Poti iubi cu ratiune?!
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
Bineinteles ca se poate iubi rational, este cea mai buna alternativa,
asta e ceeace ne deosebeste de celelalte vietuitoare de pe glob.
Dragostea fara ratiune nu are nici o sansa in ziua de azi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maggda/maggda.jpg)
maggda spune:
Poti iubi cu ratiune doar daca nu e marea dragoste pe care o intalnesti O DATA in viata.Ca doar ne indragostim de mai multe ori in viata, dar CU ADEVARAT doar O DATA.Atunci nu cred ca este loc pt ratiune.Atunci iubesti, iubesti, iubesti si nu nu mai incape altceva.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
quote:
Originally posted by maggda
Poti iubi cu ratiune doar daca nu e marea dragoste pe care o intalnesti O DATA in viata.Ca doar ne indragostim de mai multe ori in viata, dar CU ADEVARAT doar O DATA.Atunci nu cred ca este loc pt ratiune.Atunci iubesti, iubesti, iubesti si nu nu mai incape altceva.
![](icon_smile_big.gif)
Dragostea cerebrala, si care nu se bazeaza pe impulsuri de moment, are o rezistenta mult mai mare in timp, inclusiv placerea de a face dragoste se construieste in timp, povestile cu printul care apare si tu cazi in cap dupa el in 5 minute, sunt, totusi, numai niste povesti, si daca ele rezista totusi in timp, asta se intampla numai datorita unei coincidente fantastice (potrivire intamplatoare a partenerilor.
Parerea mea este, Paula, ca, daca vrei sa te arunci intr-o relatie, sa nu faci asta inainte sa cunosti f. bine persoana in cauza.
![](images/user_woman.png)
ochinegri spune:
Zic si eu, iubirea si ratiunea n-au nimic in comun. Care din ele domina ..... conflict mare .... Mi-ar place sa cred ca ratiunea ... altfel s-ar putea ca iubirea sa fie inlocuita de o suferinta la fel de puternica.
34 ani
Vianne spune:
Servus fetelor!
Sunt de acord cu Ira.. Poti iubi de mai multe ori in viata si e firesc sa ti se para de fiecare data altfel pt ca intr-un fel iubesti la 20 de ani si in alt fel la 40....
Cat despre faptul ca te poti indragosti de un barbat nepotrivit, eu am o experienta recenta. Am fost cu un tip vreo 8 luni si ne placeam f tare unul pe altul dar cu toate astea nu ne potriveam intr-o relatie pt ca el era f incapatanat si nu voia sa comunice, sa isi recunosca greselile... Si ii era si un pic frica sa se implice.. Iar mie imi plac lucrurile clare.L-am lasat o vreme gandindu-ma ca in timp va fi altfel dar incet incet mi-am dat seama ca nu merge si gata. Oricat mi-ar fi placut.. Atunci m-am gandit f bine ce e important pt mine, ce vreau de la persoana de langa mine si astfel am ajuns la concluzia ca nu e el acela. Si am terminat o relatie care m-ar fi consumat prea mult, zic eu.
Si, din cele ce vad in jurul meu, multe femei stau cu barbati nepotriviti sperand ca ceva se va schimba intr-o zi... Dar nu are sens sa ne amagim...
Va pup pe toate
frunzaverde2 spune:
Maggda :
si ce te faci daca Dragostea TA cea Mare si Unica in Viata nu e reciproca ?
Nu mai ramine decit ratiunea sa te faca sa admiti realitatea.
Si atunci te "resemnezi" la o iubire cerebrala (deci rationala), cu cineva care ti se potriveste, pentru simplul fapt ca e reciproc.
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
debby spune:
Dragostea nu tine cont de ratiune , important e cum si le gestioneaza fiecare . Eu as da inapoi doar in cazul in care respectivul ar avea deja o familie si copii . In cazul asta dragostea trebuie supusa ratiunii
![](images/user_man.png)
Ninja spune:
Mind over matter? Tot respectul pentru cei care pot!
--------------------------------------------------------------- Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
The Kill Everyone Project
www.geocities.co.jp/WallStreet/4076/index.en.html" target="_blank"> The Sea of Japan and Koreans
![](images/user_man.png)
tunad spune:
Dragoste cerebrala....
Iubire rationala....
Nu vad cum asociati aceste cuvinte. Cu acelasi rationament, ce i-ati asocia cuvantului
Respect.......?