Viata in Germania (5)
Raspunsuri - Pagina 6
roxanak spune:
Cristina,
eu an facut Spargel foarte simplu. L-am curatat bine, l-am spalat, l-am pus in oala cu apa de doau degete si l-am innabusit pana s-a inmuiat (timpul de innabusire - fierbere, depinde de ce soi ai - verde sau alb). Sosul l-am preparat din plic sau se gaseste si gata facut in cutii.
Pofta buna
tinatache spune:
mersi, roxana. Uite ca acuma l-am curatat si i-am taiat si mugurele ala din varf. Trebuia lasat sau se taie? Dar cred ca i-am pus cam multa apa... cat dureaza pana e fiert bine?
Am luat si eu plic de la Maggi pt sos, abia stept sa vad ce iese:)
Un Paste Fericit! 
Cristina
vikinga spune:
Mai Cristina sotzu' e innebunit dupa cel spargel si i-am facut si eu de vreo doua ori. Mi-a cumparat si oala din aia inalta si cu dimetru micut ca sa-i pun in picioare. Si eu le-am taiat mugurii aia din capat si ce s-a mai suparat sotzu ca cica tocmai aia sunt cei mai buni
. Nu mai tin minte cit trebuie tinuti sa fiarba, oricum cind ii incerci sa fie buni de mincat
. Aaaa si inca ceva, se pune si un cub de unt la fiert cica. Iar cum i-am pus eu asa drepti ca la armata in oala aia, virfurile cu mugurii aia tre sa fiarba numai in abur, adica apa sa fie un deget mai jos, nu sa-i inece. Pofta buna!Vikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109
alba spune:
quote:
Originally posted by tinatache
mersi, roxana. Uite ca acuma l-am curatat si i-am taiat si mugurele ala din varf. Trebuia lasat sau se taie? Dar cred ca i-am pus cam multa apa... cat dureaza pana e fiert bine?
Am luat si eu plic de la Maggi pt sos, abia stept sa vad ce iese:)
Un Paste Fericit!
Cristina
20 de minute trebuie fiert,da data viitoare sa nu-i mai tai mugureii din virf,sunt cei mai buni :-)
Si eu mi-am achizitionat o oala speciala(Spargeltopf)de la ebay cu 7 € ,eu il prefer pe ala verde

& 
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)
Elena spune:
Multumesc mult, Corina si Mirunda
!!
Saptamana viitoare ma duc sa cumpar icre, pentru Paste. Am un magazin turcesc aproape de mine si o sa incerc acolo.
Acum vin cu alta intrebare-voi cu ce sampon va spalati copilasii ? eu folosesc pentru Laura "bebe-young care" pentru par normal si parca perisorul ei si-a pierdut luciu si a devenit cam uscat. Voi ce folositi ?
Cu mult drag
,
Elena&Laura
tinatache spune:
bey, e o arta fiertul asta al sparanghelului! Eu n-am oala speciala dar se pare ca sunt pe gustul nostru asa ca am sa ma dotez cu toate cele necesare. Si promit ca data viitoare nu mai tai mugurii:) Au iesit f buni, am facut si sos, ce mai, sunt bazata!:)
Elena, eu folosesc Bübchen, Penaten, si Yves Rocher are o gama draguta de produse pt bebei cu hamamelis... cam astea ar fi.
Noapte buna!
Un Paste Fericit! 
Cristina
Mirunda spune:
Auäleuu, Cristinuto mamicuto, daca barbatu-tau era neamt precis acum erai cu un cap mai mica
...Auzi tu, sa tai tu tocmai mugurii!!!
Cand i-am zis lui Andreas s-a uitat la mine de parca ii ziceam ca s-a mutat capitala din nou la Bonn...![]()
Nu-i bai, data viitoare sti mai bine! Si inca ceva: nu il fierbe prea tare, cand e prea moale nu mai e bun.
Va pup, Miru
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Lauraa spune:
Cristina, nici eu nu-s mestera la spagel dar l-am intrebat pe sot daca e ok sa tai varfurile. Si a zis ca daca le tai varfurile e ca si cum ai curata salamul de coaja si a-i manca coaja
. Lasa ca data viitoare stii.Si eu pe langa tine.Ca nici eu nu am facut niciodata dar a facut iubitzoiul si a fost bun. El a invelit "putzele" de spargel in sunca din aia de Parma si deasupra a turnat sos olandez. Tare bun! O sa fac si eu zilele astea, sa vedem ce scofala trag :D
Laura si papusica din burtik (34 saptamani) 
tinatache spune:
haideti mai nu mai radeti de mine ca n-am stiut!
da' acuma stiu!
abia astept urmatoarea tura 
Laura, cum ziceai ca e reteta aia? inveleste mugurii in sunca? si apoi la fiert sau cum?
Un Paste Fericit! 
Cristina
Camelia spune:
Elena, la Stiftung Warentest a reiesit ca cel mai bun sampon de copii ar fi cel de la Lidl.La fel de bun, insa mai scump, e samponul Penaten.Asa zice testul.Eu am folosit si Bübchen si Baby-Love (de la DM) si Penaten.Eu n-am prea vazut diferente intre ele, sa-ti spun drept...
Cristina, hai ca m-am distrat cu spargelul.
Da las ca nu-i vina ta ca doar n-ai stiut ce si cum.E si vina alora de vand! De ce nu vand varfurile separat daca-s cele mai bune?!![]()
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor