Spaga noastra cea de toate zilele
Raspunsuri - Pagina 12
cataghe spune:
Adela, cind calatoresti 12 ore cu trenul ma indoiesc ca nu vei minca la un moment dat, chiar daca cea mai mare parte din drum o faci noaptea.
Procese de constiinta?!... Nici nu stiu ce sa zic. Ceea ce ma revolta este ca am fost pusa in aceasta situatie, cita vreme eram dispusa sa dau banii aia mai degraba in plus la CFR, cinstit, pe bilete la vagonul de dormit.
Si, da, dupa cum spuneam, "prejudecatile" mele provin dintr-o indelungata experienta de circulat cu trenul - voi de cind nu ati mai fost cu trenul in .ro, btw?
Cit despre "mizeluri", sa nu credeti cumva ca eu nu maninc, numai ca nu pe ziarul pus pe bacheta, si taiate cu brisca la fata locului.
Sunt foarte de acord ca nu este corect sa dai spaga, si nici nu am prezentat toata povestea ca pe un exemplu pozitiv, dimpotriva. Dar uite, eu personal, daca am putut sa dau 100 000 in plus ca sa stau cit de cit confortabil 12 ore, cu un copil de 5 ani dupa mine, am dat, si recunosc acest lucru. Subliniez din nou, as fi dat cu draga inima banii astia si altii pe deasupra CFR-ului, dar nu am avut ocazia!
Numai bine,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
liris spune:
quote:
Originally posted by slakje
Mai tin sa spun ca eu de felul meu sunt din V tzarii, nu saritzi sa dati cu rosii dar e mare diferentza intre V(Cluj) si E sau S-E sau N-E tzarii.
Pur si simplu oamenii se comporta altfel, putin mai civilizat.
Alina.
ar fi interesanta o discutie pe tema diferentelor intre zonele tarii.
eu nu cred ca "Vestul" e mai civilizat. e doar ideea fixa a celor care traiesc in Ardeal despre ei insisi.
by the way , "mi-s" constanteanca.
ralucah spune:
Cata draga,
Eu recunosc...as fi procedat ca si tine...dar sunt un caz pierdut, ba chiar recidivista
in domeniu.
Si nu ma consider vinovata. Vinovat e CFR -ul care foloseste acest sistem absolut animalic de cuseta, zici ca suntem vite de transportat la abator. Am mers la cuseta Tim - Buc si a fost oribil. Putea ingrozitor, dar ingrozitor! Nu aveam aer (eram "norocoasa" de la ultimul nivel) oricum, asa ca mirosurile "naturale" erau bomboana de pe coliva!
Si pana va catacdisi vreun guvern sa faca ceva in aceasta privinta si in multe altele eu voi incerca sa supravietuiesc cum pot.
Eu recunosc cu mana pe inima ca nu sunt asa de "revolutionara" si nici nu am atata rezistenta fizica incat sa suport cu stoicism in orice conditii o astfel de calatorie.
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Pentru ca am refuzat sa stam cu inca nu stiu cine care sa ne mai binecuvinteze cu vreun iz de piciore nespalate, "mizeluri" si alte asemenea, am dat spaga la conductor.
quote:
Originally posted by cataghe
Cit despre "mizeluri", sa nu credeti cumva ca eu nu maninc, numai ca nu pe ziarul pus pe bacheta, si taiate cu brisca la fata locului.
Mezelurile mancate pe ziar pus pe bancheta si taiate cu brisca la fata locului, au alt iz decat cele impachetate in servetel, folie si taiate de acasa ?
Guestus spune:
Cataghe
Vrei vagoane speciale cind te hotaresti tu sa iei trenul? Si unii sa stea la coada trenului...cei care miros si au salam in geanta?
Specimenele gen Bivolaru, Nastase etc ...au culoare speciale pe strazile din Bucuresti. Si ei nu suporta gloata...exact cum spui si tu.
delsim spune:
Poate este vremea ca "gloata" ,inainte de a merge pe strada, in trenuri , in alte mijloace de transport ,la doctor sau mai stiu eu unde, sa invete sa utilizeze apa si sapunul. Nu e vorba de discriminare, dar nu vad de ce trebuie sa suportam diversele miresme , daca folosim acelasi mijloc de transport. Sunt incluse cumva in pret? Mi se pare o chestie de educatie si respect fata de cei din jur sa te speli sa nu muti nasul vecinilor de compartiment , sa nu mananci ceapa si salam intr-un loc "public". Asa cum ma deranjeaza fumul de tigara si le spun sa nu fumeze in compartiment, asa ma deranjeaza si alte mirosuri.
