Viata in Germania (6)
Raspunsuri - Pagina 5
mamica dulce spune:
peca scumpa..dar tu si in zi de Pasti te chinui cu ametelile astea de verbe???stai sa culc copilul,imi fac curaj si ,in caz ca nu ma incurajez totusi prea mult,dat fiind ca sunt singura acasa,fac eu un rezumat,..dar eu n.o sa pun pe kochen ci..ich habe viel Bier getrunken
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
Crystinne spune:
Peca, incerc eu sa te ajut atat cat stiu si cat imi aduc aminte de la scoala.
Daca e ceva gresit sau nu intelegi poate corecteaza fetele.Daca te ajuta si mai vrei ceva informatii ar fi o placere si ptr mine ca ma apuc din nou sa recapitulez.
Deci, ce stiu eu:
Verbul in germana are urmatoarele timpuri:
-Präsens – (Gegenwart) - ich sage
-Imperfekt - (erste Vergangenheit) - ich sagte (sau cum ii spuneam noi simplu Präteritum)
-Perfekt –(zweite Vergangenheit) – ich habe gesagt
-Plusquamperfekt (Vorvergangenheit) – ich hatte gesagt
-Futur I – (erste Zukunft) - ich werde sagen = voi spune
-Futur II – (zweite Zukunft) – ich werde gesagt haben = voi fi spus
-Konditional I (erste Bedingungsform) – ich würde sagen = as spune (noi il numeam Konjunktiv II prezent)
-Konditional II – (zweite Bedingungsform) - ich würde gesagt haben = as fi spus (noi il numeam Konjunktiv II trecut)
Moduri:
Konjunktiv I - radacina infinitivului + terminatia : e,est
– este folosit mai mult la vorbirea indirecta, in ziare, uneori in carti. Ex: El vrea sa stie … - Er wolle wissen
- ca exprimare a dorintelor: Er lebe noch!
Konjunktiv II – se foloseste in mai multe cazuri :
-in cazuri ireale
Ex. El face (se comporta) de parca de parca as fi un caine =
Er tut so, als ob ich ein Hund wäre
-In propozitii conditionate -
Ex. Daca as fi rege as face…. etc. =
Wenn ich König wäre, würde ich… machen-ptr exprimarea politicoasa
– as dori o cafea =
ich hätte gerne einen Kaffee sau
ich würde gerne einen Kaffee haben
Partizip I - neterminat - verbul (ex : verbul “lachen”) cu terminatia – end cu rol de :
-adjektiv (mit lachendem Gesicht) - deci se conjuga
-adverb (Lachend betrat er das Zimmer) – razand a pasit in camera
-substantiv ( der Reisende, die Reisende)
Partizip II - actiunea este terminata – se foloseste Participiul perfekt “ge…n” Ex. gemacht, gelernt
- Adjektiv - mit gelernten Mann
Mai este si Passivul, care pe mine ma omoara.
Cred ca mai sunt multe explicatii, dar acum e cam tarziu, imi pare rau. Sper ptr inceput sa te ajute
peca spune:
mersi crystinne....o sa ma pun iar pe "incercat" sa invat.....,trebuie sa o scot cumva la capat si cu verbul asta...ca der/die/das se invata pe drum, sau?
o zi buna fetelor
Crystinne spune:
quote:
Originally posted by peca
mersi crystinne....o sa ma pun iar pe "incercat" sa invat.....,trebuie sa o scot cumva la capat si cu verbul asta...ca der/die/das se invata pe drum, sau?
o zi buna fetelor
Off... fir-ar sa fie de germana!! In fiecare zi injur si imi prind limba printre dinti. Daca ai nevoie oricand! Am putea sa incercam sa invatam impreuna :-))) Si eu am intrerupt cursul si mi-a intrat ideea in cap, ca as putea sa invat singura. Numai ca am nevoie de cineva care sa stea cu batul la spatele meu sa ma trimita la munca.
peca spune:
quote:.
Si eu am intrerupt cursul si mi-a intrat ideea in cap, ca as putea sa invat singura
vezi tu....la mine chiar asta e problema....am facut curs de incepatori (fiind mic orasul nu sunt prea multe posibilitati) si ca sa pot studia imi trebuie ZMP, da pt. ZMP cam trebuie sa sti ceva...eu dupa cursul de incepatri...unde abia invatasem prezentul...am invatat acasa singura ...si in rest, trecutul din auzite, da eu tot ce vreau sa spun la trecut spun cu habe ge....t/en, caci asa m-a sfatui proful de la curs sa fac pana invat calumea trecutul
am fost sa ma inscriu la ZMP si la test (oral) mi-a spus aia ca sunt destul de pregatita si ca de ce spun ca nu stiu gramatica cand eu vobesc bine...si am crezut-o si acum
asa ca trebuie sa invat sigura acasa gramatica..ca acolo nu facem deloc gramatica, doar o recapitulam..asa ca daca ai chef...da idei cum putem invata
P.S. stiu ca s-a mai incercat odata pe aici pe forum..dar nu stiu cat de departe au ajuns fetele si de ce au intrerupt
Crystinne spune:
quote:
Originally posted by pecaquote:.
