pentru iubitorii limbii romane
Raspunsuri - Pagina 14
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by slakje
sunt ambele cuvinte tiganesti .
nimic legat de limba romana.
Multumesc! Am avut eu o vaga banuiala, nashpa am intalnit doar pe net (chiar si pe acest forum) pe alte forumuri chiar frecvent, de unde am ajuns la concluzia, probabil gresita, ca e considerat
slakje spune:
da , ambele sunt cuvinte care provin din limba tiganeasca.
foarte des folosite si considerate cool.
numai bine.
geut spune:
quote:
Originally posted by EdeL
cum sa ma exprim?
doua bucati de limba de porc
doua bucati limba de porc?
doua limbi de porc?
Primul si al treilea enunt sunt corecte. Parca mai frumos suna primul, ultimul poate da nastere la interpretari.
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Ma incapatanez sa pun intrebari:
ce inseamna "nashpa"? e opusul lui "misto"? de unde provine?
Cuvantul "misto" are o poveste foarte interesanta. Va vine sa credeti ca vine tocmai de la germanul "mit Stock" adica "cu baston", baston purtat in trecut de barbatii imbracati "la 4 ace"? De aici provine acest cuvant, preluat ulterior si in alte limbi. Atunci da, putem spune ca naspa inseamna "urat", "nearanjat" "neordonat" si altele
.
saphir spune:
Fetele, cum e corect??
Am 2 mingi? (!?) sau
Am 2 mingii?? - cu accent pe ultima silaba?
Saphir si
Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos
roxana1974 spune:
Cuvantul mingie si prin urmare pluralul mingii, sunt gresite. Corect: minge si mingi.
AC spune:
A da un lustru? A face smotru!
Aceastea-s expresii familiare sau sunt intrate in limba pana-n paginile dictionarului?
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
danielaionel spune:
Buna,
Sunt noua pe acest forum dar sunt foarte fericita ca l-am gasit.
Am fost foarte buna odata la gramatica dar a trecut timpul si am mai uitat din aceste reguli si acum vreau sa mi le aduc aminte cu ajutorul vostru.
Vreau sa-mi spuna cineva cand se scrie vi ( de la verbul a veni) cu un singur i si cand se scrie cu 2.
Mersi mult