A fi vegetarian

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by cipcipcip
Ma mai intreb de ce yoghinii sint vegetarieni? Nu am practicat niciodata yoga, dar am auzit ca yoghinii seriosi nu maninca carne, stie cineva de ce?

ca sa se fereasca de energia animala, considerata negativa si de calitate inferioara. ei urmaresc purificarea, inclusiv a trupului. or carnea, cica, se tranforma in energie inferioara care stimuleaza chakra de sub abdomen la nivel de instincte primare, nu sublimate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Pulstar, super link-urile pe care le-ai dat. M-am uitat si eu, par convingatoare. Problema e ca daca citesti site-urile despre vegetarieni par la fel de convingatoare. Pe cine sa mai crezi?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Ma mai intreb de ce yoghinii sint vegetarieni? Nu am practicat niciodata yoga, dar am auzit ca yoghinii seriosi nu maninca carne, stie cineva de ce?

ca sa se fereasca de energia animala, considerata negativa si de calitate inferioara. ei urmaresc purificarea, inclusiv a trupului. or carnea, cica, se tranforma in energie inferioara care stimuleaza chakra de sub abdomen la nivel de instincte primare, nu sublimate.

Wow, Conchita, te pricepi, nu gluma
Fapt este, totusi, ca si ei considera carnea "nesanatoasa".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Singurul element care nu se regaseste in regnul animal este vitamina C. In rest carnea poate asigura toti nutrienti necesari unei alimentatii sanatoase si echilibrate. Si totusi, vitamina C se gaseste in carnea cruda, aceasta distrugandu-se odata cu prepararea termica a acesteia. Dar din moment ce nu consumam carne cruda,
vitamina C este exclusa din lista.
Regnul vegetal, on the other hand, NU asigura toti nutrientii necesari, cele mai importante elemente care lipsesc fiind vitamina A, si vitamian D3(cholecalciferolul). Ar fi totusi o forma de vitamina A denumita pro-retinol sau B-caroten, care nu este decat un precursor al vitaminei A, acesta avand o biodisponibilitate mult mai mica in organism.
Vitamiana D se poate asimila bineinteles sub influenta razelor solare, insa acest proces este limitat de o serie de factori, cum ar fi o latitudine nefavorabila, anotimp, creme cu factor de protectie solar,etc, care duc la o asimilara defectuasa a acestei vitamine lucru care duce in timp la carente in organism, si implicit o serie intreaga de probleme si dezechilibre. Aceasta carenta poate fi corectata insa prin consumul alimentelor bogate in aceasta vitamina, acestea fiind de origine exclisiv animala cum ar fi, in primul rand uleiul din ficat de morun(cod liver oil), galbenusul de ou, ficatul, smantana si untul. Iar proteinele vegetale sunt de proasta calitate, adica au o biodisponibilitate mult mai mica decat cele animale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Wow, Conchita, te pricepi, nu gluma
Fapt este, totusi, ca si ei considera carnea "nesanatoasa".

interes profesional, nimic altceva, la vremea respectiva. totusi, vreau sa iti impartasesc o constatare. am studiat un grup pentru cativa ani si vreau sa spun ca atunci cand mi-am incheiat cercetarea, practicantii erau de nerecunoscut. ce m-a frapat in mod special a fost aspectul imbatranit...nu stiu daca are vreo relevanta stiintifica observatia mea

Mergi la inceput

Da, in atata timp(6 ani) am ajuns sa cunosc la perfectie teoria vegetariana de care aminteai, care dealtfel este mult mai lunga. Nu vreau sa mai intaind vorba, insa vreau sa spun ca eu, in alegerea mea ulterioara m-am ghidat dupa instinctul si bunul meu simt. Si nu am dat gres.

Mergi la inceput

Nu subestimez insa valoarea inestimabila a alimentelor vegetale: verdeturi(laptuca, familia cruciferelor, pastaile[in afara de soya],etc), fructele, oleaginoasele, care ar trebui consumate cat mai proaspete si cat mai putin procesate, si, alese in asa fel incat sa aiba indexul glicemic cat mai mic(in special fructele). A se evita insa pe cat posibil cerealele si tot ce tine de ele(fainoasele, pastele,etc), care evident au indexul glicemic mare, si mai contin si gluten, element foarte alergen pentru multi oameni.
Deci, o masa sanatoasa ar fi constituita in linii foarte mari din friptura + o salata bogata alaturi.

Ps:despre cum am redevenit non-vegetariana am mai scris la un topic:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23506&whichpage=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Asa este proteinele ajuta la dezvoltarea creierului (de fapt mentinerea lui), iar colesterolul ajuta la intretinerea tesutului din jurul fibrelor nervoase ,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pulstar

Da, in atata timp(6 ani) am ajuns sa cunosc la perfectie teoria vegetariana de care aminteai, care dealtfel este mult mai lunga. Nu vreau sa mai intaind vorba, insa vreau sa spun ca eu, in alegerea mea ulterioara m-am ghidat dupa instinctul si bunul meu simt. Si nu am dat gres.

Poti sa intinzi vorba, de ce nu, pe mine una ma intereseaza foarte tare subiectul
Interesant faptul ca dupa 6 ani de vegetarianism te-ai lasat. De obicei oamenilor le intra ceva in cap si ramine acolo, nu se documenteaza mai departe (am citiva vegetarieni in anturaj - unul din ei fiind sotul meu care ma dispera cu gatitul, trebuind sa gatesc separat fiidca eu maninc carne).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

hmmm... nici nu stiu in ce categorie sa ma incadrez... lacto-vegetariana?... dar parca nici asa nu e bine... consum seafood, deci peshte, shrimps, crabs, lobsters... nu consum carne de vita, pui, porc. consum si soia, consistent...

motivul pt care ma tin de acest regim alimentar: probleme de sanatate. am inceput acest regim pe data de 1.01.2000, si de-atunci ma simt muuuuult mai bine decit inainte, cind ma internam macar o data pe an, suportam o data la 6 luni infiltratii in zona coloanei vertebrale, dureri la mers...

nu voi reveni la starea de omnivor, pentru ca am facut un tirg mult prea bun, cind am renuntat la aceasta stare: mi-am recapatat mobilitatea dinainte de a ma imbolnavi, dupa ce am suferit timp de 4 ani...

niciodata nu am incercat sa conving pe nimeni sa imi urmeze exemplul doar pentru ca eu nu mai maninc ce maninca ei. dimpotriva: mergeam cu gashka la padure, ei isi faceau mici la gratar, eu imi faceam peshte

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput