk!
aici se poarta metoda 'repayment'.
Maria2 spune:
Imi cer scuza ca repet intrebarea, dar poate ma lamureste cineva si pe mine: se stipuleaza undeva in acest contract ceva despre ce se intampla cu banii pe care i-ai dat deja daca la un moment dat banca inchide afacerea?Este vorba de o perioada de aprox 3 ani am inteles in care numai se dau bani la banca fara ca banca sa dea ceva clientiului. Daca da faliment intre timp? Semneaza cineva ceva din partea bancii in legatura cu asta?<Multumesc
mp
samahol spune:
banii ii platesti la societatea de asigurare,nu la banca.si inca o data vorbim aici despre raiffeisen bank,care e un titan pe piata financiara si prezent in toata europa.banca e reasigurata la mai multe societati,deci are o mare putere financiara in spate.nu vorbim aici de banca populara de la gliboca
acesta banca a preluat acum 2 ani banca agricola si acum banca agricola are profit.deci sper ca ati inteles acuma cine e raiffeisen bank.