Spaga noastra cea de toate zilele

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Asculta Laura dadeam un prost exemplu ok? in sensul ca se respecta putin mai mult legea.
Asta vroiam sa spun.Ordine si disciplina.Mai mult ca in Bucuresti.Nu ma refeream la spalati sau nespalati, nu mie-mi apartin judecatile astea.
In rest necazuri se pot intampla oriunde.

Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Llaura
dar dupa parerea mea conditia de medic rezident, ca si altele la fel de grevate de ani grei de studiu

oamenii nu inteleg sa se dea spaga pentru un serviciu asigurat, platit luna de luna din salariu, asta e toata disputa. medicii sa puna piciorul in prag la Ministerul Sanatatii, nu sa jupoaie populatia. daca guvernul deturneaza banii din fondul de sanatate, de ce trebuie sa plateasca cetateanul de doua ori? respectul pacientului pentru anii de studiu ai medicului se castiga prin performanta si comportament, nu automat.
poate ca as aproba spaga la medici daca s-ar crea un sistem in care sa fie impozitata. anii de studiu nu califica pe nimeni pentru evaziune fiscala.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Cataghe
ti-ai ales prost meseria. Nespalatii aia care iti populeaza tie cabinetul te platesc, asa ca putin respect trebuie sa ai. Sint medici care merg si fac voluntariat in Africa...si nu comenteaza apoi nimic. Ce zici de asta? Depinde de educatie sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Chelnerul in US imparte cu tot personalul banii extra...se imparte asa si in spitalele din Ro? De curiozitate intreb...se face o ierarhie functie de cita scoala are fiecare si apoi se distribuie?

Mergi la inceput

"Nu zic neaparat ca n-ati mers de mult cu trenul, dar dupa parerea mea conditia de medic rezident, ca si altele la fel de grevate de ani grei de studiu (grei ca numar si ca efort in acelasi timp) si la fel de lipsite de orice apreciere a societatii, si care (asta nu spun din povesti, ci din experienta mea) ne fac sa ne indoim de capacitatea noastra de a judeca corect, ne fac sa ne indoim de propriul sistem de valori si de propria noastra valoare, traiul din 100 de dolari pe luna ne afecteaza al naibii...revin, conditia de medic rezident merita ceva mai mult respect decat judecata la prima mana "in Cluj nu te calca nimeni pe trecerea de pietoni". Oare ce se poate demonstra prin exemple, un bun prieten de-al meu a murit la 23 de ani lovit in Cluj pe trecerea de pietoni de un sofer beat, eu in Bucuresti n-am patit nimic niciodata..."

Haida de recunosc ca nu-s medic rezident ca si tine, poate m-am tampit de cap de tot da nu are nici o logica ce zici tu.
Tradu te rog ca eu nu-i gasesc capul si coada si nu stiu ce vrei sa zici.
Ce medic rezident? Cine? Ce legatura are? Ce judecati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

quote:
Originally posted by slakje

Sa nu exageram, nici chiar asa.
La fel de bine pot si eu sa spun ca-n felul asta niciodata nu se va schimba nimic in Romania.
Gandirea asta lasa mult de dorit.Nu cred ca-n Portugalia nu risti sa nimeresti in compartiment cu vre-un nespalat.Poate procentajul e mai mic dar exista.

Nu vreau sa intru in polemici personale cu nimeni, si cu atat mai putin sa fac comparatii directe Romania - Portugalia sau alte tari. Nici nu cred ca este posibil, mai ales ca ar trebui sa ma straduiesc foarte mult sa gasesc un termen comun. Nu despre asta este vorba aici. Este vorba de a gasi o solutie viabila de a nu ne pierde sistemul de valori si calitatea de om. Poate ca suna exagerat, dar in viata de zi ne intalnim frecvent cu dileme morale mai mult sau mai putin grave. Un mic exemplu ca sa ne descretim fruntile, dupa anii de facultate in care schimbam 10 masini pe zi (5 dus - 5 intors), inca mai oscilez intre "mandria" de a decoperi ca stiu instinctiv unde se va deschide usa autobuzului si jena pe care o simt de a urca prima in masina, lasand in urma o batranica. Si da, in cele 3 ore zilnic pe care le petreceam pe drum, urcam in fata batranicii, iar prin Europa imi uimesc colegii cu capacitatile mele paranormale . Involuntar ne transformam, facem zilnic mici alegeri. Visez la vremea in care ma voi urca intr-un tren in Romania, voi sta linistita intr-o cuseta cu inca 5 persoane, avand convingerea ca "nasul" (care la vremea respectiva nu se va mai numi nas) o sa rezolve orice eventual conflict. Dar deocamdata din toate calatoriile pe care le-am facut singura prin Europa, in trenurile de noapte din Romania mi-a fost cel mai frica.

Mergi la inceput

Orice argumente ati incerca sa aduceti sunt rasuflate si explodeaza ca si o b... de camila in desert.
Nu-ti convine ca iei salariu 100 $ ca si medic rezident si te plangi ca trebuie sa iei spaga? Schimba-ti meseria.Fa-te chelner.
Fa-te ce vrei tu si traieste moral.
Nu veni cu argumente false ca nu ma poti convinge.

Mergi la inceput

Pisi ultima ca incep chiar sa ma enervez si nu e cazul:
Ultima data am calatorit cu vagon de dormit clasa 2, in decembrie, ruta: Cluj-Bucuresti.
3 paturi, covor, jaluzele la geam, curat.
Cu noi(eu si sotzul) o doamna, clasa-ntai.

Conductor: oke, aratat bilet, luat bilet, incuiat usa de la comp, vagon, tras pe dreapta.
Nu mai exagera atat cu conditiile tale de razboi ca intreci masura.
Alina.
PS: si apropos incearca sa fii mai logica in gandire nu de alta dar frazele tale cam lasa de dorit la logica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

quote:
Originally posted by slakje

Pisi ultima ca incep chiar sa ma enervez si nu e cazul:
Nu mai exagera atat cu conditiile tale de razboi ca intreci masura.
Alina.
PS: si apropos incearca sa fii mai logica in gandire nu de alta dar frazele tale cam lasa de dorit la logica.

Imi pare rau dar ma retrag, dezamagita. Prefer sa nu raspund la jigniri, pentru ca ar trebui sa incalc si eu regulamentul.

Mergi la inceput

Pisi draga nu a fost intentzia mea sa te jignesc.
Nu cred ca m-am tampit chiar de tot, ti-am atras doar atentzia ca frazele tale nu au sens,eu una nu deslusesc ce vrei sa zici in exemplul citat.
Fii mai logica in exprimare.

Mergi la inceput