Mamici Iulie-August 2004(58)
Raspunsuri - Pagina 6
anapharm spune:
Neata mamici si burtici,
Mai dau si eu de veste, ca-n ultima vreme am chiulit cam mult, asa-i?!
Tin sa va raportez ca am luat proportii zdravene in ultima periada si mai am putin pana sa ma rostogolesc.
Pe 29 aprilie mergem la ecografie cu caseta la pachet, abia astept!!!!
In rest stiti si voi, program de casa si mai mult de voie. Am inceput lectiile de condus cu sotul, pt mine e mai mult o distractie, dar pe bietul de el l-au trecut toate apele,de parca se si vedea cu masina urcata-n pom.
Va pup pe toate si sa aveti o saptamana usoara si insorita!
Sanatate maxima!
Ana
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch
Dorsilia spune:
Nu stiu roberta ce sa spun....si eu stau pana la 4 la servici, am citit ce scrie aici pe site despre ravaliul prematur si incep sa-mi pun alte intrebari. Lacrimi? Cand sunt asa speriata nici lacrimile nu curg. bebelul meu e cu o luna mai mare ca al tau si trebuia sa stea mai sus cred, nu stiu ce cauta acolo jos, doar saptamana trecuta statea mai sus, si joi la eco tot cu capul in jos l-a vazut medicul da n-a zis nimic. Nu stiu cu ce loveste asa jos, cu manutele, cu piciorusele? Nu-mi dau seama. Doamne ajuta sa fie bine bebeii nostri!
M-as mai duce la un eco sa vada cervixul cum imi e, dar nu stiu ce sa fac....doar joi am fost la unul...i-as strange de gat de unii medici. Trebuia sa ma controleze ca lumea daca tot l-am intrebat de col, trebuia sa se uite, ca nu-l usturau ochii. By the way eu am o senzatie de ochi uscati deja.
lia 25 sapt de la UM
roxanaz spune:
buna Ana....ce e cu tine la ora asta? insomnia?
bafta la orele de sofat....si da-i un valium sotului tau inainte de a se urca linga tine..... barbatii astia!!!
Lia, ceea ce spuneam eu era explicatia faptului ca simteai "intepaturi la incheietura".
Andreea imi pare bine ca tu nu te-ai inscris in peisajul durerilor week end-ul asta....pupici!!!
mihaella spune:
Neatza
Mercic mult, fetelor pt. urari.e pare camaine il lasa acasa,asa ca e ok.
Nicole,esti la munci sau acasa?
Sa va mai zic una buna: ma doare buricul!!!Ce-o mai fi si asta habar n-am!
Roxi,baga si tu o lista completa de simptome despre sciatica.Cred ca si eu intru in club.
Miha-24 sapt
Doamna Bibi spune:
Buna.
Cred ca trebuie sa punem de un club al "bebeilor care stau foarte jos",cred ca sunt dornici sa iasa afara,dar sa stea acolo ca stau bine.
Si bebita al meu sta ca pasa pe vezica mea si-mi da niste bobarnace de ma indoi de mijloc.Nu e ingrijorator,eu am intrebat doctora mea si mi-a zis ca e OK, acum ei au mult spatiu de manevra si stau unde vor muschii lor.Abia mai tarziu ne putem ingrijora,dar acum e OK.
In rest niste miscari de balerin ce are in el...Daca stau aplecata peste birou sau ma aplec putin imediat ma sutuie sa-i fac loc grasanu'.
Vreau sa va intreb ceva ca ma roade.Voi aveti probleme de incontinenta,ca pe mine ma cam supara problema,mai ales cand tusesc,stranut,fac miscari bruste.E cam deranjant.Am inceput sa fac exercitii dar nu vad nici o imbunatatire.
Please,aveti sfaturi????
Monique
andreea_s spune:
Merci Roxi, si eu ma bucur
Vorbim mai tarziu fetelor ca ma greci in vizita
Andreea, 26 ani, DPN 4 iulie, dr Bogdan Marinescu
roxanaz spune:
mai fetelor potoliti-va cu decrete de genul "vrea sa iasa afara". nu vrea nici un pitic sa iasa afara, pur si simplu au deocamdata mai mult loc acolo si acolo stau ei. e si o expresie babeasca "cum porti sarcina", adica sus sau jos. aveti de ales intre suturile in vezica si cele in ficat sau splina, de bucuriile carora or sa va povesteasca Andreea, Dana sau alte fete. cind or sa fie sus ce o sa va mai intrebati "ce cauta acolo sus, de ce nu coboara mai jos?". hai, ce Dumnezeu?
