Viata in Germania (6)
Raspunsuri - Pagina 4
peca spune:
Adevarat a Inviat!
"Hristos a Inviat din Morti
Cu moartea pe moarte calcand
Si celor din Morminte
Viata daruniindu-le!"
"Hristos din morti a invia!
Hrisros a Inviat! Hristos a Inviat!
Si lumea intreag-a luminat
ADEVARAT A INVIAT! ADEVARAT A INVIAT!"
Ella spune:
La Pasti -
Astăzi în sufragerie
Dormitau pe-o farfurie,
Necăjite si mânjite,
Zece ouă înrosite.
Un ou alb, abia ouat,
Cu mirare le-a-ntrebat:
- Ce vă este, frătioare,
- Ce vă doare?
Nu vă ninge, nu vă plouă,
Stati gătite-n haină nouă,
Parcă, Dumnezeu mă ierte,
N-ati fi ouă...
- Suntem fierte!
Zise-un ou rotund si fraise
Lânga pasca cu orez.
Si schimbindu-si brusc alura,
Toate-au început cu gura:
- Pân'la urmă tot nu scap!
- Ne găteste de paradă.
- Ne ciocneste cap în cap
Si ne zvârle coaja-n stradă...
-Ce rusine!
- Ce dezastru!
- Preferam să fiu omletă!
- Eu, de m-ar fi dat la closcă,
As fi scos un pui albastru...
- Si eu unul violet...
-Eu, mai bine-ar fi să tac:
Asa galben sunt, că-mi vine
Să-mi închipui că pe mine
M-a ouat un cozonac!...
(George Topârceanu)
Ella
roxanak spune:
Adevarat a inviat!!!
Ce bine de voi care mai aveti oua rosii intregi, eu astept maine ceva musafiri, iar azi fetita mea a descoperit gustul ciocnitului oualelor si mi le-a ciocnit pe toate, asa ca maine o sa-mi servesc musafirii cu oua gata ciocnite.
Ella, m-a distrat copios poezia lui Toparceanu. Eu nu o stiam si chiar am ramas cu gura cascata cand am vazut cine a scris-o.
alba spune:
Adevarat a inviat!!!
Ascult Parazitii (Am tot ce vreau si nimic nu e al meu),infulec coliva celor "pribegi" si golesc a 2-a sticla de "Mädchentraube"
Hai, noroc fetelor
Paste fericit
roxanak spune:
Acum cateva minute am ramas fara cuvinte. discutam zilele trecute aici pe forum de melodia formatiei Ozone cantata de Haiducii si difuzata la Antenne Bayern. Ei bine, stateam azi in bucatarie si dereticeam iar televizorul mergea pe RTL2 "Big Brother" reluare. Nu ma uitam dar mai trageam cu urechea, cand dintr-o data aud melodia cantata pe romaneste. Nu va pot spune cat de surprinsa am fost. Am ramas pur si simplu fara cuvinte si mi s-a facut un dor de casa de nu va pot spune.
peca spune:
ma pun pe ascultat Antenne Bayern....ca m-ati facut curioasa cu melodia asta cu 2 variante....eu le am pe ambele..dar suna la fel , la una scrie o-zone, la alta haiducii....nu sesizez nici o diferenta....dar mai am una semnata haducii...care este un fel de mixaj a 3 melodii o-zone
in schimb pe mtv2 am vazut vidoclipul..acelasi care l-am vazut si in romania
peca spune:
mai fetelor, va rog o mana de ajutor..si la astia necajiti care nu stiu germana:
acum problemea mea, gramatica...in mare partea am tot invatat singura si dupa acuzite...dar am ajuns la un punct mort...si mi-s in cap o adunare generala toate
asa ca
Timpul verbului se imparte( in mare) in
1. Prezent - aici totul e ok
2.TRECUT - aici e bai mare
3. Viitor. - aici iar merge
Acum ma chinui cu trecutul sunt cu n* carti in jurul meu si cred ca o iau razna....cate feluri de trecut au astia?
Acum..de ce il impart in 3 in mare si apoi iar in 2?
a) Perfekt (vollendete Gegenwart)
ex: Ich habe gekocht.
b)Präteritum (Vergengenheit, imperfekt- care la randul lui se imparte: indicativ si conjunctiv)
ex: Ich kochte.
c) pusquamperfekt: (vollendete Vergangenheit)
ex: Ich hatte gekocht.
apoi ce ii cu infinitivul asta? infinitiv: Präzent/Furut I/ Perfekt/ Futur II
dar cu Perticipiul?partizip I und II?
dar cu konjuktiv I und II?
Indikativ?
poate ar trebui sa las pana maine si poate se limpezesc peste noapte...dar zau ca nu mai pot...
Voi ce modalitai aveti de invatare a gramaticii germane? Mai ales pt. cei care din clasa a 8-a au cam pierdut legatura cu gramanica romana?