Ferice de voi care nu sunteti asa de " sensibili"!
slakje spune:
Da, e complet pe langa subiect, dar curios lucru Liris cum reactionezi tu cand eu spun ca V tzarii e putin mai civilizat ca si restul si taci malc cand se fac afirmatzii de genul "romanii put".
Sau tu nu esti romanca sa trag eu o concluzie asa mai pripita de ai reactzie 0 la afirmatzia asta?
Crede-ma Liris nu stiu cum e la Constantza dar la Cluj nu prea risti sa mori pe trecerea de pietoni, la Bucuresti era sa o patzesc de vreo cateva ori.
asta asa...un mic exemplu.
Cum stim noi sa despicam firul in 4 nu?
Alina.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Mezelurile mancate pe ziar pus pe bancheta si taiate cu brisca la fata locului, au alt iz decat cele impachetate in servetel, folie si taiate de acasa ?
Da, au alt "iz" pentru ca in marea majoritate a cazurilor se combina cu izul de transpiratie, picioare nespalate, ceapa si cu minunata priveliste a grasimii care se scurge pe niste degete slinoase cu unghii cu pamint sub ele. Si nu vreau sa aud de munca grea, am vazut si eu oameni care munceau la cimp si nu erau murdari pe maini, pentru ca stiau sa se spele.
Guestus, sa inteleg ca tie iti face placere sa respiri mirosul despre care se vorbea al gloatei?! Bravo tie atunci, inseamna ca esti tare fericit in tara asta. Chiar asa, da-o-ncolo de civilizatie si da-i incolo de sclifositi, ce atita apa si sapun si alte mofturi! Si daca gloata miroase, trebuie sa suportam cu totii, nu-i asa, ca daca nu inseamna ca nu suntem patrioti si ne tinem cu nasul pe sus.
Daca ai fi citit cu atentie ai fi vazut ca nu aveam pretentia de Orient Express, ci de un amarit de vagon de dormit in care sa nu fiu nevoita sa impart aerul cu necunoscuti. Atit. Ti se pare cam mult, nu-i asa?!... Ai dreptate! De ce sa avem pretentii?
Stii care e cea mai buna solutie? Sa nu ne mai spalam nici noi astia care ne spalam, ca e ca si cu ceapa, daca maninci si tu, nu-l mai simti pe ala de linga tine!!!
Numai bine,
Catalina.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Cataghe
Vrei vagoane speciale cind te hotaresti tu sa iei trenul? Si unii sa stea la coada trenului...cei care miros si au salam in geanta?
Specimenele gen Bivolaru, Nastase etc ...au culoare speciale pe strazile din Bucuresti. Si ei nu suporta gloata...exact cum spui si tu.
Da, dom'le, eu pe aia care miros i-as pune la coada trenului!!! Sa invete sa se spele, ca nu e nimeni obligat sa stea in mirosul lor! Si te rog inceteaza sa politizezi pe tema asta, asta nu are nimic de-a face cu campania electorala, e o chestiune de bun simt si nu de politica! Sau sa inteleg ca mai nou tot romanul care se spala il voteaza pe Nastase? Nu cumva e invers?!
voljena spune:
mi-e asa un dor de sistemul cu spaga... aici ma dau cu capul de pereti si ma infasor gata sa ma sufoc in banda rosie (pot sa mor cu dreptatea-n brate!).
azi am sunat la commonwealth office la serviciul de vize sa vaz ce s-a facut cu jalba mea de acum o luna in legatura cu cererea de vizita a prietenei mele (refuzata)... au recunoscut ca azi aveau ultimul termen sa-mi raspunda dar mi-au zis sa mai am rabdare o saptamana ca termenele (prevazute de lege/regulamente) se prelungesc (cu drept de la bec
). asa as fi urlat la ei da' nu pot ca tot la mana lor sunt (desi am respectat legile lor 100% si nu cer un favor ci dreptul cuvenit). as da o naveta de sticle de johnny walker numai sa-mi ia stressul asta de pe cap!