Monique...uf, imi pare rau ca te lovesti de problema asta...sunt exercitiile Kegel, le stii? pentru tonifierea musculaturii perineale si cica lucreaza si pentru incontinenta. incearca-le, nu au ce sa iti faca rau.
Miha, hihihihiiiii....lista completa la sciatica e simpla de tot: dureri de spate "intzepatoare" in anumite pozitii (in general in pozitia culcat) care radiaza pe picior in jos. nu trec la nici un antispastic, trec la un moment dat cind s-a asezat la locul lui nervul sau nu il mai preseaza nimic si trece asa frumos de nu iti vine sa crezi ca pina in urma cu 5 secunde plingeai de durere. in general se atenueaza daca stai invelita bine (la caldura), nu poti sta dreapta in picioare si ai probleme la miscarea sau ridicarea piciorului drept. ce zic eu acum e faza acuta, nu inseamna ca tre' sa fie asa rau, se poate si mai usor. varianta "sindrom de coada de cal" inseamna dureri jos de tot, in pubis pina in vagin si apoi in spate cu intepaturi inspre anus si rect (cam acolo le simti), fiind terminatii nervoase rasfirate, in forma de "coada de cal" localizate in acea zona. sper sa nu le aveti niciodata!!
alice2004 spune:
Buna dimineata si din partea mea la toate gagicile si burticile !
Mihaela, multa sananate pentru sotul tau si ma bucur ca este bine si ca poate veni acasa !...
Cit despre clubul bebelushilor care danseaza la parterul burticilor, si pe baietelul meu il simt uneori foarte jos, depinde si de cum stau, dar cum bine spunea cineva acum au mai mult loc de joaca si se misca mai in voie ... nu cred ca sint motive de ingrijorare ! Bine ca sint cu totii activi si ne dau de stire ca fac gimnastica !!!
Eu sint cam nervoasa, sa nu spun mai mult, azi noapte porcii astia au intrerupt curentul(era miezul noptii), si mai apoi faceau probe dat drumu'la curent-oprit curentu'... si asa au tinut-o de vreo treo ori, pina m-am nervozat definitiv si am scos toate din prize, ca imi tot tacaneau in cap ba televizorul, ba aparatul video, iar calculatorului i se deschidea monitorul ... mi-a trecut prin cap ideea ca poate imi strica dobitocii frigiderul, dar dupa ce a trebuit sa ma ridic din pat sa le desprizez pe toate m-am calmat si am reusit sa adorm ! Bebe era si el suparat ca tot meshterea pe acolo prin burtica, nu mi-am mai gasit loc sa pot dormi cum trebuie si acum de dimineata cind m-am trezit mi-era un somn teribil !!! Iar aici la birou s-au gasit cu totii sa vrea ceva ... Daca conform zicerii din batrini cum ca toata saptamina va fi ca ziua de luni, m-am scos !
Alice - 22 saptamini
anapharm spune:
Sa nu ma certi Roxana, acum merg la nani, asa ca nu mai apuci SAC SAC!
Nu stiu unde trebuie sa stea bebe asezat si cum. Eu il simt mai sus, si cand misc loveste in partea de sus a abdomenului, foarte rar jos. Nici nu stiu ce sa mai cred, parca face tumbe. Eu deja am gleznele ca de baba, celulita e in floare si despre vergeturi pe sani nu mai zic. La toate astea se mai adauga si lipsa interesului din partea sotului pt . Mi-a marturisit cu cateva zile in urma ca-i este teama din cauza bebicului din burta. Il mobilizez eu intr-un tarziu...
Gata, ma retrag la nani si ne vedem dimineata.
Va pup inca o data
Ana
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch
mihaella spune:
Rox,pai dupa cum zici tu,exact "sindromul coada de cal" il am.M-ai linistit,bine ca e doar atat!
Bai,se impune putzin optimism prin zona!Papadie,Monica, pe unde sunteti?