Mamici Iulie-August 2004(58)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
fetele dragi iar va faceti prea multe griji in legatura cu bb si pozitia sa. Atat timp cat colul nu e scurtata si nici deschis nu e bai. La fel daca sarcina a fost jos de la inceput nu e nimic de speriat.
Maria a fost un bb foarte jos pozitionat si de la varsta asta a stat cu capul in jos si a lovit non stop. Oricum sarcina am dus-o pana aproape de final si am nascut un bb perfect sanatos.
Acum am aceiasi problema...bb mik loveste mult sub nivelul buricului, as spune chiar in zona pubiana dar nu vad de ce ar fi o problema pozitia joasa nici acum.
Mergeti la dr si o sa vedeti ca o sa va linisteasca! I-a spus cuiva dr ca ar fi probleme din cauza asta?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/leeloo2004/leeloo2004.jpg)
leeloo2004 spune:
Buna dimineata la toate fetele!
In primul rind Miha - multa sanatate sotului!
Florina - La Multi Ani si multa sanatate!!
Eu am avut un weekend bunicel - vineri am fost la prietena mea a carei fetita a facut 1 an - Doamne cum mai trece timpul! Ma uitam la ea si parca mai ieri imi aminteam cum am fost la ea la maternitate si ma gindeam cind o sa fiu si eu asa?
Simbata cum v-am spus am fost la o aniversare - am scos-o la capat cu imbracatul - noroc ca nu a fost nimic foarte pretentios - si m-am asezat comod, am papat toate bunatatile si pentru ca imi era o sete (de fapt am problema asta de ceva vreme...) am uimit pe toata lumea cind in decurs de citeva ore am bagat in mine vreo 2 litri de lichide... Voua va este la fel de sete??
In rest - azi ma duc la doctorita pentru intepatura de rigoare - si sper sa-mi mai faca si o ecografie sa vad ce mai face puiul (care de altfel a fost tare activ in weekendul asta, parca simtea ca eu vreau sa odihnesc!). Am obesrvat ca in ultima vreme mi se cam umfla miinile si picioarele - de fapt au un aspect asa, ca de pernute - voi ati patit asta?
Gabriela saptamina 26
DPN 25 iulie 2004
Dr. Florina Mihalache - CFR2
![](images/user_woman.png)
alexa22gandi81 spune:
Buna dimineata,burtici!
Am dat desteptarea astazi mai tarziu ca e vremea de ploaie si acum ne alintam la mami in burtica.In ultimul timp bebe-ul meu nu ma lasa aproape deloc sa dorm:odata are ora de gimnastica,apoi box....si tot asa si curios e ca doar cand aude vocea lui tati se mai linisteste.Cam atat,acum mergem la cumparaturi.Pupici dulci la toate.
alexandra
Doamna Bibi spune:
Cred ca azi e ziua mea de stres.Mai am o problema:cat trebuia sa ma ingras pana acum (21 sapt)?Credeti ca e prea putin 1 kg,tinand cont ca numai maimutul meu are 600 gr.?Saptamana asta merg sa mai fac niste analize de sange (calciu,fier etc) sa nu am vreo problema,cu toate ca doctora mea mi-a zis ca totul e ok.
Cred ca sunt codasa la kg luate,vad ca toate va laudati cu kg bune pana acum.De mancat mananc suficient,nici mai mult nici mai putin ca inainte,dar cred ca faptul ca mananc foarte multe legume si fructe nu ma ingras (si fara dulciuri ca nu mai imi plac)...
Monique si Bogdan, sapt. 21, DNP 30 aug
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristalina/cristalina.jpg)
cristalina spune:
Buna dimineata la burtici!
Va apuca amocu de dimineata?!...hehehe...Io inteleg ca e cam gri p'afara (urata vreme,...sa vie vara!) da' chiar asa?!...
Noi suntem acasa ca ne-a luat cu ameteala cand am vrut sa merg dimineata la servici...e normal, deja nu ma mai ingrijorez de la toate prostiile...Cred ca din cauza ca nu am prea dormit azi noapte..dureri..ce sa facem, suntem gravide...:))))
Lia, tu ai auzit de contractii Braxton Hicks!? Io pe langa contractiile dureroase am din astea nedureroase...cate una pe ora in zilele bune..5-8 pe ora in zilele adevarate...deja m-am obisnuit cu ele, insa mi-e frica sa nu ii faca rau lu' buburuza.
