Viata in Germania (5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Camelia

[red][b]E si vina alora de vand! De ce nu vand varfurile separat daca-s cele mai bune?!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

da,da, ei sunt de vina! si trebuia sa le vanda cu tot cu instructiuni de folosire! :))

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Stai ca l-am intrebat! Cica a fiert spargelul mai intai. Asaaaa.. Apoi a pus feliile de sunca de Parma (tocmai venisem de la Milano si ne-am adus da´ auzi ca merge si cu sunca din aia de Schwarzwald) la prajit in tigaie, nu mult,doar cat sa se crocantzeasca ein Bisschen. Apoi a invelit putzele in sunca si deasupra a turnat sos olandez (a luat gata facut in cutie de carton). Si langa a pus si niste cartofi fierti (merg s-aia cu sos olandez). Deci niic o mare filozofie,suna chiar usor. Pe mine nu m-a lasat atunci in bucatarie, cica sa nu-i iau secretul dar de fapt cred ca-i era frica sa nu-l sudui pentru catastrofa ce-o face in bucatarie de cate ori calca pe acolo ..

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput

mai, in viata mea nu m-am gandit ca-i atata filosofie cu spargelul asta, pe cuvant!!!
Laura, na ca i-am furat sicretu'. danke!

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Cristina,eu de ani de zile fac reteta asta,e un vis:-)))
Zutaten:

500 g Spargel
6 Scheib. Schinken, gekocht
100 g Sahne
100 g Schmand
50 g Gouda, gerieben
1 Eigelb
Butter für die Form

Zubereitung:

Den Spargel schälen und in wenig Salzwasser nicht zu weich garen. Gut
abtropfen lassen. Portionsweise in die Schinkenscheiben einwickeln
und in eine flache gebutterte feuerfeste Form legen. Sahne, Schmand
(evtl. auch saure Sahne), Gouda und Eigelb verrühren und über den
Schinken giessen. Bei 225°C überbacken.
Dazu Baguette und ein trockener Weisswein!
Guten Appetit!

&
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alba

Cristina,eu de ani de zile fac reteta asta,e un vis:-)))
Zutaten:

500 g Spargel
6 Scheib. Schinken, gekocht
100 g Sahne
100 g Schmand
50 g Gouda, gerieben
1 Eigelb
Butter für die Form

Zubereitung:

Den Spargel schälen und in wenig Salzwasser nicht zu weich garen. Gut
abtropfen lassen. Portionsweise in die Schinkenscheiben einwickeln
und in eine flache gebutterte feuerfeste Form legen. Sahne, Schmand
(evtl. auch saure Sahne), Gouda und Eigelb verrühren und über den
Schinken giessen. Bei 225°C überbacken.
Dazu Baguette und ein trockener Weisswein!
Guten Appetit!

&
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)

corina, danke schoschon!! si acuma n-am decat sa salivez fain fromos pana cand oi ajunge sa mai cumpar o legatura de spargel

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Betty Boop spune:

quote:
Originally posted by tinatache

quote:
Initial creeata de Betty Boop

Buna, locuiesc in Germania, Frankfurt am Main si tocmai am aflat ca sunt insarcinata.As dori sa stiu ce au experimentat fetele din Germania, cum decurg pe-aici lucrurile inainte, in timpul si imediat dupa nastere, cum s-a comportat personalul medical fata de voi, care sunt conditiile in cazul unei asigurari medicale gesetzlich si tot ce credeti voi necesar de stiut.Multumesc!

acu' sa nu spuneti ca eu culeg mesajele de pe forum si le aduc aici, ca n-a fost ideea mea :)))Cristina, informatiile tale ma ajuta mult, sigur voi discuta si cu medicul, am auzit de la o prietena din Hamburg ca trebuie sa te inscrii la spital din timp.Asa este? Cine stabileste unde nasti? Presupun ca medicul care te supravegheaza , ori...?

Betty, eu am nascut itnr-o clinica particulara dar avand asig. de stat. am stat 2 pers. in camera, uneori chiar am ramas singura ca ba pleca una, ba venea alta. Cine voia putea plati pt o cuseta cu 1 pat. Conditiile au fost super, din cate am inteles mai bune decat la spital (mi-a spus cineva care a tot fost prin spitale). Insa fiind o clinica micuta nu au statie de urgenta pt bebei. Asta inseamna ca daca Doamne fereste copilul are ceva il duce cu ambulanta repejor la o clinica specializata. Cum aici si asta este in centru diferenta ar fi fost de cateva minute. Oricum, cazurile de urgente sunt rare si ei reactioneaza prompt. Am avut si inca am mare incredere in dr. meu si de aceea m-am dus unde are el paturi ocupate. e unul din sefi si m-am dus la el la recomandarea cuiva de aici de pe forum, care a nascut tot acolo si tot f multumita e.
Am avut cezariana, pt ca si primul a fost tot cezariana si a fost cam repede si nici nu ma simteam prea bine in ultimele luni, aveam dureri in partea de jos, uterul era damblagit rau de tot. Nu am avut probleme, decizia a fost a noastra iar dr. ne-a sustinut. Copilul este ingrijit foarte bine, oriunde ai fi, spital sau Frauenklinik, cu asig. de stat sau particulara. Pai... nu mai stiuc e sa-ti spun, mai zi tu ce te-ar interesa. In ce zona stai?
Sarcina usoara!

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Betty Boop

quote:

quote:
Initial creeata de Betty Boop

Buna, locuiesc in Germania, Frankfurt am Main si tocmai am aflat ca sunt insarcinata.As dori sa stiu ce au experimentat fetele din Germania, cum decurg pe-aici lucrurile inainte, in timpul si imediat dupa nastere, cum s-a comportat personalul medical fata de voi, care sunt conditiile in cazul unei asigurari medicale gesetzlich si tot ce credeti voi necesar de stiut.Multumesc!

acu' sa nu spuneti ca eu culeg mesajele de pe forum si le aduc aici, ca n-a fost ideea mea :)))Cristina, informatiile tale ma ajuta mult, sigur voi discuta si cu medicul, am auzit de la o prietena din Hamburg ca trebuie sa te inscrii la spital din timp.Asa este? Cine stabileste unde nasti? Presupun ca medicul care te supravegheaza , ori...?

Betty, eu am nascut itnr-o clinica particulara dar avand asig. de stat. am stat 2 pers. in camera, uneori chiar am ramas singura ca ba pleca una, ba venea alta. Cine voia putea plati pt o cuseta cu 1 pat. Conditiile au fost super, din cate am inteles mai bune decat la spital (mi-a spus cineva care a tot fost prin spitale). Insa fiind o clinica micuta nu au statie de urgenta pt bebei. Asta inseamna ca daca Doamne fereste copilul are ceva il duce cu ambulanta repejor la o clinica specializata. Cum aici si asta este in centru diferenta ar fi fost de cateva minute. Oricum, cazurile de urgente sunt rare si ei reactioneaza prompt. Am avut si inca am mare incredere in dr. meu si de aceea m-am dus unde are el paturi ocupate. e unul din sefi si m-am dus la el la recomandarea cuiva de aici de pe forum, care a nascut tot acolo si tot f multumita e.
Am avut cezariana, pt ca si primul a fost tot cezariana si a fost cam repede si nici nu ma simteam prea bine in ultimele luni, aveam dureri in partea de jos, uterul era damblagit rau de tot. Nu am avut probleme, decizia a fost a noastra iar dr. ne-a sustinut. Copilul este ingrijit foarte bine, oriunde ai fi, spital sau Frauenklinik, cu asig. de stat sau particulara. Pai... nu mai stiuc e sa-ti spun, mai zi tu ce te-ar interesa. In ce zona stai?
Sarcina usoara!

Un Paste Fericit!
Cristina

cred ca am tastat gresit mesajul, citeste te rog mai sus,eu din pacate nu prea am cunostinte romance aici in Frankfurt de la care sa aflu mai multe, deci ma bucur ca exista forumul.Paste fericit si mersi inca o data!

Mergi la inceput

betty, ba ai cunostinte romance, numai ca aici pe forum. Si sunt si in Frankfurt, daca ai sa mai vii pe aici cu siguranta va gasiti voi. Sarcina usoara!

PS: ai posibilitatea sa stergi, sa editezi mesajele pe care le scrii, ca autor poti face ce vrei cu ele, asa ca daca l-ai trimis din greseala fara sa termini de scris te poti intoarce si modifica.

PS2: acuma am vazut ca ai scris intercalat si iti raspund: "din timp" inseamna prin al doilea trimestru sa mergi sa vizitezi cateva spitale si sa te decizi la care din ele te inscrii. Dar daca nu te inscrii la nici unul nu inseamna ca nu ai unde sa nasti. In ziua/noaptea X suni la urgente si te duc la spitalul de garda. fetele, am dreptate sau nu? eu nu am fost in situatia asta asa ca as vrea sa confirme cineva care stie mai multe.
Tu ai deja un medic la care mergi pt controalele periodice? daca da, intreaba-l daca asista si la nasteri, ca nu toti pot veni. Sau poate iti recomanda el pe cineva. Daca nu, poate iti recomanda fetele din Frankfurt vreun dr. bun. pai eu cam atata stiu...

O zi buna!

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

quote:
Originally posted by Elena

Acum vin cu alta intrebare-voi cu ce sampon va spalati copilasii ? eu folosesc pentru Laura "bebe-young care" pentru par normal si parca perisorul ei si-a pierdut luciu si a devenit cam uscat. Voi ce folositi ?

Cu mult drag,

Elena&Laura

Elena, eu o spal pe fata mea cu sampoane normale, adica de la Pantene sau L'Oreal. Am renuntat la cele pentru copii de cand avea 3-4 ani, pentru ca i se incurca parul si aveam asa un scandal dimineata cand trebuia sa o pieptan ... Oricum, cred ca nu samponul e de vina, ci apa de aici.

Mergi la inceput

quote:

betty, ba ai cunostinte romance, numai ca aici pe forum. Si sunt si in Frankfurt, daca ai sa mai vii pe aici cu siguranta va gasiti voi. Sarcina usoara!

PS: ai posibilitatea sa stergi, sa editezi mesajele pe care le scrii, ca autor poti face ce vrei cu ele, asa ca daca l-ai trimis din greseala fara sa termini de scris te poti intoarce si modifica.

PS2: acuma am vazut ca ai scris intercalat si iti raspund: "din timp" inseamna prin al doilea trimestru sa mergi sa vizitezi cateva spitale si sa te decizi la care din ele te inscrii. Dar daca nu te inscrii la nici unul nu inseamna ca nu ai unde sa nasti. In ziua/noaptea X suni la urgente si te duc la spitalul de garda. fetele, am dreptate sau nu? eu nu am fost in situatia asta asa ca as vrea sa confirme cineva care stie mai multe.
Tu ai deja un medic la care mergi pt controalele periodice? daca da, intreaba-l daca asista si la nasteri, ca nu toti pot veni. Sau poate iti recomanda el pe cineva. Daca nu, poate iti recomanda fetele din Frankfurt vreun dr. bun. pai eu cam atata stiu...

O zi buna!

Un Paste Fericit!
Cristina

Cristina, multam tare esti f.draguta; sotul meu, neamt si mai mare cu 13 ani decat mine m-a trimis la o doctora batrana sper sa nu fie depasita;prietena mea din Hamburg a fost sfatuita de undoctor amabil sa faca avort la 7 sapt.de sarcina.Si-a gasit un medic bun in Ro care a ajutat-o sa nasca fetita care acum are 12 ani.Ea e din Rep.Moldova, deci se poate ca medicul neamt sa fi avut rele intentii.
Inca o data, toate cele bune!

Mergi la inceput