Si eu am intrerupt cursul si mi-a intrat ideea in cap, ca as putea sa invat singura
si ca sa pot studia imi trebuie ZMP, da pt. ZMP cam trebuie sa sti ceva...asa ca daca ai chef...da idei cum putem invata
P.S. stiu ca s-a mai incercat odata pe aici pe forum..dar nu stiu cat de departe au ajuns fetele si de ce au intrerupt
pai daca ai ZMP-ul tot mai trebuie sa inveti limba? sau studiezi materia la care te-ai inscris? Scuze dar nu am inteles. Eu credeam ca ZMP-ul este un fel de test care iti arata nivelul la care stii limba si daca il iei poti studia la facultate.
Na ja! Cum putem invata? Eu am o multime de carti pe acasa de la cursuri.Teoretic stiu 75% din gramatica. Practic insa nu prea o aplic.La curs am fost cea mai tare la gramatica (desi, gramatica romana am uitat-o de tot) dar stau prost cu vocabularul si intelesul.
Fetele intr-adevar invatau cumva online dar nu stiu nu cum. Stiu ca se gasesc si online exercitii dar eu ma simt mai bine cu o carte.
O idee :
Eu am inceput sa-mi scriu unele exercitii in PC asa ca as putea sa ti le trimit si tie si sa facem schimb apoi sa ne explicam reciproc daca nu am inteles.
Sau:
Ce carti ai? Eu am gramatica de la Hueber "Die neue Gelbe" , care a fost recomandata de profa noastra ca fiind cea mai buna si mai completa. Are o multime de exercitii. Daca ai avea-o si tu am putea sa facem exercitii, dupa cum stabilim impreuna, de ex. de la capitolul cu participiul , sa zicem.
Mai am o carticica de gramatica ptr Mitelstufe care este foarte buna.
Poate trebuie sa vorbim pe privat ca sa nu stresam fetele.Ce zici? Sau daca sunt si alte fete interesate...
Pacat ca nu esti pe aproape!
tinatache spune:
fetele, nu pot sa va zic decat mult succes! si eu am invatat mult acasa dar cand am ajuns la curs mi-am dats eama ca am totusi multe lacune, de aceea recomand cursurile intensive, pe cat posibil.
Uitati aici niste linkuri cu ex. online, de la o prof. de la curs:
Folgende Links kann man für Online-Übungen nutzen:
http://www.hueber.de/em/lerner/hauptkurs/lektion1/index.asp
http://www.hueber.de/em/lerner/brueckenkurs/lektion8/index.asp ;
http://www.hueber.de/lerner/daf/materialien/index.asp ; ein Text über das Sprachgenie Heinrich Schliemann, der einige Vokabeln zum Sprachenlernen bietet: http://www.hueber.de/downloads/em/emh-L1-2.pdf ;
http://www.hueber.de/daf/landeskunde/browse.asp ;
TestDaF Training Lehrwerk
... Leseverstehen TestDaF Anleitung Test 1 (pdf-Datei, 103 kb). Hörverstehen TestDaF Übungen zu Test 3: Aufgaben aus dem Textbuch (pdf-Datei; 103 kb); Hörtext ...
www.fabouda.de/testdaf.html
Institut für Internationale Kommunikation an der Heinrich-Heine ...
... TestDaF. TOEIC Testzentrum. Datenbank für Übungen im Internet zu Deutsch als ... Fertigkeiten: alle, ...
www.iik-duesseldorf.de/Datenbanken/dafueb/
Cristina
monicaa spune:
Daca nu va e cu suparare as invata si eu cu voi.In orice caz ne-am putea ajuta.Si eu ma pregatesc pentru ZMP.La gramatica stau bine zic eu, cu vorbitul mai greu.
Eu lucrez din "Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik" de Greyer si Schmitt..de fapt pe asta am cam terminat-o si acum ptr Mittelstufe, nivelul urmator "Übungs- grammatik" de Karin Hall und Barbara Schneider.Asta a 2-a e tare buna, exercitii mai grele si tematice.Ajuta mult si la vocabular.
Si eu am inceput sa lucrez mai mult pe PC asa ca am putea face schimb de exercitii, explicatii, fiecare ce a mai cules de pe la scoala sau din ce a citit.
Ce spuneti?
Ella spune:
quote:
Originally posted by roxanak
Adevarat a inviat!!!
Ella, m-a distrat copios poezia lui Toparceanu. Eu nu o stiam si chiar am ramas cu gura cascata cand am vazut cine a scris-o.
Roxana si Lucia Valentina (26.05.02)
..si eu am dat întîmplator de ea,mi-a placut mult si de aceea m-am gîndit sa o scriu aici :-)
Ella
Ella spune:
Toata lumea vorbeste despre Haiducii..eu ,de vreo 3-4 zile ascult radio,ma uit la rtl II,mtv2...si nu vad..nu aud nimic!Cînta bine?
Ella