De dimineata pana acum am avut cateva..si azi e o zi buna...:)
Pai unde vreti neica sa dea bietu' copil din picioare, mai jos asa...se intinde si el acum cat are loc...:)))
Monica 27+ saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alice2004/alice2004.jpg)
alice2004 spune:
Monique, daca maninci echilibrat, fructe, legume, din toate cite putin, nu este nici o problema ! Kilogramele luate in plus variaza de la o femeie la alta, fiecare cu "specificul" ei, zic eu ... uita, eu la 23 saptamini am luat doar 6 kile aproape, nici nu s-ar vedea ca sint insarcinata daca nu as avea burtica mare, nu stiu unde s-au dus aste kilograme in plus ! Si daca mai vrei un exemplu, ti-o dau pe cumnata mea care atunci cind a ramas gravida abia avea vreo 4o de kile, iar in toata sarcina a luat vreo 7 parca ... si a nascut o fetita sanatoasa si voioasa si la termen !
Asa ca nu iti face probleme, sint sigura ca daca ai fi luat prea multe ar fi aparut problema "oare cum o sa le dau jos mai apoi ?", nu ?
Alice -
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
monica, am auzit si rascitit de contractii braxton-h, da vezi bine ca nici alea nu-s prea bune tot timpul, cel putin asa scrie. Nu de la varsta asta a sarcinii. Tu ai bebica mai mare ca varsta. Ieri, vorba roxanei, imi venea sa ma asez in cap doar-doar il conving sa se urce putin, da nu m-am indurat decat sa ma rotesc de pe o parte pe alta ca o foca. Acu observ cum stau pe scaun ca daca incerc sa-mi indrept coloana pe spate, sa ma intind, sa mi-o dezmortesc, ma preseaza ceva jos, e o senzatie de presiune, chiar deasupra pubisului. Bai ce de senzatii, vorba andreei.Doamne Ajuta!
lia 25 sapt de la UM
papadie spune:
Eu is cu "coada de cal" pe spinare :-)))
Uneori si el il simt pe bebe jos si parca vrea sa evadeze, da jos de tot cum zicea MArina in zona pubiana...Apoi am surpriza si-l vad cum vieria o pauzate pina un pik mai sus de buric.
MAine ma duc la dr si am diaree verbala pe fond de stres. Sper sa-mi fi crescut colu' la lok
Colac peste pupaza o sa ne apucam de varuit si alte cele,adeka sosu', iost numa cu indicätziile pretioase... (am descoperit 3 pete pe peretele din dormitor de la ultima ploaie). Partea frumoasa e ca in curand ne extindem cu inca o camera ca se va muta baiatul vecinilor si are camera lipita de apart. nt. si au zis astia ca vb ei cu gazda sa facem o usa catre camera aia si s-o acoperim pe cea "normala" ca sa-i facem camera lu' baby :-)
Tot weendul am stat ba cu burta tare, ba cu senzatia ca bebe o ia la goana pintre picioare , ba ca-mi trece os pin os de stat in pat... asa ca suntem in "orar" si noi :-)))
Florina LMA
va pupes***
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
kamiska spune:
Neata burtici !
Mey ce aveti azi cu atatea griji pe capul vostru? Iaaaaaa fiti cumintele ca mobilizam comitetul.... Si bebitza mea da din picioare mai mult pe jos, apoi mai da si pe sus ( mai nou).
Sambata seara am fost la botez, iar fetitza mea a dansat toata noaptea, cand eram in local dansa tot timpul, cand ieseam afara la liniste se odihnea. Mai nou cand ii aude vocea lui tati da din picioruse sau manutze, il iubeste mult.
Pupici si o saptamana cat mai buna !
Kamy 25 sapt.
Doamna Bibi spune:
Si bebe al meu reactioneaza sau nu la diferite persoane in functie de "muschiul lui".De exemplu,la taica-su da din maini si din picioare de bucurie (numai cand ii aude glasul,dar cand imi pune mana pe burta se da de-a rostogolu'),la sora mea se bucura tare si cam atat...la restul liniste si pace,nu ii plac,e timid tipu'(de fapt face pe timidu').In rest ii place muzica.
De ce ma mir ca e plin de energie,cu cine sa semene altfel ca amandoi suntem agitati si energici,chiar radeam aseara cu cine sa semene,care e mai putin rau decat celalalt (concluzia a fost ca trebuie sa semene cu altcineva,nu cu noi la "rautati").Oricum din doua rele ma aleg pe mine ca sunt putin mai putin agitata...
Monique