Mamica de mai-iunie (37)
Raspunsuri - Pagina 13
Irinusha spune:
Buna "Burticutze" si Mamci dragalase!
Eryka, subscriu! E o dulcete si Adelina ... numai fete frumoase pe aici. Nici nu mi-ar mai pare rau sa am un baietel, am cu cine sa-l insor
Camelia, saru'mana ptr. poza! Te rog sa le transmiti mandrilor parinti ca au o fetita superba. Sa le traiasca! Si tie - ca ptr. o prietena adevarata - multe pupicuri! :)
Ralu, Mona, multumesc mult ptr. explicatie. Stau si eu mai linistita acum ... ca imi faceam griji ca-l las pe cel mic pe uscat si eu habar nu am ;) Deh, griji de mama fara experienta.
Catusha, un week-end super frumos la mare! Sa aveti parte de vreme buna si distractie maxima! Ai grija de tine, daca persista durerile nu-i rau sa mai treci pe la un doctor ... asa ca sa stai linistita si sa poti savura week-end-ul. Te pupic!
Anacami, nu-ti face griji. Am impresia ca esti in maini bune, stie doctorul cum e mai bine. Ai sa vezi ca o sa fie si bb-le sanatos si voinic! Mult curaj si putere!!!!
Tutus, pe unde esti? Sper ca-i bine Raulishca! Sa nu ne faci si tu o surpriza asa repede! Da? Ti-ai luat trusa? Poate nu te batea mama ta destul la cap, acum incep si eu ;)
Mi-ai facut-o cu tarta ta, cred ca-i a 5 a oara de cand am facut-o ptr. familionul meu ... si s-a dus de fiecare data in ca. 15 minute. :) Ca sa vezi ce mancaciosi am! :) Te pupic!!!!
Pupici la toate! Mai trec eu pe la voi! Poate dupa ultima sedinta de acupunctura ... mai ales ca acum cunosc o noua moasa, sa vedem ea ce "prognoze" mai are ;)
Irinusha - cu minunea "surpriza" de 38+ saptamani din burtica
clau07 spune:
Fetelor, Burticute si Mamici,
am fost ieri la control si am avut surpriza ca doctorul sa-mi spuna ca colul este deschis un cm si jumatate dar este inca rigid. Asta ma pus pe ganduri, el mi-a spus ca s-ar putea totusi sa nasc la termen chiar daca este colul deschis un pic. Dar azi dimineata am vazut pe hartia igienica ( cand am fost la baie) mucus de culoarea alunei. Este prea repede sa fie dopul sau chiar incep sa-l pierd, nu vreau asa de repede. Ar mai fi o luna pana la termen. Cred ca va fi prea mica de abia are 2 kilograme. Si mai am atatea de facut inainte de a se naste. De abia am intrat in concediu. Speram sa mai apuc sa ma odihnesc un pic.
Sa aveti o zi buna va doresc si sper sa fie doar o alarma falsa din partea mea,
Claudia
Eryka spune:
Moamaaa fetelor ,ma bagati in sperieti ,pai ce face-ti fetelor nasteti toate acum??Clau eu zic sa stai linistita ,in caz ca vei naste ,eu cred ca bebe va fi ok ,nastere usoara si bebe sanatos .
Mey fetelor ,eu nu mai am pofta de mancare ,pur si simplu tot ce mananc ,manac asa in scarba mai mult ca sa bag ceva la stomac ,ca altfel as fi in stare sa stau nemancata.Ce sa intampla?Voi sunte-ti la fel fara pofta de mancare?
Eryka & sufletzica din burtica (37 sapt.)
anacami spune:
Claudia, eu zic sa-l suni pe doctor. Daca intr-adevar a fost dopul nu este bine sa treaca mai mult timp (risc de infectie). Totusi, poate este o alarma falsa! Eu auzisem ca dopul este cu firisoare rozalii de sange.
Eryka, acum nici eu nu mai am pofta de mancare, parca mi se face rau si de la miros, si sunt mai "mica" decat tine cu sarcina. Adevarul ca am si o stare "naspa", simt de parca mi s-au inecat corabiile! In schimb cu vreo 2 saptamani in urma parca as fi mancat tot timpul (noroc ca starea asta nu m-a tinut decat vreo saptamana). In acea perioada am mancat mai multe dulciuri- de obicei cand mananc mai dulce mi se face foarte sete si am o stare de lesin ce imi da senzatia de foame continua.
DPN 9 iunie 2004 (baiat)
piatra lunii spune:
Buna,fetele,
Andra, sa-ti traiasca frumusetea de fetita!! Si subscriu si io la ce zic fetele, ce prietena super ai!
MI-am luat si eu rezultatele de la analizele de ultima oara, adica urina,hepatica C, toxoplasma a 2-a oara(sa vada de-s imuna ori ba,desi eu stiam ca sunt ca mai facusem analiza asta si in Ro,da' nu m-au crezut pe cuvant :)) - si is bune, deci singura dilema e testul de secretie da' mai am de asteptat pana joia viitoare,cand merg la doctor,cum ziceam.
Eryka, eu n-am probleme cu mancarea, as manca mereu,da' ma abtin, as manca si dulce mult,da' iara ma abtin,ca deja am aproape 15 kg in sapt. 37, cand si cand mai dau iama printr-o ciocolata,ca nici abstinenta totala nu pot :)) Diseara chiar abia astept sa-mi fac cartofi prajiti cu mujdei de usturoi, ingrasa ei cartofii, da' mie tare-mi place usturoiul crud mai ales, si in ultima vreme n-am mai prea mancat, si e si sanatos tare.
Si tot ii dau cu ceaiul de frunze de zmeur, zilnic,am mai citit pe internet de el,cica ii bun, de baut si dupa nastere,ca stimuleaza secretia de lapte, o fi,n-o fi, macar am senzatia ca fac si io ceva care poate imi face nitel bine.
Ralu si Monet, multam de explicatii de mamici cu experienta :))
Catusha, distractie placuta si vreme frumoasa sa aveti!
Anacami, iti tin pumnii sa fie totul bine si cand va fi sa vina bb, sa fie momentul cel mai bun, si sa nasti usor !
Claudia, si eu zic daca esti nelamurita sa suni doctorul, ia uite ca eu habar n-am despre dopul asta, ar trebui dupa asta sa caut sa citesc si eu nitel- chestia e ca uneori nici nu-mi vina sa citesc atata,ca mai mult ma stresez, de aia sper cumva ca atunci cand va veni momentul sa stiu, instinctiv.
aici e iar o vreme naspa, cum ziceam, S Frantei, da' mai mult ploua decat e soare,parc-am fi in Dk.
A! Am fost ieri si m-am tuns, scurt (nu era parul prea lung,da' tot era ceva)- ca sa imi iau de-o grija cand vine bb.Si ma simt si mai bine asa, oricum mie imi place sa schimb ceva la par des, numa' ca nu mereu is multumita de coafeze, acum se pare ca am gasit una care sa-mi placa cum a tuns.
va pup!
iuliana c spune:
Buna fetele !
Piatra lunii ma bucur ca au iesit bine analizele.Sa iti fie de bine tunsoarea ,intr-adevar parul scurt este mai usor de intretinut.
Andra,sa iti traiasca fetita,este o dragalasa!Camelia multumim.
Catusha,distractie placuta la mare!
Anacami,curaj,o sa fie bine pana la urma,o sa vezi!
Claudia,suna doc. ca sa te linistesti.
Tutus ce iti face nazdravanul?
Irinusha,cum au fost intepaturile de azi ?
Laurina,cred ca Dan poate ajunge si saptamana viitoare...om vedea.
Azi tot intr-o plimbareala am fost,vorba ta,Laura,pe asa o vreme frumoasa...Am fost la Nally si i-am vazut "gargarita" de baietel .Un cuminte si un mancacios!Am vazut cum manca de la tatica
Acum plec iar,asa sa mai prind nitel soare
iuliana & din burtica (31+ sap.)
ankgratiela spune:
Buna ziua fetelor,
Sunt o viitoare mamica de iunie(12-13), am 38 de ani si o burtica de 34 de saptamani.
Sarcina aceasta este cea mai mare bucurie a vietii mele, o astept de 15 ani.Cred ca pana acum am avut cea mai usora sarcina:nu am avut niciodata greturi, ameteli sau pofte.Totusi acum 2 luni m-am operat de hemoroizi, acum imi este mult mai bine.
Cum este primul copil este normal sa nu stiu multe lucruri decat din carti.Am intrat in perioada cand imi este tare frica sa nu ma apuce travaliul inaite de a reusi sa programez operatia cezariana, nu am alte ganduri acum si nu ma preocupa nimic altceva.Daca cineva stie cu mai mare precizie cand este cel mai indicat moment (saptamana) pt cezariana sa-mi impartaseasca si mie.Ce am citit eu pe aici imi darama toria cu 40 de saptamani si alte calcule savante.
Timp de 2 luni am crezut ca BBul meu este fetita, dar acum o saptamana tot la eco se pare ca ac. medic a vazut ca e baetel. Fie ce o fi ca bucuria mea e la fel de mare.
BBeul meu la 33 de sapt avea 2,2kg, iar eu deja cantaresc cu 21 de kg mai mult.
Pe curand,
Ank+BB
ralu spune:
Buna fetelor,
Am intrat si eu de abia acum pentru ca dimineata m-am dus sa fac analizele, iar apoi am zacut in pat pentru ca mi-a fost ingrozitor de rau. Cred ca am facut o cadere de calciu sau magneziu, sau mi-a scazut tensiunea foarte tare. E! Acum a trecut si mi-am revenit, chiar daca tot ce am mancat la pranz am vomat!
Eryka - nici eu nu prea am pofta de mancare! Oricum eu stiu ca spre sfarsitul sarcinii, pofta de mancare scade si chiar unele femei pierd in greutate. Deci este normal ce se intampla la tine!
Clau - nu cred ca a fost dopul, pentru ca acesta in general are o culoare foarte deschisa, arata ca o gelatina si este intr-adevar cu niste firisoare de sange prin el. Poate la tine este altfel, dar eu zic sa nu-ti faci griji si sa te odihnesti cat mai mult!
pietricico - imi pare bine ca ti-au iesit bine analizele, inseamna ca totul merge foarte bine pentru bebelusa ta
ankgratiela - bine ai venit printre noi! sarcina usoara in continuare si nastere si mai usoara! -eu stiu ca cezariana se poate face si cu cateva zile inaintea DPN-ului. Am o cunostinta care a nascut ambii copii prin cezariana, iar operatia a fost facuta cu 2 zile inaintea DPN-ului la primul si cu 3 zile inainte la al doilea. Deci vezi si tu ce spune doctorul tau. Totul depinde de starea colului. Va trebui in schimb, cu cat te apropii de data nasterii sa fie controlat mai des colul, si in functie de acesta sa se realizeze cezariana!
iuliana- tu vad ca te simti bine! Ce bine de tine!!!ce ati mai facut pe la cursuri?
Mona-pup-o pe Lia mica care a iesit din burtica. Este o frumoasa!!!
Acum va pup si va mai scriu!!
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei (4 ani) si a Mariei din burtica (32+ saptamani)
Laurina spune:
Claudia,sper sa fie bine asa cum ti-a spus si doctorul, dar poate totusi este mai bine sa-l intrebi ce a fost cu scurgerea de dimineata. Eu am patit asa ceva acum 1 luna, din cauza candidozei, secretia era mai colorata, deci poate sa nu fie nimic.
Iuliana, m-am gandit eu ca esti la plimbarica, ce frumos ca l-ai vazut pe bebe mancacios:), cred ca este un frumos, abia astept sa ne mai povesteasca ea ce si cum:). Transmitei pupicei si de la noi. Plimbare frumoasa, vezi totusi sa nu te obosesti prea tare.
Piatra lunii, bravo pentru analize, sa-ti fie de bine pentru tunsoare, tocmai imi 'admirai' si eu claia in oglinda si ma gandeam la ceva solutii, eu tot sper sa mai am un pic rabdare sa-i schimb forma ca acum este in toate directiile(am fost tunsa scurt).
Anka, bine ai venit la noi, ce baietel mare ai:), de cezariana cand este mai bine... cred ca medicul tau ginecolog este cel mai in masura sa-ti spuna. Cred ca trebuie sa hotarati impreuna.
pupici
Laura cu bebita , sapt 31+
tutus spune:
Salutare burticute si mamicute!
Andra sa aveti sanatate si viata frumoasa si sa va bucurati de minunea cea mica, dar totusi cea mai mare!
Bebelisca e inca inauntru, iar R e inca bolnavior ca ma dispera. Zilele trecute i-am pus supozitoare cu algocalmin ca avea temperatura de nu mai stiam ce sa-i fac. Ieri a fost destul de rau ca a mancat cat o furnicuta mica mica mica (adica mai nimic). Azi am zis ca nu mergem la medic, inca mai trag nadejde ca o sa se faca bine si nu e nevoie sa-l mai chinui sa-l duc la medic, dar daca nu-i trece nici azi febra ... . Ieri am fost doar unpic pe-afara pe la leagane si doar acum iesim din casa pana la farmacie sa vad daca are pachetul respectiv. Daca nu-l iau azi, o sa-l iau maine de la o alta farmacie unde stiu sigur ca este. Sotul nu e nici el 100% sanatos si atat imi mai trebuie sa mai pateasca si maica-mea ceva. Doamne fereste!
Sa aveti grija de voi si de bebeii din burtici. Catusha, tu ai fost gimnasta zilele trecute? Ai grija de tine si nu te grabi, ca borba aia, nici lumea nu s-a facut intr-o zi.
si o sa ne mai intalnim maine dupamasa dupa ce o sa vin de la moasa .
"Ma-ma" cu sau la bord de 36.4 sapt.