Viata in Germania (5)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Crystinne
Imi pare rau de problema cu degetul sotului tau. Eu m-as mai duce si la un medic de casa care sa-mi dea trimitere la altii medici : dermatolog, etc.

pai la dr. de fam. a fost initial, care a zis ca habar n-are, l-a trimis la radiografie, ala a zis ca habar n-are, apoi s-a intors la dr. de fam, care l-a trimis la chirurg, care a facut ce stie cel mai bine: a taiat. :(

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
... niste zeugnis din astea..... Oricum de asta mi-a fost teama sa produc eu niste recomandari ca exista un limbaj codat in care patronii, sefii, pot scrie o astfel de recomandare care tie ti se pare ca suna super, dar de fapt are un subinteles.
Si sotul meu mi-a zis sa am grija daca de ex scriu ceva de genul : "comunicativa..." poate sa insemne si ca stau tot timpul de vorba Asta asa un exemplu doar... nu o fi cel mai clar dar intelegi tu sper.

uitati acic un seit unde se spune ceva de acest limbaj codat, care intr-adevar exista:

http://www.mdr.de/ratgeber/job_karriere/124063.html

iar pe www.mdr.de la ratgeber sunt o multime de info utile, mie chiar imi place sei-ul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Cristina nu stiu daca e asemanator cu ce a avut fratele meu acum citiva ani. Dar totusi iti zic. Deci el a avut in talpa un neg din asta si unul la calcii aproape de tendon, dr i-a zis ca se numeste veruga(exista negi si nevi, el a avut neg de tip veruga), in sfirsit ceva uritel, pt ca era in interior si avea si radacini pina la os! A incercat si el in Italia sa mearga la un dr care i-a zis ca nu stie ce e, apoi a trebuit sa vina acasa si asa ca a mers la un dr din Gl foarte bun. I-a facut o operatie cu laserul la cel de la calcii si pe celalat l-a operat normal(asta pt ca tata in timpenia lui de moment, i-a zis dr cind fratele nu a fost atent ca cica nu au bani sa plateasca ambele operatii cu laser, tata fiind f zgircit si cu impresia permanenta ca toata lumea vrea sa-l pacaleasca de bani...!). Oricum nu erau banii lui, dar in sfirsit sa zicem ca nu a luat in serios problema... Cel facut cu laser nu a mai aparut nicodata, cel operat i-a facut enorme probleme pt ca era in talpa, el a trebuit sa se intoarca la munca, nu a facut repaosul asa cum i-a spus dr, in sfirsit a trebuit sa faca iar o operatie cu laser dupa 6 luni si acum totul e bine.Sper sa-si rezolve problema si Cristi, poate laserul e o alternativa mai buna.Vikinga& bb Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sigrid26 spune:

Fetele imi cer scuze ca nu am apucat sa scriu si eu aici, de citi am citit fiecare litera, adela crede ca impartim calculatorul.Am si eu o intrebare, de fapt mai multe, cum e cu carnetul de conducere.Al meu sot a circulat cu cel de ro.dar pe 24mai se fac 6 luni si trebui sa ne interesam de carnet, daca puteti sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari raman indatorata.
1 Cat costa examenul?
2.Exact ce acte si cum trebui sa procedez?
3.Am vreo sansa sa il obtina pina pe 24 mai?
4.Am inteles ca testele sunt si pe ebay, dar cum sa caut adica linkul
daca il stiti, ca nu stim germana.
Multumesc anticipat si am sa fiu mai activa pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

laura, stiu despre ce zici dar nu cred ca e asa ceva pt ca nu iese deloc la suprafata, si dr. a zis ca nu e ceva dermatologic, vezi ce formare complicata are. A scris la celalalt sub Yasmin si cred ca e acelasi lucru, din pacate vestea nu e prea buna, adica nu are tratament. Pur si simplu l-a lasat asa:(
peca, punct ochit punct lovit! de-acuma ne facem singurei:))

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista1976 spune:

Apropo carnet!!!

deci, trebuie s< te inscri la o scoala de soferi,nu esti obligata sa faci orele de soferie si nici de teorie.Fiecare "Fahrlehrer" o sa vrea sa te convinga ca e bine..macar cateva ore...dar nu te lasa dusa cu vorba..ei vor doar banii.!!!

De condu e bine 3,4 sedite ca sa cunosti masina,(fara traseu de noapte,fara autostrada)..iar teorie delo.Spui ca inveti acasa si e problema ta!DECI NU poate sa te oblige!!

Cat costa?..SCUMP...fiecare scoala are pretul ei /ora de condus..in rest totul are peste tot acelasi pret.Iar in Stuttgart costa cu aproximatie:*testele in romana--70Eu(le comanzi la scoala de soferi)
*aici 35-45Eu/ora condus
*77 Eu ex. scris(daca-l pici a doua oara platesti 65Eu)
*199 Eu ex. practic(daca-l pici inca o data 199 Eu)
*+ inca o taxa...habar nu am inscrierea la scoala..sau
tüv...nu mai stiu exact
cam asta ar fi.De durat depinde de tine...te inscri la scoala si dupa ce ai facut cateva ore de sofat,ca sa cunosti masina poti sa spui sa te bage la examen..de acum depinde de tine...!!

Eu am testele de la scoala de soferi dar le-am promis acum 2 zile aici in forum..."mamicadluce" si "crystinne" din bonn...deci sorry...dar poate le iei de la altcineva...sau cand sunt fetele gata,sa le dea mai departe!
Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista1976 spune:

P.S daca ai nevoi de alte info...trimite-mi PM. si poate vorbim..daca nu stiasa bine germana...

tot eu,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Crista,

la cele spuse de tine nu se mai adauga si transcrierea carnetului inca vreo 70 euro, testul de vedere vreo 12 , erstehilfe inca vreo 15-20 parca.........

Poate gresesc eu, dar cind a dat sotul acum 2 ani si astea le-am platit....

Despre job: din experienta mea si a inca vreo 3-4 pers. care lucreaza, nici un angajator nu ne-a cerut vreo dovada scrisa (gen Zentrale Mittelstufe Prüfung, etc) cum ca am stii limba. De asemenea, nu am avut ce face cu scrisorile de recomandare din RO.
Mapa de Bewerbung iti trebuie efectiv cind te cheama la interviu. Altfel, poti pune intr-o folie dfe plastic: Lebenslauf, Bewerbungsbrief, si ce alte acte mai ai. Eu mai puneam Diploma de licenta, tradusa si legalizata, si copie de pe Arbeitsberechtigung, pt ca atunci cind nu am pus, am fost sunata si intrebata daca am drept de munca. Altfel, nu se oboseau sa ma mai cheme la interviu.

Puteti trimite fie pe mail (e mult mai rapid si mai ieftin) sau pe posta aplicatia. In generaal raspund, dar nu o fac toti.

Daca mai avti intrebari, si stiu sa va raspund, o fac cu placere.

Sarbatori fericite!

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Helbi de ce costa transcrierea carnetului 70€? Eu l-am trimis prin fax unui traducator oficial al Consulatului din Hamburg si m-a costata numai citiva euro numai stiu exact, adica pretul de traducere. Mai trebuie sa fac ceva cu traducerea? Nu e ok asa?Vikinga& bb Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Sotul meu a facut chestia asta pe la Zulassungstelle parca sauu la ADAC. Dar, daca vrei, o sa caut maine in acte (stiu ca notase el pe o hartie exact ce pasi a facut cu schimbarea acestui carnet) si iti spun mai exact.

Ralu

Mergi la inceput