Alergie de polen

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

Rici35, asa este, eu nu cunosc romani alergici la polen. Cred ca sunt extrem de putini...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

quote:
Originally posted by hannen

De la subiectul asta nu ar trebui sa lipseasca japonezii,asa ca ii inscriu eu pe lista.Deja au inflorit ciresii si sunt disperati de Kafunshyo(adica alergie)
Eu una nu am nici cea mai mica problemutza,si sper sa nu ma potcoveasca vreodata.
Sanatate si o primavara cit mai "linistita"(fara alergii )
Nicole&Amira

http://community.webshots.com/user/nicoleamira

Da ai dreptate ! Sotul meu este alergic saracul..stranuta de mama focului,nasol este ca trebuie sa tin geamurile inchise cand vine el acasa .Eu am probleme cu ochii imi lacrimeaza..si fara ochelari de soare nu ies din casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Tot asa am patit si eu... Am tot zis ca de aia iau astia alergie pt ca au trait prea steril... Ca noi veniti din ro.. iata ce tari suntem... Acuma am mai tare ca toti colegii mei. Am incercat deja cu o serie de medicamente, de inceput am inceput cu celastamine, apoi lisino, Zyrtec, arius, si acuma am ajuns sa iau Xusal. Asta se pare ca da anul acesta cele mai bune rezultate. Desi anul asta ma apucase enorm de tare, cu tot ca luam aerius doza dubla, acuma cu xusal o duc bine. Si isi face efectul f repede, nu ca aerius dupa 3 zile.
Cind e nasol mai iau si picaturi de ochi si spray in nas.

Cum spui, trebuie avut f grija de a nu da in asm.. Anul trecut m-a apucat o data.. crezi ca mori.. asa te simti...

Eu parca sunt pervers. Toata iarna mergeam cite 12 km pina la servici cu bicicleta, acuma merg cu masina.... Cine ma vede zice ca imi lipseste o doaga..

Referitor la cortizon.... Vezi ca ala nu e bine... Incearca sa nu mai iei cortizon... Aici asa se spune sa te feresti de el. Xusal... Asta e OK.

Si cu imunizarea e in felul urmator. Daca ai numai vreo 2 substante la care esti alergic, atunci merita incercat. Cum eu am mai toti pomii, pot uita asta. Am facut un an... NU a dus la nimic, doar ca m-a durut toata iarna bratul. In plus, poate avea efecte f grave... pericol de soc chiar. Medicul meu, si profesorul de la servici a spus sa nu fac asta. Mai ales cind ai de citiva ani... nu mai ajuta.
La batrinete am auzit ca trece... Asta pe la vreo 70 de ani....

Acuma au scris ca in vreo 5 ani iasa un medicament care sa vindece alergia.... Deci asteptam.

Cu drag Rici

quote:
Originally posted by Adela99

Din pacate, am intrat in randul alergicilor acum 6 ani. Inainte "radeam" de suedezi si spuneam ca e o boala "de lux" ca n-au la ce se gandi, ca le baga in seama pe toate, samd. Daca taceam filozof ramaneam :-) Se pare ca si stresul i-si spune cuvantul. Si alergia tratata cu indiferenta duce la astm (asa ca m-am ales si cu astm). Nu pot decat sa-i compatimesc pe toti alergicii care nu se pot bucura cu adevarat de primavara-vara. Acum ma tratez, cu tablete, picaturi de ochi si injectii de cortizon. Ma bate gandul ca la toamna sa-mi fac vaccinul, dar sant cam sceptica, se spune ca poate afecta sistemul imunitar.

"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Andrea, de nu amk trait eu ca copil in mizerie??? La sat in Ro.... Nici asta nu a ajutat. Dar ceva este aici in vest ce ne da peste cap... Cred ca mincarea... De exemplu, eu pot minca mere ce le culeg la marginea drumului... Dar nu pot minca mere cumparate.... Le da cu eu stiu ce prostii, ca sa aibe luciu....

Cred ca aici e problema.

Eu am alergie la toate florile de pomi... mere, banane, nuci, patrunjel, telina, mai la toate.

