intrebare cic
Raspunsuri - Pagina 2
Celine spune:
Liviu, nu vreau sa deschid alt topic si te intreb aici: cum a ramas pana la urma, 10 luni pana la data nasterii sau 10 luni de cotizatie pana la data stabilirii dreptului?
Multumesc!
tuchi spune:
Liviu, te rog sa nu te enervezi dar nu am inteles raspunsul tau. Am rascitit paragrafele pe care tu le-ai redat ca raspuns dar nu cred ca sint ceea ce aveam eu nevoie.
Se presupune ca nu mai sint in CIC pt primul bb si ca deja m-am intors la munca (deci nu am la ce sa renunt). Doar ca, pina sa il nasc pe al doilea bb muncesc mai putin de 10 luni. Am dreptul sa iau indemnizatia CIC de aprox. 6100.000 lei?
Te rog mult nu-mi mai raspunde cu un citat din lege.
Multumesc.
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by Celine
Liviu, nu vreau sa deschid alt topic si te intreb aici: cum a ramas pana la urma, 10 luni pana la data nasterii sau 10 luni de cotizatie pana la data stabilirii dreptului?
Multumesc!
10 luni pana la data nasterii.
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by tuchi
Se presupune ca nu mai sint in CIC pt primul bb si ca deja m-am intors la munca (deci nu am la ce sa renunt). Doar ca, pina sa il nasc pe al doilea bb muncesc mai putin de 10 luni. Am dreptul sa iau indemnizatia CIC de aprox. 6100.000 lei?
Te rog mult nu-mi mai raspunde cu un citat din lege.
Multumesc.
Da, deoarece in cazul tau perioada cat ai fost in CIC este asimilata perioadelor contributive si se ia in calculul celor 10 luni anterioare nasterii.
anagorcea spune:
In cazul in care iti lipsesc 8 zile din stagiul de cotizare de 10 luni anterioare datei nasterii copilului si nici nu exista posibilitatea diminuarii acestui stagiu, copilul fiind nascut peste termen, exista vreo posibilitate de a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?
liviu`s spune:
Teoretic nu. Oricum, ar fi mai practic sa descri exact situatia in care te afli, poate se gaseste totusi o solutie.