Alergie de polen
Hallo,
si pe la voi are atita lume alergie de polen???? Aici cred ca macar fiecare al 10-lea are asa ceva... E nebunie curata. In Romania stiu ca nu avea mai nimeni asa ceva...
De la ce dracu vine asta???
Cine dintre voi are alergie???
Cu drag
Rici
Raspunsuri
Adela99 spune:
Din pacate, am intrat in randul alergicilor acum 6 ani. Inainte "radeam" de suedezi si spuneam ca e o boala "de lux" ca n-au la ce se gandi, ca le baga in seama pe toate, samd. Daca taceam filozof ramaneam :-) Se pare ca si stresul i-si spune cuvantul. Si alergia tratata cu indiferenta duce la astm (asa ca m-am ales si cu astm). Nu pot decat sa-i compatimesc pe toti alergicii care nu se pot bucura cu adevarat de primavara-vara. Acum ma tratez, cu tablete, picaturi de ochi si injectii de cortizon. Ma bate gandul ca la toamna sa-mi fac vaccinul, dar sant cam sceptica, se spune ca poate afecta sistemul imunitar.
"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga
Andreutza spune:
Rici, din ceea ce am mai citit si eu, s-a concluzionat ca incidenta mare a alergiilor, astmului si a altor boli legate de imunitate este data de superprotectivitatea copiilor din ultima vreme, care a dus la lenevirea sistemului imunitar(care nu mai are de furca cu bolile clasice ale copilariei), si reactioneaza exagerat la stimuli minori. Asa ca sa isi faca de lucru!
Eu sunt alergica la par de pisica si caine si la praf.
Nu se poate face vaccin pentru alergia ta? Eu stiu ca da.
Cu drag,
AlinaPopa spune:
Eu am alergie la tei. Si banuiesc ca e mostenita, de la mama si respectiv bunic. Am descoperit-o in clasa a 11-a si apoi, dupa 3 ani, nu am mai avut nimic. Acum iar isi face simtita prezenta!!!
Alina
bidiloi spune:
Din pacate de cind am nascut m-am procopsit cu alergii la multe chestii.Ca de nu-mi ajungea sa fiu alergica doar la ceva anume, trebuia sa fac colectie, asa ca in per. in care se anunta alergiile ma "indop"cu pastile impotriva alergiilor, aici sint cu gramada, multi din cei de aici sufera de asa ceva!Nu am de ales desi nu-mi convine,asta-i situatia! Va pupilesc si va urez sanatate ca-i mai buna decit toate!
louisea spune:
alergie... not subiectul meu preferat dar.. sufar de ea...
se maifesta in special primavara, ceteodata vara (anul trecut ma chinuit vara)..
am alergie la praf si polen.. iau pastile doar cand simt ca incepe sa ma supere... ar trebui sa fac si injectii da..
da si cand ma apuca.. e de rau.. tot tacamul : stranuturi incontinuu, curge nasul, ochii lacrimeaza
si imi dau senzatia de mancarime... m-am scarpinat o singura data si atunci mi s-a umflat ochii de maica-mea s-a speriat.. noroc ca eram in ro si vara tatalui meu e asistenta la oftalmologie si era la 2 case distanta..
Claudelu spune:
Nasa mea de cununie de vreo 4-5 este foarte umflata la fata...la inceput toata lumea (chiar si medicii) spuneau ca are probleme cu dintii...si-a facut film la dantura si nimic...apoi a descoperit ca a facut alergie la polen....
Am sa o intreb ce medicamente i-a prescris medicul, dar treaba e ca nu se desumfla nicicum...
Voi ce ati luat pentru alergie? Sau cum ati tratat alergia?
adi2003 spune:
Eu sunt de vreo 9 ani alergica la puful de plopi. Si nu iau nimic contra alergiei, doar ca ma feresc cat pot sa ies pe afara, cand e abundenta de puf in aer.
Alergia mea se manifesta prin stranuturi repetate.
louisea spune:
claudelu eu in ro luam Ketotifen, in Spania mi-am cumparat Reactine (ca faceau reclama la tv), in italia mi-am cumparat Clarityne..
aici n-am fost inca la medic....
da eu stiu ca exista si injectii sau vaccin sau cum ii zice pt asta.. si stiu ca sunt mult mai eficiente... dar mi-e mie frica de injectii..
ocebine spune:
Nici eu n-am avut alergii pina cam acum 4 ani. Deodata m-am umflat, ochii lacrimau, nu puteam sa respir ca lumea si stranutam incontinuu.
Am facut alergie (si ulterior astm bronsic)la polenul de tei, la iarba proaspat tunsa si la praf. Cind e primavara-vara iau ori Claritin (citeodata face nervoasa) sau Allegra.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/alex2.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/nick2.jpg
hannen spune:
De la subiectul asta nu ar trebui sa lipseasca japonezii,asa ca ii inscriu eu pe lista.Deja au inflorit ciresii si sunt disperati de Kafunshyo(adica alergie)
Eu una nu am nici cea mai mica problemutza,si sper sa nu ma potcoveasca vreodata.
Sanatate si o primavara cit mai "linistita"(fara alergii )
Nicole
&Amira
http://community.webshots.com/user/nicoleamira