Mamica de mai-iunie (38)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Salutare ,am venit sa semnez condica si pe ziua de astazi

Ieri am fost la spital dupa cum va spusesem ,mi-a zis ca sunt anemica si mi-au dat pastile ,ma si enerveaza ,parca prea ma tine pe pastile ,mi-au mai dat si ptr urina ca cica e putin infectata si apoi mi-au gasit cica o pietricica mica la riniki si cica de aia ma durea mijlocul si bineinteles ca ptr toate astea mi-au dat pastile,nici nu imi vine sa le iau.Ce sa fac? Bebelina este bine ,insa ma cam ingrijoreaza ca nu are decat 2,451Gr .si cand mai pune ea in 3 saptamani inca 1 Kg? Asta ca sa iasa cu 3,300 cum se lauda doctorul meu.Iar eu in ultimele 2 saptamani nu am pus decat 200Gr pe mine . deci nu m-am mai ingrasat.Va trebui sa ma duc si luni iaea ,nu stiu ptr ce ,probabil sa vada cu urina ,nu stiu.
Sotul meu a intrat in libere pana miercuri asa ca am sa scriu mai putin insa va promit ca voi scrie zilnic ,macar cate un mesaj .

Monet saracutza nu vine lapticul??
Albinutza si Maria mai aveti o saptamana ,curaj si rabdare.
Irinusha hai lasa ca mai ai si tu maxim o saptamana ,zilele astea vine si bebele tau ,incarcate doar cu rabdare .De venit trebuie sa vina .
Ralu ce bine ca vine si mama ta .
Piatra lunii fugutza la primarie ,ca daca iti vne sa nasti ?ce faci?

Eryka & sufletzica din burtica (37 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Listuta cu ce am avut nevoie in spital:

Actele de identitate, adeverinta de salariat - la internare.
- Dosarul cu toate analizele facute pe parcursul sarcinii
- Vata medicinala - 3 pachete mari, comprese sterile
- capot
- Chiloti de schimb (3-4 perechi de aceaasi marime din timpul ultimelor luni de sarcina...)
- Un sapun, 2 prosoape obisnuit de mari si unul mare de corp, un pieptene, periuta de dinti, pasta de dinti, sampon, ceva de prins parul (mai ales pt. travaliu),
- O pereche de sosete calduroase
- Niste slapi sau papuci de casa
- O lotiune de fata cu care sa va racoriti fata dupa nastere si un deodorant, "strugurel" de buze , nu uitati trusa de machiaj (in timpul liber va v-a face placere sa va faceti frumoase pentru puii vostri!)
- Un mini radio sau un casetofon cu casti – impotriva plictiselii, ceva de citit
- Ceva de mincare: niste biscuiti sau niste covrigei uscati ...(liliput), o fructa - doua - banane
- apa plata si/sau sucuri naturale
- Aparatul de fotografiat - sau/si camera video
- cutit, lingurita, furculita, farfurie, cana
- 3 suluri maricele de hartie igienica, servetele, eventual colaci de hartie pt. WC
- eventual un carnetel si pix – pentru a nota primele impresii despre nasterea in sine, dar mai ales a primei intalniri cu bebe
-telefon/ cartela pt. tel. fix
Pentru copilas:

- un pachet (24 buc.) pampers 3 – 6 kg, un maiouas-body (marimea 59), hainuta pentru deasupra, caciulita (nou nascutii trebuie sa stea cu caciulite pe capusor), scutece de finet, un prosopel moale, manusi speciale pentru cel mic ca sa nu se zgarie pe fata cu unghiutele ascutite cu care se va naste, plus unghiera sau forfecuta speciala pentru bebelusi pentru a i se face manichiura, sampon sau un sapun lichid pentru bebelusi, crema Bepanthen – impotriva iritatilor de scutec, le este aplicata la fundulet dupa fiecare schimbat, crema pentru hidratare ( mie mi-a recomandat o asistenta draguta crema de galbenele si sunt f multumita – se numeste Melkfett si e nemteasca, o gasiti la plafar) le este aplicata dupa baita pe tot corpul.

Ce e scris cu rosu la bb mie nu mi-a fost de folos la Municipal, dar poate in alte unitati sunt alte reguli, asa ca interesati-va din timp la spitalul unde veti naste ce aveti voie si ce nu sa aveti la voi pentru bb!
Pentru Angi si Albinutza nu utati sa va luati la voi niste calmante. A doua zi dupa operatie am inteles de la fetele cu care am stat in salon ca nu e tocmai o poezie!
Va doresc nastere usoara si bebei sanatosi si frumosi!

Nally si Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

buna fetele, tot cu burtica sunt! ieri am stat in patut mai toata dupa amiaza iar azi dimineata am fost la film (sic) ca am zis ca cine stie cand mai ajungem, si n-am ajuns pana acuma sa vorbesc cu voi plus ca e scaunul asta cumplit de incomod si evit sa ma asez pe el.
Mi-am facut bagajul!!!! acum doar asteptam sa vina bebe.
Irinusha: stiu ca ai dreptate si ca n-ar trebui sa ma sperii, dar parca pot??? Daca i s-ar fi spus altcuiva asa as fi spus si eu, dar lucrurile capata o noua dimensiune cand mi se intampla mie... m-am mai calmat intre timp si iau fiecare zi asa cum e, daca vine azi foarte bine, daca nu tot foarte bine. Incerc totusi sa nu raman singura prea mult timp.
Irinel: multumesc de incurajari
Angi: iti tinem pumnii!!
Mona: ma bag si eu in vorba si sper sa nu te superi dar stresul este principala cauza pentru care se micsoreaza cantitatea de lapte. Ai incredere in organismul tau!! O sa produci exact atata lapte cat are nevoie Lia! Iar scaderea in greutate in prima saptamana e normala ca e greu pentru bietul copil sa si respire sa si suga sa isi foloseasca si sistemul digestiv.... e obositor. O sa fie bine pana la urma, o sa vezi

Maria - 38+ saptamani - baietzel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Buna fetele! Tot vrednicute...
Iuliana, ma bucur ca e totul bine cu bebe Rares, tine-o tot asa. Vad ca la voi sunt mai grijulii si deja te-au chemat la 2 saptamani, eu doar in sapt 35 adica azi ma dusei dupa 2 saptamani si de sapt viitoare ma duc saptamanal.
Da mie tot nu-mi facu control vaginal, doar cantarit, tensiune, palpat burtica, ascultat inimioara lui bebelica. A, si in plus, imi lua asistenta sercretie sa vada daca am nu stiu ce streptococ ca ala e periculos daca nu e tratat (nu ca am ceva manifestari da se face in saptamana asta). Bebe care cred ca dormea saracutul ca dimineata nu il simtii, dupa ce ma palpa doctorul se trezi suparat si imi dadu cateva picioruse. Da sa stiti ca e baietel finut, nu da prin coaste sau organe inca.
Acu dormii si 3 ore (scuze Mona, ma simt si vinovata ca inca am atata timp sa dorm, da profit si eu de weekend ca in rest...)
Mona sa stii ca si Maria are dreptate, incearca sa te linistesti, cand plangi nu ii faci Liei bine, ii transmiti starea ta. Sora mea dupa prima nastere a fost asa deprimata ca nu era obisnuita in rolul de mamica si ii era teama ca de ce plange bebe, ca de ce aia, de ce ailalta. Si ii transmitea starea ei si lui bebe si era agitat si uite asa, cerc vicios. Papa bine si bea lichide, odihneste-te si incearca sa nu te stresezi, e foarte important.
Maria cum te mai simti?
Irinusha, ce facusi, esti unu sau doi? :0)
Nally, saru-mana de listuta.
Pupicei la toate si weekend placut.

Irina, burtica cu baietel

34+ saptamani (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Salutare la toata lumea, mic si mare dinauntru si din afara.

Mona, din experienta proprie iti spun ca trebuie sa fii relaxata cand ii dai laptic bebeului, dar si in rest. Fii increzatoare in tine, odihneste-te, mananca bine si bea lichide ca ratusca si o sa fie ok si lapticu.
Irinusha, pe tine nu te intreaba cunoscutii de ce nu ai vrut sa stii ce o sa fie bebe? Maica-mea m-a "certat" ca acum cand am fost in Ro la echo n-am luat-o si pe ea, ca cica dupa ce ieseam eu din cabinet il intreba pe medic ce-o sa fie bebe si era "linistita". Ce sa-ti spun ca mie toata lumea imi spune ca o sa fac baietel, toata lumea fiind de la mama si matusi pana la vanzatoarea de la nu stiu ce magazin pe care am vazut=o pt prima oara in viata mea ... ma rog, ce-o fi o fi, dar m-as distra de minune(si as vrea) sa avem o "petita". Daca n-o sa fie acum ... cine stie, poate o sa mai fie o "data viitoare".

