Viata in Germania (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

in conditiile astea cred ca am sa incerc din amandoua, daca ABC-ul chiar ajuta la reumatism atunci i-as lua mamei, ca o cam dor oasele. Vad si eu, daca se merita pt ce am eu (ma vait eu ca am cui, da' chiar asa sa raman teapana cum am mai auzit, nu mi s-a intamplat... inca!).
deci am ramas la ABC si Voltaren. buuun, pai am treaba de-acuma:))

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by tinatache

in conditiile astea cred ca am sa incerc din amandoua, daca ABC-ul chiar ajuta la reumatism atunci i-as lua mamei, ca o cam dor oasele. Vad si eu, daca se merita pt ce am eu (ma vait eu ca am cui, da' chiar asa sa raman teapana cum am mai auzit, nu mi s-a intamplat... inca!).
deci am ramas la ABC si Voltaren. buuun, pai am treaba de-acuma:))

Cristina

Cristina,nu uita sa faci Preisvergleiche de la Apotheke la Apotheke,din proprie experientza iti spun ca se merita!
Inainte de reforma asta,preturile erau cam la fel peste tot,dar acuma e ca in jungla,fiecare face ce vrea.

Succes si sanatate maxima tie si mamicei tale

"Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiak spune:

@Laura
Ceau Laura, ma numesc Claudia (sint sora lui Linda.G) Si eu locuiesc in Stuttgart...
Nu am citit inca toate paginile aici in Forum asa ca intreb ... Unde stai in Stuttgart? Unde o sa nasti? Ai ales spitalul?
Vad ca fetele ti-au rasuns deja la intrebarile tale. Ce as mai putea sa adaug... Nu stiu daca cunosti Link-ul http://www.people.freenet.de/Baby-Links/Produktproben.htm .Aici poti comanda o gramada de probe. Sa fiu sincera pt. Vanessa mea (21 luni) nu am folosit prea multe. Cred ca o proba de duschbad de la Bübchen, m-a tinut 6 luni, daca nu mai mult. La inceput nu trebuie bebelasi spalati cu asa ceva... De la cumnata mea, am avut pt.ea ceva cu molke(?!?) Trebuie sa ma mai uit odata, cred ca am vazut la Schlecker. Ce poti sa iei multe, sint Mulltücher si Moltontücher (sper ca nu se supara nimeni pe mine aici, dar habar n-am cum se cheama astea pe romaneste. In romania nu am avut pe nimeni cine avea bebe mic...) Din astea, nu poti sa ai destule... Diferite marimi, dar mai multe din cele mici. Eu am mai avut in patut la ea, sub cearceaf, eine betteinlage de bumbac care nu lasa sa treaca apa prin ea, daca cumva varsa sau se uda bebe.
Medicamente, nu am avut la inceput nimic pt. ea. Si asa, daca nu e ceva in regula cu bebe, mergi imediat la medic. Sa fiu sincera, nici nu as fi avut curajul sa experimentez. Un termometru bun, cu virf flexibil, o pompita pt. nasuc daca ii e infundat, perinuta cu simburi de cires, mai mult nu am avut... Medicamente pt. bebe le scrie medicul si sint gratuite. Eu am avut noroc, pina la 11 luni, nu a fost niciodata bolnava. Pt. tine... daca alaptezi, la dureri de cap sau asa, e bun paracetamolul. Aspirina nu e voie sa iei cit alaptezi ca trece in lapte. In rest, pt. orice, la medic. Eu am fost odata tare racita, am primit medicamente pe baza de plante...
Creme... Vanessa a avut poate de 5-6 ori funduletul rosu tare, singura crema ce a ajutat a fost bepanthen. Scutece, am folosit numai Pampers, am fost(sint) asa de multumita de ele ca nu le-am schimbat. Sint mereu la reducere si de la pampers am primit tot la 2-3 luni cite un cupon de 3 Euro, asa ca un jumbopack costa cam 13,50. E clar, la inceput ai nevoie de foarte multe scutece, cind sint mai mari, ajung 3-5 pe zi. Dar nu fiecare bebe suporta la fel scutecele. S-ar putea ca pt. bebe tau sa fie altele potrivite.
Pe Vanessa nu am facut-o cu nici un fel de crema(pe corp) Cind a avut cam 10 saptamini am facut un curs de babymassage si atunci am masat-o (pina pe la 10 luni) cu ulei de migdale, cu diferite arome...
In rest... eu am folosit si mai folosesc si acum o Wickeltasche. Am fost si sintem mult pe drumuri, asa ca acolo am tot ce imi trebuie pt. ea. De la scutece, pina la jucarii, de mincare si de baut

Rückbildung Gymnastik am facut. E foarte bine daca faci, altfel poti avea mai tirziu probleme. Eu am avut cezariana, dar si dupa cezariana e bine sa faci. Muschii se slabesc si din cauza sarcinii, nu numai la nastere.

Asa cu au zis si fetele, la inceput, e cel mai important o moasa buna, mai ales daca vrei sa alaptezi. Ea te poate ajuta cu multe sfaturi utile (normal, daca ai intrebari, iti stau si eu la dispozitie )

Despre cetatenie... ai un an la dispozitie sa il declari pe bebe la consulat. Eu nu am facut-o. Nu vreu ca Vanessa sa aibe atita de umblat pe la consulat ca si mine. Eu inca si acuma sint suparata pe ei. Eram in a 35 saptamina de sarcina, dupa ce statusem deja 3 zile in spital fiindca avusesem contractii premature, am stat la consulat sa-mi depun actele pt. noul pasaport, 4 ore. Intii pe scara sau in picioare, pina s-a indurat cineva sa se ridice sa-mi dea un loc pe scaun... toaleta nu functiona asa ca a trebuit sa ma plimb prin München sa caut o toaleta... Asta e alta poveste...

Cred ca am scris un roman
Iti doresc numai bine, o nastere usoara. Daca te mai pot ajuta cu ceva... cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Prima oara sa va spun ca nu am nascut si nu am degand !
Va multumesc tuturor de urari, dupa atatea mesaje de bine, nu are cum sa mearga ceva stramb!!! O sa incerc sa-l conving pe Barbatzila sa va anunte cand va fi cazul...Dar cred ca mai repede vine cu laptopul la spital si ma pune sa-mi fac treaba singura :)))

Alina, multumesc de sugestii, am comnadat in RO Bonnisan si a luat mama, joi ajunge!
Cristina (Tinatache) danke pt. toate informatiile, intr-adevar listele din cataloage sunt umflate ca naiba.Pacat ca ne-am prins prea tarziu :)))) .... Geanta de infasat nu am luat dar am eu una din aia romaneasca de la Avon si pare buna pt. asa ceva. Mai tre sa iau o perinuta cu samburi de cirese (daca stiam vara trecuta cand tzinteam vecinii cu samburi..ce bine era..faceam acum 4 perinite :))) )

Claudiak, bine ai venit la DC, ce-mi place cand vad ca se aduna stuttgartezele pe site! Vanessa e o bombonica, ce dintzisor simpatic are!!! Multumesc mult de info si tie, intr-adevar am nevoie de muuuulte sfaturi :) . Din pacate cu moasa am cam luat plasa, adica eu am cerut o rec. la medicul gin.Ok, am mers la cursuri la o tipa care insa nu poate sa vina dupa nastere la mine ca are copil mic si asa ca m-a pasat la alta pe care nu o cunosc :( . Deci nu am vazut-o inca la fata,o sa o vad dupa nastere.Poate e buna,poate nu... sa vedem. Vad ca si tu zici de perinita cu cirese... o sa iau si eu una. SOacra-mea a luat o sticla din aia de cauciuc pt. apa calda dar eu nu am incredere sa o pun la bebe in pat, nu sunt obisnuita cu asa ceva... Linda m-a intrebat de fetele din zona Stuttgart dar uite ca nu gasesc listuta de aia nu am raspuns. Pai nu suntem prea multe,eu, voi doua, babirusa,Chrissi (care nu a mai intrat de mult) si ELena dar ea e in Tübingen, nu prea aproape... Alba e in Würzburg (daca nu ma insel prea tare) si cam atat dupa capul meu mic...
Claudiak, tu la ce Kinderarzt mergi? AM vazut pe aici niste povesti horror cu medicii nemti si m.am speriat ca lumea... Oare o sa am mai mult noroc? As cauta un roman dar m-as mira sa gasesc...

