Cum e cel mai usor sa nasti? Natural, cezariana...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by liris

intotdeauna o femeie care poarta ochelari trebuie sa nasca prin cezariana?

pun aceasta intrebare ptr ca am -1.5 la ambii ochi si ptr ca in viitor as vreau un copil si ma gindeam ca nici prin gind nu-mi trece sa-l nasc prin cezariana daca nu e neaparata nevoie...

Nu liris, nu intotdeauna. Eu am -7 si oftalmologul mi-a spus ca pot naste natural. Insa eu am ales cezariana fiindca mi-a fost frica (si de durerile nasterii si de dezlipiea de retina)! Am citit atatea pe Internet incat m-am ingrozit si nu as fi vrut sa risc nici macar sa mi se mareasca dioptria. Am deja destule.

~~Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mixandra spune:

Nastere la domiciliu

Dupa cum spunea timea, este foarte important sa te pregatesti pe plan psihic pentru viitoarea nastere.
Am sa va povestesc si eu despre experienta mea: eu si partenerul meu ne doream foarte mult o fetita; pe parcursul sarcinii, el m-a ajutat f. mult, convingandu-ma ca sunt sanatoasa, iar nasterea e un fenomen natural. Asa ca mi-am zis in sinea mea, ca n-am nevoie de doctor. Avand oroare de spitalele din Romania, am hotarat sa nasc acasa. Am gasit o moasa (tanara, dar cu experienta) si impreuna am pregatit totul acasa in vederea nasterii, si asteptam nasterea cu curiozitate si nerabdare. Vreau sa va spun ca am avut o nastere frumoasa ! In clipa cand au inceput contractiile, am simtit, instinctiv, nevoia de a face dus fierbinte, care mi-a facut f. bine. Dupa vreun sfert de ora am facut al doilea dus, si foarte curand dupa aceea, am nascut , fara probleme, fara epiziotomie, o fetita sanatoasa. Nu pot sa va descriu cat de frumos a fost si cat de fericita am fost s-o am in brate si sa nu ma mai despart de ea !
Sunt constienta ca nu toate femeile au nasteri usoare, iar unele au complicatii destul de grave, insa pentru cele care citesc aceste randuri si urmeaza sa nasca vreau sa le spun sa nu uite ca nasterea e un fenomen natural minunat, de care nu trebuie sa le fie frica, si sa nu uite ca multe dintre mamele, bunicile si strabunicile noastre au nascut acasa, cu o moasa doar, care, dupa parerea mea, e mai importanta decat un doctor!
Si inca o mentiune: a fost prima mea nastere, la 35 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Mixandra!!!
No, comment! m-ai lasat fara cuvinte.
Te felicit pentru curajul determinarea ta. Si eu sunt o adepta inraita a nasterii acasa si nu credeam sa mai intlnesc pe forum pe cineva care sa-mi impartasca acest fel de a simti si a vedea lucrurile. Felicitari pentru ca ai invins prejudecatile si sistemul!!! Si tie si lui oLo. Si ea a nascut acasa cel de-al doi-lea copil. Ma bucur ca incet incet femeile romance incep sa ia in considerare si acest mod de a naste. In alte tari nasterea acasa castiga din ce in ce mai mult teren si popularitate. In Romania din nefericire este privita ca o ciudatenie, ca un lucru bizar.
Inca o data felicitari!
http://www.birthlove.com/

http://www.ucbirth.com/
_pulstar_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mixandra spune:

Draga pulstar!

