Viata in Germania (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Cristina, buna idee! Trebuie sa ne intalnim si noi, münchenezele, ca nu ne-am vazut de mult .
Sa-ti spun ce ziceri nemtesti stiu eu de la scoala:
"Das Geld macht nicht glüclich, aber es beruhigt außerordentlich."
"Gesundheit ist nicht alles, aber ohne Gesundheit ist alles nichts."
Iar aia cu cutitele si furculitele eu o stiu asa: "Messer, Gabel, Schere, Licht sind für kleine Kinder nicht!"
Cam atata imi amintesc.Mult, nu?

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cristina,eu am inca doar i idee vaga despre proverbele nemtestidar voiam sa te intreb ce curs faci si la ce scoala?Eu fac acum la VHS un curs intensiv pt avansati(9 ore/saptamana),e fara manual,ne da profesoara foi selectate din mai multe carti,e .bine zic eu dar la sfarsit nu am nici o diploma/atestat de limba,ci doar o adevrinta ca am urmat cursul..imi foloseste la ceva??pentru examene DSH sau oricare se cere la fac.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Cristina, uite-te la
http://www.spruecheportal.de/
sau la
www.aphorismen.de
ai sa gasesti acolo nu 1-2 ci zeci si sute, puse fain pe categorii, ocazii usw...
Bafta la examen!!!
Ciao, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

nu e rea idea cu intalnirea in München. Subscriu si eu.
Cristina, bafta la cursul de garmana!!

corail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

corail, mersi, am un ghinion fantastic cu cursul asta. Profa care il face in mod normal nu-s ce-a patit ca a anulat in ultimul mom. si de 2 ori pe sapt vine una care si corecteaza la test si stie ce are de facut, dar de 3 ori vine una care nu stie nici pe ce lume traieste. Sa vad ce reusesc sa prind de la aia "buna".

Ancuta, e un curs de preg. pt DAF. La DAF sau DSH nu-ti trebuie hartii care sa ateste cursurile absolvite, scrie ca e bine sa le ai ca sa-ti stii nivelul, dar la test te poti duce oricum.

Mirunda, mersi, am gasit o gramada!! si acuma sper sa nu sar calul: stie cineva un link pt "expresii" folosite in vorbire? de ex: auf warme/heisse Kohle sitzen = a sta ca pe ace. Si asta am terminat pt lectia de ieri.

Cu intalnirea : pai eu zic sa ne vedem weekend-ul viitor, nu? era bine si acuma dar e cam din scurt... zic eu... In Englische Garten la cafeneaua din Odeonsplatz, acolo in parc unde sunt si pietricele? Problema e ca nu stiu daca puteam face rezervare si de regula acolo e destul de aglomerat. Dar mai vb pana atunci.

Multumesc, cami, am sa-mi fac o lista sa vezi ce bazata am sa fiu, daca oi retine mai multe decat stiu acuma:))

O zi buna! la noi e soareee si frumos!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

1."Alle wollen in den Himmel, aber niemand will sterben.
(amerikanisches Sprichwort) "

2."Die größte Macht hat das richtige Wort zur richtigen Zeit.
(Mark Twain)

3.Es gibt keinen anderen Teufel, als den wir in unserem eigenen Herzen haben.
(Hans Christian Andersen)

4.Der Dirigent ist als Magier am Werk. Er hält seine Hände beschwörend hoch, bis die Musik wetterleuchtet und donnert.
(Ingeborg Bachmann)

5.Organisation kann aus einem Inkompetenten kein Genie machen.
(Dwight D. Eisenhower)

6.Manche Laster lassen mit dem Alter nach, andere werden ärger.
(Erasmus von Rotterdam)

7.An Rheumatismus und wahre Liebe glaubt man erst, wenn man davon befallen wird.
(Marie von Ebner-Eschenbach)

8.Um zur Wahrheit zu gelangen, sollte jeder die Meinung seines Gegners zu verteidigen versuchen.
(Jean Paul)

9.Der größte Luxus, den man sich leisten kann, ist eine eigene Meinung.
(Sir Alec Guinness)

10.Reich wird man nicht durch das, was man verdient, sondern durch das, was man nicht ausgibt.
(Henry Ford

sunt mai multe, mai bine uita-te aici :
http://www.deutsch-lernen.com/zitate.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by tinatache

corail, mersi, am un ghinion fantastic cu cursul asta. Profa care il face in mod normal nu-s ce-a patit ca a anulat in ultimul mom. si de 2 ori pe sapt vine una care si corecteaza la test si stie ce are de facut, dar de 3 ori vine una care nu stie nici pe ce lume traieste. Sa vad ce reusesc sa prind de la aia "buna".

Ancuta, e un curs de preg. pt DAF. La DAF sau DSH nu-ti trebuie hartii care sa ateste cursurile absolvite, scrie ca e bine sa le ai ca sa-ti stii nivelul, dar la test te poti duce oricum.

Mirunda, mersi, am gasit o gramada!! si acuma sper sa nu sar calul: stie cineva un link pt "expresii" folosite in vorbire? de ex: auf warme/heisse Kohle sitzen = a sta ca pe ace. Si asta am terminat pt lectia de ieri.

Cu intalnirea : pai eu zic sa ne vedem weekend-ul viitor, nu? era bine si acuma dar e cam din scurt... zic eu... In Englische Garten la cafeneaua din Odeonsplatz, acolo in parc unde sunt si pietricele? Problema e ca nu stiu daca puteam face rezervare si de regula acolo e destul de aglomerat. Dar mai vb pana atunci.

Multumesc, cami, am sa-mi fac o lista sa vezi ce bazata am sa fiu, daca oi retine mai multe decat stiu acuma:))

O zi buna! la noi e soareee si frumos!

Cristina

Haideti sa ne vedem in alt we!Weekendul urmator nu pot(vin socrii mei si tre'sa fiu pe faza,nu au mai fost de un an juma') iar celalalt,e chef mare chef la noi(o parte din fetele din München stiu deja).

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Alina eu nu am nimic impotriva, numai ca daca amanam mult ne vedem dupa Paste, ca pleaca lumea pe la Ro. Hai sa ne vedem in Duminica Floriilor, tu faci sambata bairam, nu?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Ne.am intalnit!!!!!a fost supeeeer...fetele sunt minunate...ne.am retras intr,un restaurant italian...unde am sporovait vreme de 3 ore si doua beri-euca am fost libera ca pasarea cerului
...asteptam primavara sa facem un gratarel in vreo gradina...dar pana atunci sper sa ne reintalnim asa....a fost mult prea frumos si timpul atat de scurt....

anca

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Cristina, am cateva expresii de la scoala, sunt si cu ceva traducere in romana.Daca iti sunt de folos.Sunt haioase!

Feur und Flamme sein = begeistert sein
inflacarat, a fi ideosebit de incantat
aufs Ganze gehen = alle für eine Sache versuchen
a merge pe de-a intregul ( a risca totul),a incerca totul
ptr a obtine ceva
jdm.den Hof machen = die Liebe einer Person zu gewinnen versuchen

jdn.durch den Kakao ziehen = jdn.ärgern, nicht boshaft
a trage pe cineva prin cacao,a supara pe cineva dar fara
rautate, a lua la misto

etwas durch die rosarote Brille sehen= naiv sein; du siehst
alles positiv

etwas in den Wind schlagen = eine Sache aufgeben
a arunca ceva in vant= a renunta la ceva

sich die Beine in den Bauch stehen = sehr lange irgendwo warten

sich einen hinter die Binde gießen = sich mit Alkohol betrinken
a-si "turna" bautura dincolo de Cravata; a bea Alcool

einen kater haben = sich übel fühlen nach Alkoholgenuss
a avea un "motan"- a fi capiu,a te simti prost dupa consumul de
alcool
jdn.an der Nase herumführen = jdn.täuschen
a fi dus de nas

Wind von einer Sache bekommen = eine Neuigkeit erfahren

eine lange Leitung haben = etwas sehr langsam verstehen
a avea firul prea lung=a ajunge informatia mai tarziu ptr ca e "firul" prea lung

jdm.den Laufpass geben= jdn.gehen lassen oder wegschicken
a expedia pe cineva, a-i da talpasita
ins Wasser fallen ausfallen = nicht stattfinden
a nu mai avea loc
schmutzige Wäsche waschen = gegenseitig schlecht übereinander sprechen,
nachdem man sich getrennt hat
a vorbi reciproc urat unul despre celalalt dupa ce te-ai despartit

aus allen Wolken fallen = sehr überrascht sein
ai picat din nori
in der Tinte sitzen = in großer Schwierigkeit sein
a sta in "cerneala"

du möchtest immer den Ton angeben = die Entscheidung treffen
a lua intotdeauna deciziile
du möchtest nicht die zweite Geige spielen = nicht im Hintergrund stehen

du bist bereit,Opfer auf dich zu nehmen = Schwierigkeiten zu akzeptieren
esti pregatit sufleteste sa te jertfesti
du setzt deine Beziehung aufs Spiel = du riskierst den Verlust des Partners

ich habe die Sache aus den Augen verloren = ich bin darüber nicht mehr informiert
am pierdut lucrurile din ochi,nu mai sunt informat despre asta

du kannst mir den Buckel runterrutschen = es sit mir egal, was du machst
tu poti sa-mi aluneci de-a lungul cocoasa= imi este indiferent

Mergi la inceput