Mamici Iulie-August 2004(57)
Raspunsuri - Pagina 9
kamiska spune:
Gabi si eu tot pe motiv de bani incerc sa rezist, ca si la mine sunt rautaciosi si rautati. Dar sper sa rezist si sa ma simt bine pana pe 15 julie si pe 4 august sa nasc.
Ref. cezariana - eu i-am spus doctorei ca vreau cezariana si mi-a zis ca e ok, iar marti la control mi-a zis chiar ea sa stabilim cumva data ca ea pe 14 aug pleaca in concediu si vrea sa ma externeze pana pleaca sa plece linistita. Intrucat eu aveam DPN 10 aug, cezariana se face mai repede cu cateva zile, am stabilit de comun acord pe 4 aug.
roxanaz spune:
gata gagici is acasa.
Kamy misto de tine ca stii asa precis, poti sa te pregatesti...psihic!!!
in plus fata de numerele spuse mai sus au mai venit Dana, Monica (cristalina) si Kamy. asa ca va astept in continuare, am sa fac un fisier si cred ca il pun undeva pe un briefcase ca vad ca multa lume are si adresa de yahoo, sau mai vad eu.
pupici
alice2004 spune:
Am ajuns si eu acas ... am incercat sa trimit datele direct de aici, dar serverul mi-a dat eroare(???!!!) asa ca Roxi am trimis un mail cu cele cerute de pe yahoo, sper ca asa sa mearga !
Alice
alice2004 spune:
Si ma duc sa maninc, ca draga de mama mea m-a asteptat cu mincarea gata facuta si mi s-a facut o mare foame tot gindindu-ma la farfuriile care ma asteapta pe masa in bucatarie ! Pofta buna tuturor celor care iau masa ca si mine acum si vorbim later, ca am calculatorul deschis, poate il prind pe sosul meu pe messenger, ca e plecat in tari straine si mi-e tare dor de el ...
Alice va pupaceshte !
cristalina spune:
Exact despre concediu am vorbit si eu cu omu tocmai acum.
A zis ca mai mult de 1 mai nici sa nu ma gandesc sa mai vin. La mine e lejer rau, stau la 100 de metri si nici efort sau stres nu mai e la servici, dar avand in vedere amenintarea cu nasterea prematura din partea doctorului nici nu am tupeu sa zic ceva...
O sa ma cam plicitsesc acasa dar asta e. Imi prindeau bine alea 3 ore de la slujba, ma mai dezmorteam si eu putinel...:)
Oricum din ianuarie ma gandisem ca la prima manifestare mai dura bag concediu medical urgent asa ca mi se pare mare realizare ca am ajuns sa merg la servici pana cand am anuntat....:)
Monica 26+ saptamani
alice2004 spune:
Apropos de concediu, imi poate spune si mine cineva exact cam ce scrie la lege vizavi de concediul pentru femeile gravide ? De cite zile beneficiaza ... ca venira si ma intrebara si pe mine cind vreau sa imi iau concediu si nu am stiut ce sa spun ... miine ma sfatuiesc si cu tanti a mea de la personal, dar poate ma lamurit voi putintel inainte ! Stiu ca a mai venit vorba pe aici despre concedii, dar nu am retinut ce si cum, spre rusinea mea ! Cam cum ar fi mai bine sa isi ia o femeie al carei DPN este 15-16 august concediul pe anul acesta ! Multumesc anticipat !
Alice
cristalina spune:
Alice2004, la lege scrie ca ai dreptul sa iei 126 de zile (in total, nu lucratoare) concediu de maternitate si lauzie care se cumuleaza. Insa trebuie sa fie neaparat pastrate 42 de zile pentru lauzie. Astea inseamna ca maximul de zile inainte de 15 august poate sa fie 84.
Tu mai ai dreptul sa iei si partea de concediu de odihna care ti se cuvine pe anul asta. (imparti numarul tau de zile de concediu la 12 luni si inmultesti cu 8 si ai zilele de concediu de odihna la care ai dreptul).
Aduni 84 cu zilele de concediu de odihna si o sa ai probabil vreo 3 luni inainte de nastere la care ai dreptul...maxim...
Mai ai dreptul si la concediul de risc maternal din luna a cincea in caz de ceva, dar nu cred ca e cazul sa il iei.
Daca nu vrei concediu de maternitate si pastrezi pentru lauzie e dreptul tau, doar se cumuleaza, asa ca poti sa te duci pana pe 14 august daca te simti in stare...:)))
Monica 26+ saptamani
roxanaz spune:
asa e cum zice Monica, Alice.
si eu tot pina pe 1 iunie incerc sa ma duc....sper sa ma descurc.
Alice am primit mail-ul, totul e ok.
alice2004 spune:
Multumesc, Monica, mi-am notat ... tocmai ma uitam si la pagina de probleme legislative ...
Alice
alice2004 spune:
Cit despre mers la serviciu pina pe 14 august, nici vorba !!! Aia de acolo sint in stare sa ma lege de scaun, nu alta ! Dupa cum ma misc din ce in ce mai greu si mi-e dificil sa tot stau pe scaun 8 ore, aleg varianta concediului ... ssint baieti mari, se descurca ei !
Alice