Noi suntem bine merci. R de atatia pupici de la voi -multumim tare mult- si-a luat lumea in cap si iar s-a pus pe prostii. Ieri si-a varsat sticluta cu antibioticul pe jos si ca noroc ca a mai ramas cat pt o doza, ca ieri, fiind ziua nationala a Olandei, farmaciile s-au inchis mai devreme si doar azi dimineata s-au deschis. Tot ieri a inceput spartul farfuriilor, sau a continuat dupa o pauza de cate zile a fost el bolnavoir. Tot de ieri a inceput fuga din casa afara si invers si chinuiala mea cu curatatul mochetei ... nu se mai vede. Dar multumesc lui Dumnezeu ca-i asa si nu ma plang serios de prostioarele lui. Eu tot simt ceva dureri ca cele din timpul ciclului, cred ca-s ceva contractii, dar m-am mai linistit. Acum, oricand vrea sa vina bebe, e bine venit.

Sa aveti grija de voi si de burici si de bebelisti! Weekend placut si linistit in continuare!

"Ma-ma" cu sau la bord de 37.2 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Ohoho, Tutus ai ajuns si tu la termen...(daca ajungi la 37 de saptmani se considera deja ca e la termen din cate am citit, nu?) Tutus, trebuie sa o intelegi si pe mama si matusile tale ca sunt curioase, ca ele stau pe margine si asteapta evenimentul si ar vrea sa se implice cat mai mult. O sa ne vina si noua candva randul sa fim bunicute in devenire si sa fim cicalitoare :0)
Mai da Raulisca e un adevarat nazdravan, zici ca sparge farfurii de zor. O fi vazut filme cu nunti grecesti :-) Ma bucur mult ca e bine.
Nastere usoara daca se intampla evenimentul si copilul, sa fie sanatos indiferent ce va fi. Pupici
Vad ca Irinusha nu apare pe aici, oare o tine surprizuta in brate?

Irina, burtica cu baietel

34+ saptamani (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Buna burtici si mamici!
Am intrat la raport.
Suntem tot "2 in 1" cum spune tati mai nou si ne simtim bine in limita posibilitatilor: adica am in continuare senzatia ca ma desfac in bucati de la mijloc in jos, ma misc de parca as sta pe loc, si aseara era sa adorm jucand scrable (sper ca am scris bine) cu tati, desi cu luna plina de azi-noapte mai mult m-am invartit prin pat decat am dormit.
Acum am ramas singurica acasa ca tati a trebuit sa "fuga" pana la Ploiesti si mi-a dat instructiuni sa fiu cuminte si sa nu nasc pana vine el inapoi..... I'll do my best
Vad ca toata lumea e in weekend, sper ca petreceti bine!
Mona pentru tine si Lia mica!

Va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna "Burticutze" si Mamici dragalase!

Cum v-ati odihnit de ziua muncii?
Noi suntem tot cum ne stiti ... burtosi! Ieri seara si noaptea am avut din nou contractii - barem asa cred eu, ca acum nu am mai avut CTG-ul ca control - si nimic. Ba si acum ma tot incearca ... dar nimic, nimic! Mama zice ca s-ar putea sa vina de la tuse ... nu stiu, dar ma bucur ca azi ma simt deja mai bine. Ieri noapte m-au luat chiar toti pe sus ca eu pe la 23 si ceva faceam dus+spalat pe cap ptr. marea intalnire. V-am spus ca nu sunt zdravana, nu? Dar trebuie sa fiu fremoasa ptr. puiutul meu, nu?
Noi nu am facut mare lucru ... am stat in casuta ptr. ca oricum a fost o vreme urata rau de tot. Dupa amiaza m-a scos Boby la o plimbarica ca tot zice ca stau ca o placinta si astept si asa nu o sa se intample nimic ... m-am plimbat putin si cu bicicleta mea veche,pe care a reparat-o sotiorul meu ptr. drumul spre serviciu. Si cam atat ... Niste mosi, dar nu prea am chef si nici putere ptr. alte activitati ...pur si simplu ma simt greoaie si parca umflata cu pompa, parca imi plesneste burta si de abia pot sa ma misc.