Cu drag

Rici

quote:
Originally posted by Andreutza

Rici, din ceea ce am mai citit si eu, s-a concluzionat ca incidenta mare a alergiilor, astmului si a altor boli legate de imunitate este data de superprotectivitatea copiilor din ultima vreme, care a dus la lenevirea sistemului imunitar(care nu mai are de furca cu bolile clasice ale copilariei), si reactioneaza exagerat la stimuli minori. Asa ca sa isi faca de lucru!
Eu sunt alergica la par de pisica si caine si la praf.
Nu se poate face vaccin pentru alergia ta? Eu stiu ca da.
Cu drag,

Andreea & Octaveatza

Mergi la inceput

In zuia de azi nu se poate trata inca.. Singura solutie este desensibilizarea, dar numai da ca nu ai alergie la multe lucruri... Si e inortant sa nu ai asta de multi ani.

Cum am mai scris mai sus. Se pare ca xusal este pe moment (pt mine) cel mai bun.

Costa 64 de EURO 100 de pastile.

M-ar interesa ce anume luati voi???

Cu drag

Rici

quote:
Originally posted by Claudelu

Nasa mea de cununie de vreo 4-5 este foarte umflata la fata...la inceput toata lumea (chiar si medicii) spuneau ca are probleme cu dintii...si-a facut film la dantura si nimic...apoi a descoperit ca a facut alergie la polen....
Am sa o intreb ce medicamente i-a prescris medicul, dar treaba e ca nu se desumfla nicicum...
Voi ce ati luat pentru alergie? Sau cum ati tratat alergia?

Mergi la inceput

Dar oare de la ce vine asta??? In banat unde am locuit comunistii au cam taiat toti pomii.... (destepti) si e de inteles ca lumea nu are alergie de polen de pomi, cum e insa la munte, ca polenul de alun ma termina. Asta zboara deja in februarie...

Cu drag

Rici

quote:
Originally posted by Violeta

Rici35, asa este, eu nu cunosc romani alergici la polen. Cred ca sunt extrem de putini...

Cu drag,
Violeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Eu acum iau Cetirizin, inainte luam Zyrlex (continutul acelasi, mai ieftin). Picaturi de ochi (la nevoie) Lomudal; pentru astm iau Pulmicort si Ventoline. Sant alergica la toti copacii, dar cel mai tare la mesteacan, care in curand isi da drumul. De cand am devenit alergica nu mai pot manca nici mere, nici caise, piersici. Deh, asa vin batranetele :-)

"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Oare cum e in alta tara??? Trebuie sa va platiti medicamentele???

Aici in germania trebuie sa platesti 10 Euro pe trimestru la medic, si maxim 6 Euro pe pachetul de medicamente

Cum e la voi??

Cu drag

Rici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen3 spune:

Si eu sunt alergica din pacate.Am descoperit anul trecut si la ce anume, dupa ce ani de zile vedeam ca prin mai incepeau stranuturile si ma tineau pana prin iulie.Apoi perioadele au oscilat si stranutam si iarna.Ma gandeam sa fie polen sau nu? Asa ca am facut testele cutanate la Sp Colentina, la sectia de alergologie si am descoperit ca am alergie la par pisica(am pisica acasa), la mucagaiuri(mai ales cica alea de la plante sunt rele), la graminee(nu mi-au zis la care anume) si din cate observ eu si la praf.Oricum, de stranutat parca stranut mai mult cand sunt in interioare decat in aer liber. Am fost la dr iamandescu care e un medic super bun si am facut tratament cu Superprednol, spray nazal Aldecin si telfast. Asta pentru ca eu am rinita alergica. ulterior mi-a schimbat ceva in tratament si mi-a dat sirop aerius.Oricum, a ramas ca tinem mereu legatura cum sesizez ca ma supara ceva.Este un medic f bun care se preocupa cu adevarat de soarta pacientului.
Si tot el mi-a spus ca si la noi in tara e in crestere nuamrul celor alergici..de vina: sistemul imunitar(care trebuie intarit cu orice mijloace), stresul, poluarea, stilul de viata.
Cam asta e .
carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by rici35

Oare cum e in alta tara??? Trebuie sa va platiti medicamentele???

Aici in germania trebuie sa platesti 10 Euro pe trimestru la medic, si maxim 6 Euro pe pachetul de medicamente

Cum e la voi??

Cu drag

Rici

Aici, platesti max pe an 900 kr (ca 90 euro)la medic si max 1 800 kr pe medicamentele pe reteta, dupa care primesti gratis. Deci de la data cand ai fost prima data la medic, scos reteta un an. Avantajos, zic eu.

Lucian Blaga

Mergi la inceput