Ce job aveti ?
Dragele mele,
Am o mica 'problema'...Sint agent relationist la o grupare de organisme comunitare care lucreaza pentru ajutorarea imigrantilor care vin aici in Canada (Montreal). Insa noi fiind o grupare facem mai mult actiuni politice, actiuni comune cu membri nostri, comitete de lucru, deci nu oferim servicii directe la imigranti, ci ajutam organismele comunitare existente sa le ofere servicii mai bune informindu-i si repreznetindu-i fatza de guvern. Pina aici totul bine si frumos.
INSA pe mine toti, dar toti romanii, si cei de aici, si cei din Romania ma intreaba 'dar tu ce faci concret' ? 'esti secretara' ? Culmea e ca jobul meu de agent relationist presupune capacitati bune de comunicatie, studii universitare, capacitate de organizare, idei pentru noi proiecte, si totusi...nimeni nu intelege acest lucru (inafara de sotul meu) si asta ma exaspereaza. Se uita lumea la mine ca si cum as lua bani degeaba. Daca eram informatician, avocat, vinzator, orice, parca intelegea lumea mai bine. Dar asa...nici nu-mi place sa explic la romani ce fac la job, trebuie sa dau 100 de explicatii, pe cind unui localnic ajunge sa spun ca sint 'agent de liaison' si gata ! Voi v-ati confruntat vreodata cu asa ceva ? Nu ca as suferi tare de acest lucru, insa ma cam enerveaza.
Multumesc celor care au citit...
Adina si
Gabriel
Raspunsuri
Andrada spune:
Pai spune-le ca lucrezi intr-o echipa care se ocupa de.....
Secretarele nu lucreaza in echipe.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
gorjan spune:
gaseste o denumire mai concreta si apropiata de ceea ce faci si nu-ti mai bate capul ca altii cred ca tu iei bani si nu faci nimic. Spunele doar ce calificari trebuie sa ai si basta. Cine vrea intelege oricum cine nu, poti sa-l iei de mina si sa-i aratai si tot nu vede.
Noroc
Adina
conchita spune:
quote:
Initial creeata de ungureaa
Nu ca as suferi tare de acest lucru, insa ma cam enerveaza.
Adina, nu ai de ce sa te superi
gandeste-te ca meseriile astea poate ca nu exista nici acum in nomenclatorul de profesii din Ro. de unde sa stie oamenii? hai, n-o lua personal. drept sa iti spun, nici macar dupa explicatia ta nu mi-e prea clar ce job faci, na, ca sa vezi :))) imagineaza-te inainte de '89 nas in nas cu un agent de liaison canadian, ai fi inteles ce invarte nenea pe la munca? oricum, in partea asta de lume se inventeaza denumiri pentru orice chestie, cine sa le stie pe toate? felicitari pentru job
dodo spune:
Poti sa le spui ca te ocupi cu preluarea informatiilor de la organele guvernamentale si distribuirea lor la organismele/agentiile care le folosesc pt. activitatile lor - un fel de "primitor-distribuitor"de informatii, daca vor, sau "agentura de informatii"
. Daca nici asa nu merge, zi-le ca tai frunza la ciinii canadieni, na!!!![]()
lu.more spune:
Asta-mi aminteste de o replica in Romania.
"- Baiatul cel mare cu ce se ocupa ?
- Lucreaza pe calculator"
;-)
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
frunzaverde2 spune:
Andrada :
"Secretarele nu lucreaza in echipe".
Pot sa-ti spun ca la firme americane de consulting (in birourile de la Paris) secretarele lucreaza TOATE in echipe.
Fie o echipa constituita NUMAI din secretare, fiecare avind ca atributii sa se ocupe de mai multi consultanti (oricare ar fi nivelul acestora din urma : asociat, director, manager etc).
Fie ca secretara de proiect, toti ceilalti membri ai proiectului avind diverse functii iar secretara e considerata membru "cu drepturi depline" (casa zic asa)al echipei.
Singura secretara nefacind parte dintr-o echipa era secretara PDG-ului (adica a directorului biroului de la Paris).
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
saphir spune:
Adina, eu in Romania eram la un moment dat "trafic import-export manager", intr-o firma de transport international. Daca ma intreba cineva ce lucrez, spuneam "titlul", care oricum mi se parea ca suna cam pompos si explicam ce inseamna, daca nu se pricepea ideea, spuneam "un fel de secretara cu mai multe atributiuni" si scapam ![]()
Si oricum, sa fii secretara intr-o companie mare/internationala nu mi se pare o slujba nasoala.
Saphir si
Amos Daniel
m34 spune:
quote:
Originally posted by dodo
Poti sa le spui ca te ocupi cu preluarea informatiilor de la organele guvernamentale si distribuirea lor la organismele/agentiile care le folosesc pt. activitatile lor - un fel de "primitor-distribuitor"de informatii, daca vor, sau "agentura de informatii". Daca nici asa nu merge, zi-le ca tai frunza la ciinii canadieni, na!!!
Frunze de artar
Lasand gluma la o parte, jobul tau s-ar putea numi: asistenta, coordonator, sef de proiect, consilier etc. oricum trebuie sa explici la prieteni/cunostinte ce faci, ca nu au de unde sa stie...
Numai bine

ungureaa spune:
Asa e nu au de unde sa stie, insa as dori sa gasesc o fraza simpla care sa explice, ca mi s-a urit sa tot explic 7 fraze si tot sa intrebe : da concret cu ce ajuti imigrantii ? Le gasesti de munca ? Le dau un sut undeva, asta fac 
Las' ca ma fac mafioso si asa nu mai trebuie sa spun ce fac in viata...zic mafiozo si ma lasa lumea in pace imediat.
Cum zice québécois-ul : tabarnack !
Adina si
Gabriel
antoioana spune:
Ungureea,
hai, nu te enerva asa usor ca n-are sens. N-am apucat sa citesc doua randuri din mesajul tau si mi-a venit in minte "Oare ce face?", dar nici vorba sa cred ca nu faci nimic sau ca iei bani degeaba. Cred ca unui agent de liaison ii sta f. bine cu un zambet pe fatza si-n rest...ce-ti pasa?
Spor la munca!
anto