Epidurala in Romania

Epidurala in Romania | Autor: Oana

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi povestiti si mie, cele care au facut epidurala la noi in Romania, in ce oras, cu ce medic si cum a fost.

Intreb asta, pt. ca e clar ca in strainatate este o rutina, dar la noi in Ro este totusi controversata, si ma intreb de ce?
Nu sunt dotati medicii nostri cu aparatura necesara, nu au experienta, sau pur si simplu sunt sceptici?

Mersi,
Oana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Eu am facut in Bucuresti , la Municipal, acum 4 ani...si nu mi s-a parut ca ar fi tratat acest lucru ca pe ceva deosebit, parea deja intrat in rutina. Eu am facut cezariana la ambii copii si am avut parte de anestezie epidurala dar si generala, fiecare cu avantaje si dezavantaje. La epidurala e bine ca-ti vezi copilul imediat, o imagine pe care n-o voi uita niciodata. DAca vrei amanunte despre anestezie, concret cum se face scrie-mi pe mail si-ti povestesc tot ce te intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

sper ca voi face si eu in aprilie, la Bucur. Abia acum s-a bagat in discutie posbilitatea ca si la Bucur sa se faca peridurale - si cum nu stiu daca se termina discutiile pana atunci -dar am inteles de la doctorita mea ca as putea veni cu peridurala de acasa, ca n-ar fi nici o problema, va intreb si eu, pe unde puii mei as putea gasi anestezicu' asta si cam cat m-ar costa?

toate bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

Nu stiu daca e asa de simplu "sa vii cu peridurala de acasa". In orice caz, asta inseamna sa vii si cu anestezistul (foarte nbun). Eu amm nascut acumtrei luni la Cantacuzino. Nu am simtit nici o durere, in schimb bebelusii sint tratati numai in functie de comision, ca de altfel peste tot... Mult succes!
Luv, Crissy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Diana, scuza-ma, dar am impresia ca tu confunzi anestezia rahidiana cu cea epidurala. Daca zici ca ai facut 2 cezariene inseamna ca una ai facut-o cu anestezie generala si una cu rahidiana (rahie).
Epidurala inseamna ca nasti normal, pe cale vaginala, dar ea iti diminueaza durerile si nu mai simti nimic, te ghideaza dr. cind sa impingi. Deci are dezavantajul ca nu poti coopera f. bine. Epidurala se face tot in coloana ca si rahia, dar este mai superficiala si tine mai putin, citeva ore, deci trebuie alimentat in continuu.
Sa mai spuna si alte fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BB spune:

Draga Oana

Am nascut si eu cu epidurala (la maternitatea Giulesti). Eu am avut noroc de o doctorita excelenta si de o anestezista pe masura! Am inteles ca nasterile cu epidurala pot prezenta riscuri in cazul in care mama nu " coopereaza" in momentul nasterii. Este F. Important ca anestezistul sa fie profesionist! Eu am avut ceva emotii dar faptul ca atat doctorita cat si anestezista au stat cu mine pe tot parcursul travaliului m-a facut sa capat incredere si in final totul a fost super!
Anestezia trebuie facuta dupa ce travaliul a inceput. Colul trebuie sa se dilate...
Singurul lucru neplacut a fost faptul ca a trebuit sa fiu sustinuta de la pat pana in sala de nasteri si faptul ca nu imi simteam picioarele ma facea sa ma simt ingrozitor.

Iti tin pumnii ca totul sa fie bine.

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

In Suceava nu se face epidurala. Am inteles ca s-a facut o incercare in urma cu citiva ani si nu le-a iesit asa ca au renuntat. Plus ca nici nu vor sa se complice, intrucit epidurala presupune, dupa cum mi s-a spus, blocarea unei echipe de anestezisti pentru un timp prea lung, vaduvindu-se astfel celelalte sectii ale spitalului.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cooky spune:

Stiu ca intrebarea se refera la mamicile din Ro dar vreau sa spun ca eu am nascut in strainatate , cu epidurala, si a fost cea mai buna hotarire fiindca altfel nu stiu cum as fi rezistat. Am intrebat asistenta (inainte de anestezie) daca e adevarat ca nu simti nimic si nu "cooperezi" cum ar trebui din cauza asta dar mi-a zis ca acel tip de epidurala nu se mai foloseste de mai bine de 10 ani si ca tipul nou de anestezic afecteaza numai durerile provocate de contractiile uterine nu si senzatia de presiune.Asa a si fost, nu am simtit nimic citeva ore bune si apoi am inceput sa simt presiunea provocata de coborirea bebe-ului si am fost foarte cooperanta, chiar prea cooperanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Oana, nu confund. Am facut EPIDURALA la prima nastere, cel putin asa a zis medicul anestezist si, inclin sa o cred pentru ca ceea ce s-a petrecut corespunde cu ceea ce scrie prin carti(parca in MAma si Copilul, daca imi amintesc bine) . Ceea ce spui tu este exact, a fost facuta in coloana si alimentata din timp in timp, printr-un tubuletz f subtire care ramasese in coloana. Nu mai stiu daca au mai bagat anestezic in timpul operatiei (care a inceput pe la ora 12, la 12.15 deja scosesera copilul si nu mai aveam ochi decit pentru ea, nu-mi amintesc ce mi-au mai facut). Stiu doar ca dupa operatie, din 4 in 4 ore prin acel tubuletz de care spuneam mai bagau anestezic ca sa ma mai lase durerile, intr-adevar ma simteam excelent dupa ce-si facea efectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada spune:

Draga Carmen,

Poti spune numele doctoritei si anestezistului cu care ai nascut? Eu trebuie sa nasc in februarie tot la Giulesti, as vrea sa nasc cu epidurala, dar imi e putin frica....as mai prinde ceva curaj, cine stie poate avem acelasi doctor? Trusa pentru anestezie trebuie sa o aduci sau sa o platesti sau o au ei?

Multumesc frumos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BB spune:

Drga Ada,

Doctorita cu care am nascut eu se numeste Cezara Bucur. E o tipa SUPER! Din pacate, nu stiu cum se numea anestezista (mi-a fost recomandata de doctorita) pentru ca eram cam stresata in perioada aceea....
Si eu am fost foarte speriata dar faptul ca mi s-a explicat fiecare pas m-a facut sa fiu foarte cooperanta:).

Trusa pentru anestezie o aduce anestezista insa tu va trebui sa platesti pentru ea (in jur de 700,000 lei) la care se adauga suma pe care vrei sa o dai anestezistei. E important sa te urmareasca pe tot parcursul travaliului dar si a doua zi, ca sa nu se iveasca complicatii. Cel putin asa s-a intamplat cu mine.

Daca poti, discuta cu doctorul tau sa iti faca rost de o rezerva. E mult mai bine pentru ca sunt doar 2 paturi si exista si o baie.

E foarte important sa discuti cu doctorul INAINTE de nastere despre tot ce va presupune nasterea. Cat am stat in sala de nasteri (vreo 8 ore) erau femei pe care doctorul nu a venit sa le consulte niciodata!!! si unele incepusera travaliul inainte de a ajunge eu acolo. Eu am fost norocoasa pentru ca de pe la ora 13.00 , cand contractiile devenisera mai dese (eu am fost internata pe la 10.00) si pana la ora 18.30 cand am nascut, atat doctorita cat si anestezista fie stat langa mine, fie veneau din sfert in sfert de ora.

daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.

carmen

Mergi la inceput