Aici, in Olanda

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Uite ancuta http://www.nnbh.com/basis.php?words=poortvliet.
Sigur i-ai vazut pe kabouters printre personajele de pe vederi.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Pe cuvantul meu de i-am vazut vreodata!!! Bine, nici nu acord atentie vederilor, etc. Sunt, oricum paralela cu tot ce e traditional aici, si cu tot ce este "arhi-cunoscut". In afara de pantofii de lemn si lingurile alea pictate cu albastru, nu stiu nimic. Ignoranta ce sunt!!!
Sa fiu sincera, nici nu am avut timp sa descopar. Pot spune, practic, ca abia recent am inceput si eu sa "traiesc". Sunt aici de 11 luni aproape, din care primele 9-10 le-am petrecut "vegetand". Dar promit sa revin la viata, acum, odata cu primavara.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Eu am luat de mos Nicolae acum vreun an o felicitare cu un kabouter=gnom= piticot si un mos de zapada... si abia atunci am aflat de ei. De la persoana care a primit felicitarea!
Dar de cand tot bat magazinele de cartulii pentru copii am mai invatat cate ceva ca la capitolul carti olandeze cam vegetez de cand am venit.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Goede middag,

Rukki, eu as incerca sa ii citesc prietenului olandez din revistele olandeze...asa te poate corecta la pronuntie si iti mai poate explica ce nu intelegi. Noi asa am procedat primele mele luni aici. (a avut o rabdare de fier cu mine).
Pe linga asta ma ajutau prietenii nostrii olandezi care ma incurajau sa vorbesc cit de mult in olandeza, si ne aduceau mereu carti pentru mine.... niste oameni nemaipomeniti !!!!

De pe unde sunteti voi? Noi locuim in Wateringseveld, e acum o parte a Hagai, inainte facea parte din Wateringen. E o zona noua, inca se construiesc case.... primele luni am locuit in Monster, un sat foarte frumos, la marginea marii, si apoi ne-am mutat in Haga, in apropiere de Kijkduin...deci iarasi linga mare...acum suntem " departe " de mare, la 10-15 minute de mers cu masina...
Eu m-am obisnuit relativ repede la viata de aici... la inceput toata energia mi-am folosit-o pentru a invata limba, dupa citeva luni am avut prima slujba aici (nu ideala, dar a fost un inceput si m-a ajutat mult la limba). Dupa aceea am gasit alt loc de munca, si acum sunt la al treilea. In alt domeniu decit ce am studiat eu, am de-a face cu limbile straine, insa doar la citit/scris/vorbit, nimic cu literatura, din pacate. A fost alegerea/riscul meu, la un moment dat am avut de ales intre un post in invatamant (The British School in The Hague) si acesta, si am ales....insa nu imi pare rau, muncesc si invat in acelasi timp, si imi place ce fac.

Voi munciti in acelasi domeniu, sau v-ati reorientat, ca si mine?

kusjes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Mai fetelor, chiar nu aveti nici o idee ptr mine???
Sau e subiectul meu invizibil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AAM spune:

buna fetelor !Hop si eu pe aici ...eu sunt ana si sunt in olanda de vreo 3 luni . Anca , bravo pt subiect. pupicuti tuturor fetelor din romania !

:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Ce-mi place ca discutati de kabouteri, eu sunt indragostita rau de ei...Sunt dulci tare carticelele, mi-am indoctrinat si nepotica din Romania, are 3 ani...si anul trecut cand a venit soacra mea(viitoare:-) in Romania, pitica se apucase sa ii explice ce si cum cu "piticutii"Si mi-am convins si ptrietenii sa ne costumam in kabouteri la carnaval, acum 3 saptamani!
Iris, ii citesc, saracu', chiar imi explica acum cateva zile ca o sa devina in curand expert in probleme de machiaj, nunti, moda si barfe despre staruri. Si cu pronuntia mea e ok(zic eu), cu increderea stau mai prost. Si am prieteni care imi vorbesc de ceva timp numai in olandeza, eu in fiecare zi imi propun sa le raspund tot in olandeza si...nimic:-(
Noi locuim deocamdata in Amsterdam Oost, zona nu e grozava dar...asta e situatia, eu m-am mutat aici exact in perioada in care amandoi ne terminam studiile, both starters cum s-ar spune. Apartamenul in care stam e cel in care prietenul mau a locuit pe perioada studentiei, si ar cam fi timpul sa ne mutam. Ceea ce se va si intampla, in momentul in care eu o sa am un job.
Cat despre domeniul in care imi caut, hmm...Eu am terminat stiintele politice in Romania, sper sa imi echivaleze la nivel de Bachelor ca sa pot sa fac master-ul aici, pana atunci nici o sansa sa lucrez in domeniu. Asa ca ma orientez spre joburi administrative, noroc ca in A'dam sunt multe companii internationale si nu e nevoie sa vorbesc olandeza fluent. Si o sa mai trimit niste scrisori la revistele pentru expati, desi nu am cine stie ce sperante. Astea-s planurile acum, sa vedem ce-o sa iasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anrox spune:

Buna, sunt Anca (sau Roxana, dupa cum preferati) si am ajuns in Olanda acum vreo 5 luni. Ma bucur mult ca v-am gasit aici si ca ne mai putem impartasi din cele traite pe meleaguri olandeze :) . Va pup si voi reveni!

Mergi la inceput

Monica, eu una n-am idei, sorry, nu am vizitat nimic de cand sunt aici, nu prea m-a interesat. Singura dorinta a mea este sa ma duc in parcul de distractii Six Flags. Am vrut de cand am venit, dar eram gravida, acum astept sa se faca vremea mai frumoasa.
Vreau si eu sa-i citesc lui Sebas in olandeza, dar ma chinui degeaba ca el nu ma aude. Asta e. Problema mea e ca nu prea ma lasa bebe sa invat, ca vrea sa ne jucam mereu.
Anrox si AAM, bine ati venit aici. Dati-ne cateva detalii despre voi, ca sa ne cunoastem mai bine. De unde sunteti?

Rukki, succes, va astept duminica, pe la ce ora vreti sa veniti?

Mergi la inceput

AAM, gata, te stiu, m-am uitat la profil

Mergi la inceput