Multumesc mult pentru felicitari! Ma bucur ca experienta mea ti-a trezit interes!
Intr-adevar nasterea la domiciuliu este considerata de multa lume ca ceva bizar si foarte riscant, imi amintesc reactia colegelor mele din Timisoara cand le-am informat asupra deciziei de a naste acasa.
Ce sa mai vorbesc de functionarii care trebuiau sa-mi elibereze certificatul de nastere... au refuzat si au pus mana pe telefon sa sune la ambulanta sa ma duca la spital…
In clipa cand mi-au spus c-am fost “iresponsabila”, m-am infuriat, am facut putin “scandal” si in final, mi-au intocmit certificatul.
Paradoxal, nasterea a durat aproximativ 2 ore, iar eliberarea certificatului de nastere…6 ore !
Eu de mult timp am incetat sa incerc sa conving pe vreo femeie sa nasca la domiciliu, pentru ca din start eram privita cu scepticism si neincredere, dar uite , ca in acest forum se pare ca exista femei flexibile care, asa cum spui tu, pulstar, incearca sa “invinga prejudecatile si sistemul” !
Daca-ar fi sa mai nasc o data, as alege aceeasi cale.

Toate cele bune!

Mixandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Am nascut pe 26 mai(miercuri) la 17.30 la Municipal.Joi dimineatala 8.30 m-am dat singura, fara ajutor jos din pat si m-am mutat in rezerva. Vineri dupa-amiaza am coborat de laet.5 la et. 1 pt. raze si mergeam dreapta, ma simachiasem putin n-ai fi ghicit daa nu ti-as fi spus eu ca nu am nici 48 de ore de cand am fost taiata! Sambata la pranzieseam din maternitate cu fata in brate si razand! Normal,niste dureri de spate, de cap, te apleci greu cateva zie chiar si la WC,mergi putin cocosata o zi, te ridici si te asezi greu cam o saptamana, dar intr-o saptamana esti ca noua!Eu sambata dupa-amiaza deja am primit musafiri si se minunau de cat de bine arat si ma misc!Municipal- nota 10! Dr. Radoi - nota 11!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Eu am nascut pe 1 aprilie prin cezariana...n-a fost o cezariana programata, a fost intr-un fel una de urgenta, pentru ca fiul meu nu a vrut sa iasa, am depasit termenul cu 2 saptamani...La viitoarea sarcina, pentru ca mai vrem un copil, am sa aleg tot cezariana...eu am avut dureri doar vreo 2 ore, atunci cand a trecut anestezia, dar mi-au dat calmante si n-a fost chair atat de rau...eu am nascut la 08.20 iar pe la 19.00 m-am ridicat din pat, deci pot spune ca am trecut foarte usor peste nastere...eu spun cu mana pe inima ca daca cineva ma intreaba cum a fost la nastere eu parca nu simt ca am nascut, am avut doar o simpla operatie...asta sa nu credeti ca nu am instincte de mama sau ca nu-mi iubesc copilasul...e sufletul meu!!!
Deci eu tot cezariana o aleg!!!!

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/claudia_floarea/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Nici natural nu-i bine(cf unora), nici cezariana nu-i bine(cf altora). Cel mai bine e sa nu nasti! Iei un copil deja nascut si gata! Ai scapat de orice chin :)

Pupici,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by oLo

Nici natural nu-i bine(cf unora), nici cezariana nu-i bine(cf altora). Cel mai bine e sa nu nasti! Iei un copil deja nascut si gata! Ai scapat de orice chin :)

Pupici,
Mihaela

~~Adela &Julia *** 2 ani pe 19 iunie***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

quote:
Originally posted by oLo

Pupici,
Mihaela

"... contractiile sint tot mai crunte... Imi zic ca nu-mi mai trebuie al doilea copil nici in ruptul capului... Sa termin io aici si ma duc sa-nfiez 5... da’ nu mai fac io, nici normal, nici cu cezariana... "
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=460 hehehe de la danarosu zicere

Da mai nasc io macar inca o data... dej nasc... nu-mi face nimeni nik

Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu am nascut natural si cred ca as naste prin cezariana la urmatorul. Cred ca e mai "safe" pentru bebe. Al meu era sa se sufoce, a avut clavicula fracturata din cauza nasterii...etc...
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi

Mergi la inceput