MariaI, ma bucur ca esti optimista ... asa si trebuie. Nu poti sa-mi dai si mie putina rabdare si putere, ca nu prea mai am deloc. Ce film ati vazut? A fost fain?

Tutus, exact asa e! Cei din Ro. ii intrebau pe ai mei: "Dar la voi nu se fac ecografii?" si nu intelegeau de ce nu am vrut sa stim ... ca doar e mai bine asa. Cei de aici zambesc toti cand le spunem ca-i o "Surpriza" si ziceau: ce frumos! dar ce or fi gandit cu adevarat nu stiu. Eu zic ca-i bine ... mai ales ca-i primul si nu conteaza, important e sa fie sanatos. Dar cum toti imi asigura ca-i baiat mi-am luat gandul de la "petita".
Taticul a inceput sa-i trimita sms-uri, ceva de genul: "Ptr. Gigel: haide o data ca te asteptam cu totii ... ! Tak-tu" ... ca cica el nu-i nerabdator! ;)
Ma bucur ca-i Raulishca bine! Ai si tu grija de tine ... mai ales ca vad ca-i un nazdravan! Pupicuri multe!

Mona, au dreptate fetele! Incearca sa te linistesti, sa-ti gasesti iar ritmul tau plin de putere de dinainte si o sa vezi ca totul o sa fie bine. M-am uitat la pozele noi cu Lia si m-am indragostit de ea. E o frumusete mica ... are asa o fata expresiva de-mi venea sa pup ecranul. Sa va traiasca!!! Aveti un copil reusit-reusit! :)

Nally, saru'mana de listuta. Exact astea mi-am pus si eu in geanta ... in afara de imbracamintea de bb, ptr. ca aici nu trebuie. Ce mai face Sebi? Chiar nu-l scoti la plimbare?

Irinel
multi pupici dulci si sper ca stai cumintica si te odihnesti! Ai grija de tine si de burtica!

Va pupic si va doresc o duminica minunata!!!!

Irinusha - cu minunea "surpriza" de 38+ saptamani din burtica

Mergi la inceput

Rabdare??? Irinusha, nici eu nu prea am. Ieri dupa film ne-am plimbat putintel si erau asa multi copii mici la plimbarica si un baietel care isi exersa plamanii si corzile vocale chiuind aproape ca m-a facut sa plang. Am vazut "Something got to give" cu Jack Nicholson si Diane Keaton. Dragut. Eram cam 11 oameni in sala la ora aia matinala, si mai era o graviduta si ne-a bufnit pe amandoua rasul si pe cei 2 tati la fel. Cine mai merge la film la 11 dimineata??? Dar a fost frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cady spune:

Buna ziua la toata lumea,

Am mai intrat si eu pe aici sa vad ce mai faceti. Observ ca starea de sirit este una unanima si anume de greutate.

Proaspetele mamici sa aiba grija de ele si de puii lor, sa le asigure papica si linistea pt a crceste mari si frumosi.

Irinusha, tinem pumnii pt o nastere usoara. Am citit undeva ca grabeste nasterea. Un sfat dat din toata inima, sper ca nu te superi pe mine.

Maria, si mie mi-a placut la nebunie filmul. Am ras cu lacrimi. Eu am avut norocul sa il vizionez cu cei din echipa de fotbal Steaua, asa ca m-am ales si cu un autograf. Eu stelista fiind.
Senzatia ca ma desfac in componente o am si eu. Ma doare spatele, ma dor picioarele, mai ales genunchii cand ma ridic. Sincer de abia astept sa se termine.

Nally, multumim pentru lista. Este extrem de utila.

Sunt cam zapacita in ultima vreme, nu mai am stare si rabdare, asa ca va pupicesc pe toate si va doresc multa, multa sanatate.

Cady si bimbirica baietzel 35+ saptamani

Mergi la inceput