Viata in Germania (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

lauraa,

mama tocmai a plecat astazi de la noi
pai hai sa-ti spun eu cum se procedeaza:
trebuie intr-adevar mers la Ausländeramt, invitatia este tip(cel putin asa este la noi), ideal este sa ai o copie de la un extras de cont prin care sa faci dovada ca o puteti intretine pe perioada respectiva si copie dupa actele apart./casei in care stati( nu le cer intotdeauna, insa....).
IMPORTANT: invitatia nu o poti face tu daca nu esti cetatean german, eventual ai nevoie de o imputernicire de la persoana care o face daca nu poate merge personal.
invitatia o trimiti prin posta sau cel mai rapid ajunge prin atlassib sau intertouring(max.doua zile).
in Ro. trebuie sa mearga mama ta cu invitatia la tradus, apoi o legalizeaza.
in cazul acesta lucratorii vamali nu mai au ce comenta!
asta este calea cea mai sigura, oricum succes in ceea ce vei intreprinde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

acum am vazut ca scrise-se si roxana detaliat despre procedura, scuze ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Dragute doamne din München,

Am si eu o intrebare:stiti vreun studio unde fac poze excelente copiilor?As vrea un studio cu decoruri dragute si fotografi"sepcializati"in munca cu copii micuti.

Tone de poze digitale am tot facut,casete video la fel dar parca mi-e dor de ceva deosebit,mai ales ca o asa poza e un cadou f apreciat de ambele perechi de bunici.

Va multumesc!
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Alina, eu am vazut in PEP un studio din asta.Nu stiu cat sunt de grozave decorurile insa stiu sigur ca fac poze artistice pt bebei si copii mici.Am vazut asta de foarte multe ori.Chiar ma bate si pe mine gandul sa ducem si noi copilul sa-i facem o poza.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

quote:
Originally posted by babirusa

Lauraa, te duci la Ausländeramt cu invitatia scrisa la calculator, stampila se pune pe loc. Trimiti invitatia mamei tale, prin posta, alor mei le-a ajuns intr-o sapt. normal, dar poti sa o pui recomandata. Ea trebuie sa mearga sa o traduca in romana si sa o legalizeze. Asta arata la granita. Nu e complicat, nu dispera.

Roxanak, nu trebuie sa-ti faci griji cu cei 500 euroi la vama daca faci invitatia de care vorbim aici.
10 sapt.

Draga Babirusa,

eu nu-mi fac griji ptr. cei 500Euroi sau invitatie. Daca ai una nu iti mai trebuie cealalta (am citit si rascitit legea). Ce doream eu sa spun este ca daca Ausländeramt nu mai elibereaza acele "invitatii" (care de fapt sunt declaratii de intretinere) pe motivul ca acum romanii pot calatorii liber 90 zile pe trimiestru (pe ei nu-i intereseaza treaba cu banii), poti sa te duci cu o mie de hartii si hartiute scrise de mana sau la calculator ca nu le baga nimeni in seama. Asta depinde de orasul in care te duci (fiecare interpreteaza legea dupa bunul plac). Unele primarii (Ausländeramt) mai elibereaza sau stampileaza invitatii tip sau scrise de persoana respectiva care invita un roman aici in germ. Sper ca m-a inteles toata lumea, ca nici eu nu mai stiu cum sa scriu.

Lauraa, te rog scrie-mi si mie daca ai reusit sa faci ceva, ca sunt tare curioasa. Daca la telefon ti-au zis acum doi ani ca nu mai elibereaza invitatii, dar daca merge cu hartia scrisa personal la computer, atunci ma duc la noi la Ausländeramt si ii iau de gat ca tare puturosi mai sunt.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Roxanak, noi am facut invitatiile la inceputul lunii martie 2004, deci f. recent, dar probabil ca e in functie de land, noi suntem in BW. Sper sa reusiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Eu locuiesc in bayer, dar depinde de oras nu de Land. In Würzburg, oras la 18km de unde locuiesc eu, elibereaza acele invitatii, dar la noi nu. Eu sincera sa fiu nu am mai agit atat de tare. Mama mea arata 500Euro si gata, am scapat de taraboi. As vrea sa pot face si eu invitatie ca sa scap de stresul trimisului banilor si de taxele mari pe care le platesc la banca, dar m-am obisnuit cu ideea ca nu se poate, si gata.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

quote:
Originally posted by roxanak

Eu locuiesc in bayer, dar depinde de oras nu de Land. In Würzburg, oras la 18km de unde locuiesc eu, elibereaza acele invitatii, dar la noi nu. Eu sincera sa fiu nu am mai agit atat de tare. Mama mea arata 500Euro si gata, am scapat de taraboi. As vrea sa pot face si eu invitatie ca sa scap de stresul trimisului banilor si de taxele mari pe care le platesc la banca, dar m-am obisnuit cu ideea ca nu se poate, si gata.

Pupici

Roxana si Lucia Valentina (26.05.02)

Am crezut ca sunt eu beata si nu stiu sa ma descurc ... ca nici la Ingolstadt sau München nu se fac. Dar merge foarte bine doar cu bani ... ba pot spune ca nenea de la vama nici nu s-a uitat la ei cand am luat-o pe cumnata mea cu noi in Germania. Mai mult s-a interesat de asigurare ... si aia a fost cea mai ieftina posibil. Iar banii ii puteti trimite prin autocarul spre Ro. Am impresia ca pana la 500 euro iau doar 5 euro comision ... si cred ca-i mai ieftin decat prin banca!
Toate cele bune!

Irinusha - cu minunea "surpriza" de 34+ saptamani din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella spune:

..de cînd cu aratatul banilor la vama...ai mei au venit deja de atunci de cîteva ori(si împreuna si cîte unul singur..)niciodata nu le-a cerut sa arate banii la vama(bineînteles ca îi aveau),doar pasaportul si asigurarea.Ai mei intra(si ies ) prin vama de la Cenad.
mie mi se pare mai simpla chestia cu banii decît cu invitatie..nu mai am eu de umblat..si din cîte am auzit,trebuie acum si în România umblat ,pe la notari,mai trebuie si tradusa si legalizata..e adevarat?????

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Laura asa e cum spun si fetele, mama a venit acum 3 saptamini si in granita a avut si a aratat asigurarea+banii(100€/pt zilele asigurate, minim sa fie 500€). Si asa au avut toti pasagerii si nu au fost probleme. Si eu am vrut sa-i fac invitatie dar cind am sunat mi s-a spus ca pt cetatenii romani nu mai e nevoie de nici o invitatie, dar daca insistam sa avem o putem face. Cum era prea departe de mine am renuntat. Dar daca mama ta are 500e+asigurare pe 5 zile nu o sa mai intrebe nimeni de altceva. Mai intreba daca mai ai nelamuriri, nu e nici o problema.Vikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput