Mamici Iulie-August 2004(53)
Raspunsuri - Pagina 10
andreea_s spune:
Catinca, la 22 de saptamani nu e anormal sa nu il simti o zi. Copilul mai si doarme, nu trebuie sa intri in panica asa de repede. Daca incepi de acum, cand o sa ajungi la 30+ ce o sa faci? Te internezi in spital in caz ca nasti? Contractiile usoare nu sunt nici ele anormale cu conditia sa nu fie dureroase si sa nu le ai prea dese.
Lia, exista si pastile fara miros si exista aparate cu rezerve lichide care sunt fara miros (dar nu sunt la fel de bune)
Andreea, 26 ani, DPN 4 iulie, dr Bogdan Marinescu
Catinca spune:
Multumesc Andreea, de cind sunt insarcinata am foarte multe crize de panica, ma trezesc noaptea si de multe ori nu pot sa mai adorm, ma gindesc la tot felul de prostii, daca se deschide cervixul ca ma inteapa burta, daca pierd copilasul.
nu stiu cum sa ma educ sa nu mai am starile astea atit de dese care imi afecteaza foarte mult viata, nici la serviciu nu merg cind intru in panica, prefer sa stau acasa, mai mult in pat, sa nu fac multa miscare, etc.
Daca sunt mamici cu inima mai puternica si mai viteze, spuneti si mie cum faceti sa treceti peste stari de genul asta.
Catinca, 22 sapt.
Catinca spune:
Multumesc Andreea, de cind sunt insarcinata am foarte multe crize de panica, ma trezesc noaptea si de multe ori nu pot sa mai adorm, ma gindesc la tot felul de prostii, daca se deschide cervixul ca ma inteapa burta, daca pierd copilasul.
nu stiu cum sa ma educ sa nu mai am starile astea atit de dese care imi afecteaza foarte mult viata, nici la serviciu nu merg cind intru in panica, prefer sa stau acasa, mai mult in pat, sa nu fac multa miscare, etc.
Daca sunt mamici cu inima mai puternica si mai viteze, spuneti si mie cum faceti sa treceti peste stari de genul asta.
Catinca, 22 sapt.
corianai spune:
Eu nu inteleg cum faceti voi cu somnul asta. pe mine ma ustura ochii de somn si casc intr-una de la 12.30. asa de bine ma obisnuisem sa dorm 2 ore dupa masa...
Doamna Bibi spune:
Catinca, bine ai venit printre noi.Si eu am tot 22 sapt.
De simtit eu il simt pe bebe de la 17-18 sapt,iar acum loveste destul de puternic.Probabil ca al meu sta si foarte jos si mi le da in vezica (este imposibil sa nu-l simti cand te cocoseaza).
Nu trebuie sa te ingrijorezi deloc,depinde foarte mult de pozitionarea lui si a placentei (daca palcenta este pozitionata anterior preia din miscarile lui bebe si nu il simti asa tare).Fii linistita el oricum misca,dar mai si doarme.
Contractiile sunt normale,ele pregatesc uterul pentru nastere,cu conditia ca ele sa nu fie dureroase si prelungite.
No-spa este un antispastic similar oarecum cu scobutil si scopantil,recomandat in detensionarea musculaturii uterine si nu numai.Poate difera denumirea comerciala la voi,doctorul tau nu ti-a recoamndat nici o pastila pentru dureri??????Sunt esentiale pentru detensionarea musculaturii.
Sarcina usoara si bebe sanatos.
Monique
leeloo2004 spune:
Doamna Bibi si eu tot in perioada 4-10 Iunie cred ca o sa merg la Mamaia si daca nu ma insel chiar la acelasi hotel! Hai ca asta ar fi chiar culmea!
Multumesc de sugestii - o sa ma duc prin oras luna viitoare poate au bagat costume de baie deja!
Gabriela saptamina 27
DPN 25 iulie 2004
Dr. Florina Mihalache - CFR2
andreea_s spune:
Catinca, sa nu crezi ca noi nu am trecut sau nu mai trecem prin stari din astea. Nu prea stiu ce sa iti recomand in afara de metoda pe care o aplic eu. Anume, gandirea pozitiva. Incearca sa nu iti mai alimentezi mintea cu ganduri negre si sa nu te mai gandesti ca se deschide colul, ca ai contractii si usturimi... ca nu misca bebe s.a.m.d. Ai sa vezi ca totul va fi bine. Ai incredere in medicul tau si in faptul ca daca ti se va intampla ceva grav tie sau lui bebe, medicul va observa si iti va recomanda ce sa faci. Ai grija sa iti masoare colul ca sa nu se scurteze sau sa se deschida, usturimile nu sunt anormale pentru ca bebe te apasa pe vezica. Ai sa mai ai si dureri de ligamente si usturimi de piele care nu sunt nici ele anormale. Si daca ai o problema sau o neliniste, nu ezita sa ne spui, poate te putem ajuta :-)
diana21 spune:
Catinca, stai linistita ca nu e anormal ce ti se intampla. Foarte multe fete de-aici isi fac nenumarate griji, inclusiv eu, de cele mai multe ori total aiurea. Si eu i-am stresat pe toti cu temerile mele exagerate, am schimbat trei doctori pana acum, imi fac analize singura, adica fara sa ma trimita vreun dr, stau ore in sir cu mana pe burtica, doar, doar il simt pe bebe...ce sa-ti mai zic? Nu trece zi fara sa-mi vina in minte o noua intrebare si un nou " dar, daca...?" Ma linistesc cu o chestie si in secunda urmatoare in mintea mea incolteste o noua teama.
Totul e sa tii legatura cu fetele de pe forum, sa vezi ce bine e si cum te linistesti cand vezi ca nu esti singura!
Fetita Strumfita - 22 de saptamani in Burtica
DPN 30 august, Sp. Municipal
roxanaz spune:
gagicutze, tocmai am aflat ca a nascut o prietena, ieri, la colentina, o fetita de 3,200 kg, Iulia Alexandra. simbata vorbisem cu ei si erau cu bagajul la usa dar cu pretenii la masa...si...o sa rideti de mine dar ieri m-am gindti de o mie de ori la ea, am avut un feeling....si uite ca s-a confirmat!!!
uf, ce frumos. abia astept sa vorbesc cu ea, acum face nani (pretena, nu fetita ).
Catinca eu te sfatuiesc sa mergi la servici. eu am fost obligata sa stau in casa o luna si m-am urcat pe pereti. la servici te iei cu treaba, e altceva...uiti pentru o perioada de toate problemele, crede-ma!! no-spa-ul contine drotaverina, care este un anti-spastic. aici se prescrie pe scara larga. din pacate in state nu exista (nici un europa foarte mult).
Lia lasa ca si prenatalelede afara is la fel de mari ca oricare altele, asta din simplul considerent ca au multi ingredienti. nu cred ca starile de agitatie le ai de la ele....e primavara...probabil de aia.
andreea_s spune:
Roxi, sa ii traiasca puiutza si sa fie sanatoasa. mai da-ne si noua vesti. Cum a nascut? A fost greu?