Poveste
Raspunsuri - Pagina 3
iriss spune:
Buna seara.
Multumesc din suflet pentru mesaje.
Am descoperit acest forum de vreo 5 luni, am intrat aproape in fiecare seara si am citit aproape tot. Nu m-am logat pana acum pentru ca, desi ma intristam sau ma bucuram, dupa caz, de intamplarile traite de voi, nu stiam ce sa scriu. Unitatea si solidaritatea voastra m-au impresionat.
Revenind, nu mi-a fost usor sa scriu povestea mea. Aveti dreptate in legatura cu anii, imi cer scuze pentru greseala. Numarul corect era 25.
As fi vrut sa spun ca ma distrez si ma amuz. Din pacate nu este asa.
E adevarat ca "anonimatul dezleaga limba" pentru ca, asa cum nu am spus nimanui ce s-a intamplat, nu as fi postat acest mesaj in alte conditii.
Inca o data multumesc pentru incurajari si sfaturi, si scuze celor pe care mesajul meu le-a deranjat.
Va pup.
miau-miau spune:
Indiferent daca povestea e sau nu e reala, cazurile astea sint dese. Se pot intimpla in familie, cu prieteni, cu profesori, cu antrenori evident cu straini si mai recent dupa cum bine ati auzit, popi (de la biserica). O statistica la un moment dat spunea ca cel mai frecvent (procentual) se intimpla in familie. Agresorii sint in covirsitoare masura barbati, evident. Si nu le scrie pe frunte ca sint asa. Cei care o fac in familie considera ca isi arata dragostea in felul acesta si au o apropiere speciala cu copilul. E foarte greu pentru un copil agresat sa se destainuie cind se intimpla asa ceva, nici baremi mamei. Li se poate spune ca ceea ce fac este un lucru deosebit si secret si nu trebuie sa afle nimeni, sau ca mama lor daca ar afla nu ar intelege , etc. De aceea e important sa fie copiii educati de cit mai mici sa deosebeasca o situatie de agresiune asupra lor de o situatie normala. Si sa stie ca e rau.
Este o linie foarte fina care desparte normalul de anormal. Si din pacate pentru bietii copii nu se vede cu ochiul liber. As adauga ca in categoria aceasta de abuz nu intra numai faptul in sine, ci si atingeri, vorbe, orice actiune care implica copilul si are ca scop
(nu ca urmare) trezirea interesului sexual al adultului.
dana_ene spune:
Am citit povestea si m-am cutremurat.
Am citit apoi raspunsurile voastre, intai incurajarile, apoi sfaturile, apoi neincrederea...
Si am vrut sa intervin si eu cu cateva randuri, dar miau-miau a raspuns inaintea mea, spunand exact ceea ce doream si eu, dar poate ca a facut-o mult mai bine.
"--------------------------------------------------------------------------------
Indiferent daca povestea e sau nu e reala, cazurile astea sint dese. " a spus ea. Asa este !
Ganditi-va ca nu e vorba de Iriss, e vorba de atatea fete in situatia aceasta. Cumplit !
Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Irismetal spune:
Iriss,
Si zici ca s-a intamplat la varsta de 9 ani? Si vrei sa spui ca la aceasta varsta, iti faceai probleme sa nu fii gravida????
Haai sa fim seriosi!!!
Sa-mi fie cu iertare insensibilitatea, dar nici eu nu cred.
iriss spune:
Inchipuieste-ti ca la varsta de 9 ani nu stiam ca pentru a ramane gravida trebuie sa indeplinesti anumite conditii. In anii aceia copiii nu aveau acces la astfel de subiecte. Era o tema tabu.
Deja incep sa ma justific, ceea ce imi face mai rau decat am crezut.
Pentru a inventa astfel de subiecte trebuie sa fii un om josnic. Nu am postat acest subiect ca sa ies in evidenta cumva si nici sa fac pe victima. Nu inteleg de ce atata reticenta. Nu am cerut nimanui nimic, dar am crezut ca pot gasi aici prieteni.