Va multumesc inca o data pentru urari,cand le citesc mi se scoala parul in cap, iomi dau seama ca s-a terminat cu gluma si azi-maine tre sa ma duc sa scot fata la lumina :))) Mi-e frica de mor!

Laura si papusica din burtik (39 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Laura, hai sa te ametesc si eu in caz ca n-au facut-o fetele deja.
Eu am avut o moasa romanca foarte buna si o pediatra romanca de la care am invatat multe.
Moasa mi-a spus ca toate produsele cosmetice pt bebei sunt bune si sa aleg ce vreau eu si ce-i prieste bebeului.Eu am ales produsele Babylove de la dm c-am vazut ca multe dintre ele poarta etichete "ökotest-(sehr)gut".Si scutece tot Babylove folosim.Pentru fiica-mea au fost mai bune decat Pampersul.La inceput, in primele saptamani, nu foloseam cosmeticale.O ungeam doar cu niste uleiuri preparate in farmacie , pe care mi le aducea moasa.Apoi am trecut pe Babylove si mi-a zis moasa ca nu e bine sa schimb cosmeticele des.Daca am gasit ceva potrivit, sa continui cu gama respectiva pana pe la 6 luni.Am ascultat-o si am fost consecventa pe Babylove, apoi am incercat si altceva.Drept sa-ti spun, n-am avut probleme cu nici unele, exceptand Penatenul.Am citit chiar si aici pe forum cum ca Penatenul n-ar fi bine tolerat de toti copiii.Adevarul este ca Teodora mea are o piele extrem de sensibila .Pentru eritem fesier si pentru pielea de pe fata n-am gasit inca in Germania o crema potrivita!Am incercat tot ce mi-a picat in mana, inclusiv creme prescrise de pediatra si preparate in farmacie!N-a mers nimic!Doar o banala crema romaneasca preparata intr-o anume farmacie din orasul meu natal a dat rezultate super!Eu ii spun "crema minune" ca e suficient sa o dau seara, si eritemul fesier dispare pana dimineata!Aceeasi crema o folosesc si pt fata, e singura care-i face bine.Acum sunt chiar disperata ca mi s-a terminat si am incercat o crema de la Weleda care n-a ajutat-o absolut deloc, ba chiar mai rau i-a facut!Saraca e toata rani pe fata si nu mai stiu cu ce s-o dau pana primesc noi rezerve din Ro.Asa ca ce e bun la un copil, nu e neaparat bun si la altul.Va trebui sa gasesti ce se potriveste cel mai bine bebeului tau.
Sticla aia de cauciuc pt apa calda e excelenta!Eu o inveleam pe Teodora intr-o paturica si ii puneam sticla aia la spate, sa-i tina cald dar si ca sa o tina pe o parte in timp ce dormea, sa nu se rastoarne pe spate.In spitalul unde am nascut, toti bebeii aveau in patuturi asa ceva.Noi o avem si-acum si ii incalzim cu ea patutul cand e foarte frig sau cand e copilul bolnav.
Da, Bonnisanul e foarte bun.Pe noi nu ne-a ajutat Sab Simplex.Ceaiul contra colicilor a fost mai bun cel romanesc decat cel nemtesc.La fel si unguentul de galbenele.Cel de aici mi se pare apa de ploaie! La fel si siropul de tuse!Aici am gasit doar unul foarte bun (insa nu merge administrat oricand), in rest siropul de iedera si alte bazaconii nu ne-au ajutat cu nimic.I-am si zis pediatrei sa nu mi le mai scrie ca fac stocuri in dulapiorul de medicamente.Asta prefer sa-l cumpar din Ro.Dar de asta n-o sa ai nevoie, sper pt o perioada cat mai lunga! In rest, eu ma declar multumita de produsele de aici.Am gasit tot ce-am avut nevoie.
Despre cetatenie ti-au spus fetele deja.Nu vreau sa repet.As vrea sa adaug doar ca bebele tau primeste cetatenia de drept, prin nastere, tu fiind cetatean roman.Actele de identitate (certificatul de nastere si pasaportul)sunt cele care o atesta.Ma indoiesc sa poti rezolva prin posta!Este necesara prezenta ambilor parinti.Dar cel mai bine este sa intrebi direct la consulat.
Nastere usoara si bebe sanatos!
Daca mai ai intrebari, stii unde ne gasesti!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Laura,
perinuta din aia cu simburi de cirese gasesti la DM,am vazut recent si costa vreo 3-4 euro.
Hm!Cu moasele...poveste lunga!
Eu am avut o moasa romanca care e foarte simpatica si priceputa dar fff ocupata(face nasteri acasa,face cursuri pt gravide)si desi a promis ca vine si ma ajuta,nu a ajuns decit de 2 ori si asta dupa 5-6 telefoane si rugaminti.Mi-a prins bine ca m-a invatat sa-i fac baita si masaj.
Am mai sunat-o sa o intreb una alta dar mi-a zis ca nu are nici un motiv sa vina,copilul e sanatos,maninca bine,nu am probleme cu sinii,etc.Totusi la un moment dat am avut probleme ca nu sugea copilul tot,eu nu ma mulgeam intre alaptari,etc,era sa dau in mastita asa ca am sunat-o dar nu am mai gasit-o in München(era in conced in Ro)dar s-a oferita sa-mi trimita o alta moasa,o nemtoaica.Vai,vai!Si asta abia mi-a venit o singura data dupa rugaminti si telefoane,a stat 5 minute si a zis ca totul e ok mi-a zis ca nu tre'sa mai vina fara motiv.Moasa mi-a adus niste creme f bune,preparate in farmacie(pt fata,ulei de masaj,pt fundulet,ulei de masaj pt colici)costau peste 30 euro dar mi-a zis ca le plateste casa de asigurari.
Cica se deconteaza de casa de asigurari vreo 10 vizite de-ale moasei.
In spital mi-au pus sub nas o lista lunga sa-mi aleg moasa dar eu deja vorbisem cu tipa asta si nu m-am mai agitat sa intreb care-i buna,care-i mai disponibila.Am auzit ca majoritatea is tare ocupate si nu vin atit cit ar trebui.

