Viata in Germania (5)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Hai ca am gasit hartiile:

deci, e vorba de 70 DM, deci 35 Euro (imi cer scuze pt prima postare) care reprezinta Führerscheinübersetzung s a fost facut la ADAC.

- La ce am scris mai sus el a mai platit un Gebührenart la Bürgeramt, in val. de 7,67 Euro.

E posibil ca din 2002 cind a luat el carnetul, sa se mai fii schimbat cite ceva. Deci, imi cer scuze daca ceva din ce mi-am amintit de la el, nu mai e de actualitate acum.

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Sotul meu are carnet romanesc, dar scrie pe el si in engleza si nu i-au cerut traducerea.
Cristina

--

http://cristinacsa.bei.t-online.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Pe langa toate taxele pe care le-ati amintit pt scoala de soferi, sotul meu a platit si o taxa pt sustinerea examenului teoretic in lb romana.Nu mai stiu cat a fost, din fericire nu f mult.Am vrut doar sa va pun in tema, sa stiti ca exista.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Am vazut si eu pe hartiile sotului ca scria 95 DM taxa pt ex, in lb. RO, dar fiind asa de demult examenul dat, am zis ca poate acum nu mai e de actualitate. Vad insa, ca si altii au platit la fel.

Deci...se aduna citeva sute de EURO, chiar daca e vorba numai de preschimbarea carnetului.

PS pe atunci era cam 40 euro ora de 45 min.

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Sotul meu zice ca nu a platit taxa pt ex in lb romana (in 2001).

Cristina

--

http://cristinacsa.bei.t-online.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Stai sa vad ce imi amintesc eu:

1. Permisul romanesc se traduce la ADAC (Eu stiu ca DOAR la ADAC si nicaieri althundeva. DUreaza ca naiba de mult pana vine traducerea,eu asa tin minte) Desi al meu permis era si in engleza ,in fine...

2. Curs de prim ajutor (nu mai stiu cat a costat dar a trebuit sa pierd acolo o sambata intreaga (vreo 4 ore de fapt)
3. Test de vedere - Se face la orice optica si costa putin (pana in 15 Eur) -nu e nevoie de Termin
4. Inscriere la o scoala de soferi care iti baga actele pt. examen. La scoala o sa te puna (desi nu esti obligat) sa platesti teorie si practica.O sa incerce sa-ti bage pe gat cat mai multe ore de conducere,eu am scapat cu doua sedinte,i-am zis ca am nevoie de bani pt. copil si ca ma strange centura lor . O sedinta (1h45 = 60 € ).
Examenul teoretic - 75 €
Examenul practic - 187 €
Chestionare (cca. 70 € in limba romana,gasesti in ebay dar dac anu ai cont si nici nu te pricepi sa-ti faci e mai greu..)

EU cu totul am ajuns la cca. 600 € ! sa traiasca La multi ani! Daca picam vreunul din examene ma aruncam de pe fereastra nabii.mai ales ala practic de 187 €... De aia trebuie luat in serios,cunosc multi care au picat desi aveau permis ro de ani de zile.

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

FELICITARI Lauraa,sa-l stapinesti cu placere

Paste fericit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by vikinga
Eu l-am trimis prin fax unui traducator oficial al Consulatului din Hamburg si m-a costata numai citiva euro numai stiu exact, adica pretul de traducere. Mai trebuie sa fac ceva cu traducerea? Nu e ok asa?

Traducerea respectiva trebuie facuta de un traducator autorizat(intreaba la TUV-ul de care apartii care sunt traducatorii acceptati de ei) si apoi trebuie legalizata la notariat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

fetele..
cineva din voi cauta ..pt himmel patut bb fluturasi sau floricele..am vazut undeva o poza..acum sint la tchibo ceva fluturasi care au si clema..poate..se nimeresc.. cu ceea ce ati cautat!
..eu i-am prins de cosulutul de pasti..si am mai pus si unul pe un batz linga floarea din ghiveci,...si Nathalie.. e super vrajita de ei!

va pup!

Peca.. daca-mi scri pe PM.. nr tau de tel..o sa apucam sa vorbim..ca in rest tare greu..cu scrisul ca la bb meu..ii trebuie tastatura..de cum ma asez..si e mare scandal!! pot scrie numai cind doarme!!!

va pupam

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput