Viata in Germania (5)
Raspunsuri - Pagina 3
Lauraa spune:
Pai noi o sa-i facem asigurare pe o luna. Si sa zicem ca va avea 500-1000 € la ea. Dar asta "ajunge" pentru 5-10 zile. Si o sa o intrebe de ce are bani pentru "doar" 5-10 zile si asigurare pentru 30 de zile?
In orice caz mi-e tare necaz cu invitatiile astea.. La noi in oras nu merge chair daca la Babirusa - 10 km - merge..
Laura si papusica din burtik (34 saptamani)
Ella spune:
..altii au procedat asa: au facut o asigurare de 5 zile,pe care au aratat-o la vama ,împreuna cu cei 500 de euro si înca o asigurare separata pe 3 luni.
Ella
Camelia spune:
Irinusha, la München se fac invitatii.La KVR, Ausländerbehörde, contra cost.Cel putin noua ne-a facut.Aceeasi procedura ca si inainte.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
blancas spune:
Fetele, am si eu nevoie din nou de un sfat.S-ar putea sa ne mutam in curand intr-un apartament cu mai multe camere,gol ca de obicei pe aici,chiar si bucataria(unde stam acum avem de la propietar totul in bucatarie macar).Deci ar urma sa ne luam frigider si masina de spalat,dulapuri la bucatarie si inca ceva mobila pe ici pe colo pt inceput.Am vazut ceva oferte la Karstadt(ati auzit de BAUKNECHT,sunt buni?),poate mergem si pe la Mediamarkt,Ikea.
Voiam sa va intreb pe unde vi se par electrocasnicele si mobila mai convenabile ca pret+calitate si daca ati cumparat vreodat de la Neckermann(daca da,a fost totul ok,sunt seriosi?).
De ex m-am uitat informativ pe pagina la neckermann si am vazut masini de spalat +frigider destul de ieftine marca LLoyds(cu 4 ani garantie).Ati auzit de ea?e buna?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri si va rog sa ma scuzati daca va bat la cap cu prea multe intrebari.
Mirunda spune:
Draga Alba,
iti promit ca o sa urmaresc programele de sambata! Cat despre carti, multumim fain, dar avem o adevarata biblioteca in romaneste prin grija lui Buna, suntem aprovizionati pe inca vreo 2 anisori
Da, am schimbat poza lui Mara cu una mai noua, e acolo cu prietenuta ei de suflet, labradorul nostru Nera-desteapta foc, mare, jucausa si tare tolomaca!
Fetelor, eu o chem pe mama o data la 5-6 luni aici si asta de vreo 10 ani, niciodata nu am probleme, ii fac la primarie o Verpflichtungserklärung (asigurare ca o intretin cat sta aici) pt. asta trebuie numai dovada de venit pt. ultimele 3 luni-si in unele locuri si contractul de casa...cel putin asa e aici, langa Bonn, si unde am mai stat pana acum, deci in Aachen si Trier. Doamne, ce diferente de la Land la Land! Cu acest Verpflichtungserklärung nu a avut niciodata nevoie de bani.
Pupici, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
alba spune:
quote:
Originally posted by Mirunda
Draga Alba,
iti promit ca o sa urmaresc programele de sambata! Cat despre carti, multumim fain, dar avem o adevarata biblioteca in romaneste prin grija lui Buna, suntem aprovizionati pe inca vreo 2 anisori
Da, am schimbat poza lui Mara cu una mai noua, e acolo cu prietenuta ei de suflet, labradorul nostru Nera-desteapta foc, mare, jucausa si tare tolomaca!
Mirunda,e vorba de casete, nu de carti!!!
Trimis PM
Fetelor, eu o chem pe mama o data la 5-6 luni aici si asta de vreo 10 ani, niciodata nu am probleme, ii fac la primarie o Verpflichtungserklärung (asigurare ca o intretin cat sta aici) pt. asta trebuie numai dovada de venit pt. ultimele 3 luni-si in unele locuri si contractul de casa...cel putin asa e aici, langa Bonn, si unde am mai stat pana acum, deci in Aachen si Trier. Doamne, ce diferente de la Land la Land! Cu acest Verpflichtungserklärung nu a avut niciodata nevoie de bani.
Pupici, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
&
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)
Alina spune:
quote:
Originally posted by Camelia
Alina, eu am vazut in PEP un studio din asta.Nu stiu cat sunt de grozave decorurile insa stiu sigur ca fac poze artistice pt bebei si copii mici.Am vazut asta de foarte multe ori.Chiar ma bate si pe mine gandul sa ducem si noi copilul sa-i facem o poza.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Daaa,ai dreptate!Mi-am amintit acum ca in ziua aia cind am colindat ore multe prin PEP am primit reclama la "Pixy-Fotostudio".Am vazut ca erau destui parinti care-si fotografiau odraslele si fiind cam aglomerat nu am mai insistat sa vad ce decoruri au.
Oricum,vineri dupa-amiaza am hotarit ca mergem acolo sa fotografiem copilul.Acum mai am o dilema :nu stiu cum sa imbrac copilu`dar mai ales ce frizura sa-i fac !
Alina
vikinga spune:
Laura trebuie sa faci doua asigurari de sanatate: una pe 5 zile si inca una pt restul de zile. La vama va arata asigurarea de 5 zile+500€ si nu o sa fie probleme. Asa m-am consumat si eu si i-am facut si hirtie de cazare si o asigurare de 10 zile+1000€ (si normal inca o asigurare pt alte 50zile) si nu au fost degeaba. La granita nici nu i-au numarat banii, a vazut vamesul cind ea a deschis portofelul ca sunt citeva sute si i-a zis ca totul e ok si gata. Restul oamenilor din autocar au avut asigurari de 5 zile+500€ si nu a avut nimeni probleme. Si nimeni nu a avut hirtii de cazare sau alte nebunii, asa ca m-am agitat degeaba. Bine, ideai ar fi cu invitatia, ca nu ar mai trebui sa arate bani la granita, dara daca e asa anevoios sa o faci, e buna si metoda asta.Vikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109
ariadna spune:
Voi ati auzit de Rechtsversicherung (sau Anwaltsversicherung) sau ceva de genul asta, nu stiu exact cum se cheama, dar ideea ar fi ca e o asigurare in caz de judecati prin tribunal. Voi stiti cum se cheama si cine face asa ceva
ariadna
peca spune:
quote:
Anwaltsversicherung
asa stiu eu ca se numeste, dar trebuie sa ai grija ca nu suporta toate cheltuielile, depinde de ce semnezi..si daca stiu eu bine se face parca la banci, dar nu mai sunt sigura...acolo parca a intrebat al meu socru, sau cand si-a facut contul banca l-au intrebat aia daca vrea