Nastere usoara si un bebe sanatos si cuminte!
Alina

Eu pt dureri de spate am primit de la farmacie o crema homeopata...nu era Abc-ul de care ziceti voi dar ceva asemanator(era pe baza de ardei iute ):vai de capul meu ce arsuri si mincarimi de piele am avut,frisoane si pete rosii iar sotul mi-a zis ca el pe asa ceva numai pune mina a doua oara,daca mai vreau imi face masaj cu manusi dar nu a mai fost cazul,am aruncat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
quote:
Originally posted by tinatache

, daca ABC-ul chiar ajuta la reumatism atunci i-as lua mamei, ca o cam dor oasele.
Cristina

tina pt. reumatismul meu asta e singura care ajuta! cand nu am avut o singura solutie a fost sa imi invelesc picioarele in 2, 3 prosoape mari, ca sa simt caldura si sa ma lase durerile.
eu am crize de dureri mai ales cand se schimba vremea, dar si atunci uneori asa de rau..ca nu mai am putere sa imi mentin echilibrul...nu stiu cum am dat de crema, cred...ca a primit-o sotul pt. dureri de umar, si m-a facut sa o incerc si eu...de atunci nu mai imi lipseste din casa. ti-am spus ca i-am trimis si tatalui...si a mai "imprumutat" si prin vecini..si toti erau incantati de eficienta, mai putin de usturime, dar cand au auzit pretul nu mai vroiau nici unul crema mea minune

ah, spune-i mamei tale sa se intereseze in ro., ca cica a iesit o crema sau asa ceva extra pt. reuma, si e f. buna, caci ai mei ma tot intreaba daca ami am probleme sa imi trimita.
eu in iarna tot concediul in ro. am avut mari probleme cu un genunchi, cred ca este de la frig....dar nici un dr. nu mi-a gasit o explicatie plauzibila si nici solutie de ameliorare

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by peca

[quote]
ah, spune-i mamei tale sa se intereseze in ro., ca cica a iesit o crema sau asa ceva extra pt. reuma, si e f. buna, caci ai mei ma tot intreaba daca ami am probleme sa imi trimita.
eu in iarna tot concediul in ro. am avut mari probleme cu un genunchi, cred ca este de la frig....dar nici un dr. nu mi-a gasit o explicatie plauzibila si nici solutie de ameliorare

am sa-i zic, mersic, dar pana la urma cred ca tot eu ii duc ceva ca s-o saturat sa tot incerc ba una ba alta. Daca-i buna asta, poate i-o merge si ei mai bine.
alinuta, imi pare rau sa aud ca suferi asa tare, esti asa tanara si deja cu problemute... of,of. Multumesc pt inf. cu casa, nici nu am apucat sa-ti raspuns, bravo mie:(. Va urez mult succes si sa ne chemi sa dam cu sampanie pe pereti.
Laura, chiar ma gandeam ca noi uram aici la greu si tu deja ai scapat, ca nu mai dai nici un semn. Lasa ca mult o fost, putin mai este. Acusi incepe "distractia":)) .
O zi buna! la noi e soareee!!! dar, normal, in weekend va ploua, ca asa-i frumos, nu?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_alex spune:

Buna fetelor,
sa nu fie cu suparare dar vin cu o sugestie.

Fac o paranteza acum:
Pe mine m-a interesat daca sotiile de green cardisti si-au gasit job in Germania.Am spus sotii de green cardisti findca e o situatie mai speciala cu obtinerea dreptului de munca, a echivalarii....Cele care au alt statut in Germania ( cu soti cu cetatenie germana)m-am gandit ca nu au avut asa multe probleme ca si noi in gasirea unui job.Dar subiectul gandind acum puteam sa-l formulez pt toata lumea.

Si acum referitor la sugestie.
Am citit ce s-a mai discutat pe aceasta tema.Parerea mea e ca ar trebui un subiect separat ( eu consider ca e foarte important acest subiect pt majoritatea) findca mie mi-a luat destul de mult timp sa citesc ce s-a vorbit pana acum despre acest subiect.Si asta findca nu exista continuitate in discutie, aparand si alte discutii intercalate.
Adica e o combinatie de discutii pe diferite subiecte la "Viata in Germania" si tot timpul pot sa apara persoane noi ca si mine sa fie interesate de acesta discutie sau sa vina cu noi sugestii....si e pacat ca asa subiect important se pierde printre alte discutii uzuale.
La fel cum s-a creat subiectul : "Sa invatam impreuna germana" vin eu cu sugestia sa creem un subiect referitor la joburi si echivalari de studii in Germania.Iar atunci cand cineva se v-a bate de problema asta ii va fi usor sa gaseasca informatiile necesare.

Sper ca nu am suparat pe nimeni, iar daca sugestia mea o gasiti nepotrivita ...din partea mea nici o problema.

cami

Mergi la inceput

cami, eu ti-am sugerat doar sa citesti SI ce am discutat aici, in nici intr-un caz nu am vrut neaparat sa discutam aici. Decizia a luat-o un moderator si ... nu stiu ce sa zic in leg. cu asta. Tu faci cum crezi ca e mai bine, noi venim unde zici tu la discutii.
Cat despre echivalari, cred ca asta e un subiect ce priveste pe multa lume si in afara de sotiile de GC si pe mine, cel putin, m-au ajutat mai ales sugestiile celor cu experienta de stat aici. Noi, GC-istii suntem veniti de cativa ani, aici sunt fete (imi permiteti doamnelor sa va intineresc un pic?:)) care stau de ani si ani, poate stiu mai multe decat noi... parerea mea.
Si inca ceva, da' nu te superi, da? eu tot nu am inteles intrebarea ta. Oi fi eu mai ametita acuma, e drept... La stattuul meu de acuma contribuie mai multe: limba inca neinvatata, copiii inca mici, studiile care-s bune si ele acolo, experienta care-i buna dar nu-i de aici, persoanele pe care le cunosc ...sau nu... Nu stiu ce sa spun, deocamdata sunt multumita insa recunosc ca nici nu am "atacat" alte posibilitati sa vad daca am acces sau nu la ele.
Si daca e sa spund espre situatia mea actuala: sunt foarte multumita de felul cum imi pot creste copiii aici, chair daca uite acuma tocmai am niste neintelegeri cu unul sau cu altul, dar astea trec si cred ca oricunde mai apar din cand in cand si din astea, ca doar traim printre oameni. Cat despre dreptul de munca, aici in Muenchen, nu mai e o problema, in fericire sunt altii inaintea mea care s-au luptat cu tanticile de pe la birouri si acuma merge struna. Iar drespre locurile de munca si despre disponibilitatea angajatorilor de a ne baga si pe noi in seama... las pe altii care au dat deja cu capul de asemenea probleme.

Cristina

Mergi la inceput