Scuze si multumiri pentru mesajele de incurajare si pentru P.M.-uri.
Rog Administratorul sau moderatorul sa stearga acest subiect.
Multumesc.
liliana csaki spune:
Iriss,
Chiar daca te supara reticenta unora dintre membri acestui forum, ea e justificata de faptul ca in ultimele cateva luni au tot fost subiecte puse la plesneala.Diversi/se se amuzau probabil de buna credinta a celor ce raspundeau.Urmarea? oamenii au devenit suspiciosi, cu atat mai mult cu cat astfel de mesaje/povesti sunt primele sau printre primele pe care respectivii le posteaza.
Dealtfel, daca spui ca ne urmaresti si citesti de vreo cinci luni ar trebui sa stii deja toate acestea, nu se poate sa nu fi vazut nici un astfel de mesaj.
Nu are nimeni nimic personal cu tine si cu siguranta vei gasi aici multi prieteni daca asta-ti doresti.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
Ortansa spune:
Draga Iriss,
Eu personal te cred.Am simtit ceva in tonul cu care ai scris mesajul.
Cel putin din ultima fraza reiese atata resemnare si suferinta.
Ceea ce ai trait tu este un cosmar si stiu ca se intampla.Cunosc 2 persoane
dragi mie la pudoarea carora un membru al familiei
a atentat.Din fericire nu s-a ajuns asa de departe ca in cz. tau.Am si eu o
fetitza pentru care mi-e teama.Imi dau seama uneori cat de vulenarbile
sunt fetele(si chiar baietii).Cum si ce putem face noi
ca parinti pentru a ne proteja copiii ?
Daca iti face bine,eu te invit cu draga inima sa continui discutia.
Daca nu doresti acest lucru,iti vom respecta decizia si vom inchide acest subiect.
O zi buna,
Ortansa-de
X mamica
descintec spune:
Eu cred ca cea mai mare satisfactie a celor care au bombardat situl cu subiecte contrafacute este reactia pe care o avem acum : neincrederea. Si eu cand am citit acest subiect m-am intrebat daca e facatura. Dar mai rau decat sa fim prinse in subiecte fantoma mi se pare modul in care reactionam acum. Eu zic sa acordam fiecarui subiect incredere. Problema adevarata o au cei care brodeaza povestile, nu noi. Ei sunt cei frustrati si infantili. Mi se pare asa jalnic rasul lor in pumni cand li se raspunde la subiecte.
D.
lorelei_19 spune:
Ai toata simpatia si intelegerea mea, draga Iris.
Se simte in randurile tale suferinta, experienta asta atat de trista pe care ai trait-o.
Sper din toata inima ca acel criminal sa plateasca pentru asta, sa sufere inzecit!
Un gand curat si un zambet cald din toata inima!
Ana
Lorelei & Family
oana cretu spune:
Nu stiu de ce ati facut atata caz pe subiectul deschis de iriss..Daca nu aveti incredere in ceea ce scrie o persoana nou-venita, macar nu-i raspundeti asa ironic, pentru ca, daca ati fi trecut prin asa ceva, v-ar fi rascolit multe amintiri dureroase, va spun eu...Si, eu consider ca acest forum trebuie bazat pe incredre, in primul rand, caci altfel nu ar mai fi prietenia adevarata...Indiferent daca ne vom da seama ca a fost falsa povestea cuiva dupa aceea, nu inteleg de ce nu putem reactiona cu prietenie?! E dureros! Sper sa nu supar pe acei care nu au crezut, caci nu am vrut sa fac asta! Dar eu, ca si iriss am trecut prin asha ceva, si pot numi acest lucru, CRIMA. Si daca am avut incredere sa spun aici asta (desi ma cunosc multi acum aici) nu am facut-o pentru ca sunt eu mai naiva decat voi, ci pentru ca, consider ca aici sunt oameni cu suflet, PRIETENI, care asculta pe cineva cand are nevoie...Va pup!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."