Cum e cel mai usor sa nasti? Natural, cezariana...

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelusha28 spune:

Daca ati citi cu atentie cazurile in care se face cezariana , ati vedea ca, unul dintre ele este atunci cand mamei ii este foarte frica de nastere. Asa ca doctorul ar trebui sa fie primul care sa o recomande celor care sunt mai fricoase.Insa doctorii de ce sa-si asume ei riscul operatiei-mai bine te lasa sa te chinui 2 zile ca pana la urma tot o sa nashti!.
Eu una am nascut prin cezariana, aveam bazinul mic, dar chiar daca nu ar fi fost nici o problema,tot asta as fi ales cu siguranta- numai gandul la nastere ma facea sa-mi creasca tensiunea si sa-mi fie rau- si atunci de ce sa ma chinui cand pot sa nu ? Parerea mea e ca cine vrea natural sa nasca natural cine vrea cezariana sa faca cezariana- cat despre riscuri, tot statistic vorbind, problemele la cezariana sunt mult mai putine decat la nasteriile normale, problema e cum privesti procentele din numarul total de nasteri sau din numarul de cezariene??!
Cat despre recuperare am vazut eu cu ochii mei 5 fete care nascusera natural si dupa o luna tot nu puteau sa stea asezate,pe cand eu dupa o saptamana ma plimbam cu caruciorul in parc ,iar dupa 2 sapt jumate nu mai simteam absolut nimic,in conditiile in care am si o carne care se vindeca mai greu. Asa ca fiecare e bine sa faca ceea ce simte!

http://community.webshots.com/user/corinutza111

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eliza fara suparare, dar cezariana ARE riscuri mai mari. Si orice operatie nu este de competenta pacientului si de competenta doctorului.

Nu cred ca la o operatie de rinichi sau apendicita ai vre-o alegere sau ai vrea sa fii factorul decisiv. Cred ca ai prefera un doctor competent.

Problema in Romania nu este doar ignoranta femeii ci si comoditatea doctorului care prefera sa stie exact cind si cum se va dasfasura nasterea fara sa fie deranjat din vacante sau la orice ore din noapte.

DIn cauza asta doctorii nu educa femeile gravide. Fara sa mai vorbesc de faptul ca femeilor gravide li se permite sa fumeze, sa bea vin si li se prescriu o gramada de medicamente.

Eu una am doi baieti si nu am avut inima atit de tare incit sa-mi asum constient riscuri (cit de mici) cu bebelusi mei si cu mine. Am evitat tot ce mi-a fost in putere.

Si in materie de frica asta iar e o mare comoditate. Nasterea ti se va parea cel mai simplu lucru in comparatie cu crescutul copiilor.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

In Ro nu exista o educare a femeii insarcinate. La cate femei nasc in ro, cursurile de la municipal, filantropia sau activecenter sunt zero.In plus cursurile sunt facultative. In alte orase ale tari, nu vorbim numai de Bucuresti, si mai ales la sate nu exista asemnea cursuri.

Vreau sa te intreb un lucru ocebine daca stii? in state femeile peste 35 ani nasc normal sau prin cezariana? Ca stii ce zic unele femei la o anumita varsta aici si care bineinteles au nascut prin cezariana? Ca pe vremea lui ceasca daca avei peste 35 dadeai semnatura daca nu vroiai cezariana(primul copil). Mi-e greu sa cred asa ceva. De asta te intreb acolo cum e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by ocebine
... comoditatea doctorului care prefera sa stie exact cind si cum se va dasfasura nasterea fara sa fie deranjat din vacante sau la orice ore din noapte.

Eu am nascut natural in Germania cu medicul de garda, deci n-am deranjat pe nimeni. Medicul la care am fost la control in timpul sarcinii n-avea nici o treaba cu maternitatea pe care am ales-o eu. In Romania cum e, medicul care iti supravegheaza sarcina te are in evidenta si este obligat sa asiste si la nastere (vorbesc de cea naturala) sau vine numai daca il soliciti tu?

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Aici in State te evaluaze la vizitele pre natale. Daca esti in conditie buna fizica (nu obezitate, nu alte probleme de santate) ei te vor indruma catre nastere naturala.

Matusa sotului meu a nascut acum doi ani al treilea copil la 35 de ani natural. Acum este gravida din nou si nu are planuri de cezariana.

Aici educatia prenatala este foarte intensa si de obicei gratis. Ai clase despre cum decurge nasterea, faci vizite la spital (repeti ruta pe care o vei urma cind vine ora nasterii de la usa spitalului pina la sala unde te interneaza), ai clase de alptare inainte de nastere si dupa. Ai consultant de alaptare pe durata spitalizarii, si dupa ce iesi poti veni oricind ai intrebari.

Esti tratat cu foarte mult respect si atentie. Aici, spre deosebire de Romania, medici sint responsabili, nu dau doar din umeri si se uita la tine ca si cind ti-ar face o mare favoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

dupa aproape 48 de travaliu ce-i drept fara prea mari dureri si o cezariana de urgenta, eu zic ca cine mai vrea cezariana la cerere , fara sa considerati o jignire, luati o carte de specialitate si cititi ce riscuri implica!
in primul rand, daca nu e dilatatia suficienta, pot aparea infectii...de exemplu colega mea de " celula" a facut poimetrita. in fiecare zi , o urca pe capra, operata fiind, si ii baga o canula in uter sa-i ia de acolo secretii..cum va suna? sau faptul ca tre sa stai cu ochii pe termometru sa nu faci doamne fereste febra, sau faptul ca daca esti un pic mai plinuta ti se poate deschide operatia si grasimea topita iese pe acolo...de asta am avut si eu parte1 sau ,destul de des, si si de asta am avut parte, dureri de cap insuportabile!
in ziua a saptea dupa operatie am lesinat in sala copiilor din cauza capului..
dar ma rog, nu toata lumea are parte de asa ceva...si cand l-am auzit pe doctor ca eu am scapat ieftin!
si eu eram adepta cezarienei la fel. de frica de dureri si datorita faptului ca nu stiam ce presupune o cezariana! nu e o apendicita, totusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Am nascut cu cezariana la recomandarea medicului si am fost foarte multumita. Dureri nu am avut deloc si nu exagerez cind spun asta. Am avut anestezie peridurala, deci am fost treaza si constienta in timpul operatiei si nu m-a durut nici o secunda capul. Dupa ce a trecut efectul anesteziei veneau asistentele la mine sa ma intrebe daca vreau calmante, dar eu am refuzat pentru ca nu era nimic insuportabil. Tot ceea ce am simtit a fost o senzatie de febra musculara foarte puternica concentrata in abdomen. Bineinteles ca o zi nu m-am putut da jos din pat, dar acelasi lucru l-am patit si cu o febra musculara autentica, asa ca stiu ce spun.
Complicatii nu am facut de nici un fel, m-am refacut super rapid si totul a trecut mult mai simplu si usor decit ma asteptam.
Am o colega care a nascut natural si era sa moara la nastere fiindca i s-a rupt uterul de vagin. A stat 12 ore in operatie, pe muchie de cutit. Sint atitea complicatii care pot apare si in cazul nasterii naturale, iar riscul e cu atit mai mare in Romania, unde conditiile si dotarile din spitale sint vai de ele.
Asa ca nu ma poate nimeni convinge ca e mai bine sa te incapatinezi sa nasti natural, mai ales in Romania, unde nu ai nici o garantie.
Educatia gravidei, cursuri prenatale ? Hmm, poate citeva pe ici pe colo in Bucuresti, dar nu uitati ca tara asta nu se reduce doar la Bucuresti...
Stiu ca e frumos si inaltator discursul despre nasterea naturala, intoarcerea la natura, felul cum a nascut femeia de mii de ani incoace, bla-bla-bla... Da, si eu as fi nascut natural daca mi-ar fi recomandat medicul, dar, feteloooor, sintem in secolul 21 si exista alternativa. Nu vreau sa ridic statuie cezarienei, dar nu inteleg cine ce are impotriva ei ? Dupa mintea mea, atita vreme cind esti in cunostinta de cauza si perfect informata despre riscurile si avantajele celor doua tipuri de nastere, este optiunea fiecareia si nu are nimeni dreptul sa dea cu rosii intr-o gravida fiindca a ales sa nasca intr-un fel sau altul. Ca bunica a nascut 10 copii natural, asta e cu totul altceva. Bunica a trait la tara, la aer curat si a mincat "ecologic". A muncit toata viata la cimp si in gradina si munca fizica a ajutat-o foarte mult. In schimb majoritatea femeilor din ziua de azi si mai ales din orasele mari din Romania sintem niste sedentare in comparatie cu bunica,stam toata ziua cu kuru pe scaun, inhalam gaze de esapament si mincam cu E-uri. Asa ca, la vremuri noi, metode de nastere adecvate. Asta e si n-avem cum sa ne opunem
Noi sa fim sanatoase si avem parte de nasterile pe care ni le dorim, adica usoare.
Va pup, Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Nu cred ca intrebarea :cum e cel mai usor sa nasti e corecta. Corect ar fi sa intrebi : Cum e cel mai bine sa nasti, atit pentru bebe cit si pentru mama.
Fiecare nastere e diferita si nu ai cum sa stii cum e mai usor pentru tine, dar poti sa stii cum e mai bine, daca iti intrebi medicul.

Eu recomand nastere naturala cu epidurala, pentru ca mie mi s-a parut perfecta, am simtit contractiile, destul de blinde la inceput apoi din ce in ce mai puternice iar in momentul cind au devenit insuportabile am cerut epidurala si mi s-a dat, noroc insa ca eram dilatata cam 3 cm, altfel ar fi trebuit sa mai astept. Dupa epidurala totul a fost minunat, am ascultat muzica, am sporovait cu sotul si moasa si am asteptat sa ma dilat restul de cm. Asa au trecut inca 4 ore timp in care mi s-a diminuat efectul epiduralei dar am cerut un top-up si iar a fost OK.
Am impins timp de 2 ore caci copilul a fost mare : 4,650 g. Nu simteam durere ci doar un efort inimaginabil, nu am facut asa un efort in viata mea si ma bucur ca am intrat la impins odihnita.
Dupa nastere m-a cusut, m-au trimis la dus, am facut un dus sustinuta de sot ca nu puteam sa ma tin pe picioare atit eram de slabita si am cerut de mincare caci lesinam de foame.

Recomandarea mea: nastere vaginala cu epidurala. Asta daca medicul nu recomanda altceva.

La a 2-a nastere as incerca in apa dar, din pacate, am auzit si am citit multe pareri contra, venind chiar din partea medicilor....asa ca...nu am s-o incerc...

23 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu recomand tot nastere "normala" cu peridurala. Nasterea vaginala e fiziologic - normala, nu? Bine, daca nu exista contraindicatii medicale. Dar daca totul e ok - asa e cel mai bine si pt BB si pt. mami. Iar peridurala... de ce sa te doara daca se poate si fara. Atentie, in unele spitale "politica" e sa sperie pacientele sa nu faca peridurala ca.. stiu eu ce pot pati. Adevarul e ca nu au anestezisti "antrenati". Eu am nascut la Giulesti si totul a foat OK.

BAFTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Cel mai usor e sa nasti cu cezariana fiindca este o nastere fara dureri si e mai sigura decat nasterea naturala! Atat pentru bebe cat si pentru mama! In cazul nasterii naturale pot apare complicatii pe care nu le poti anticipa inainte.
Ai intrebat de cea mai scurta perioada e recuperare: la cezariana cred ca-i cea mai lunga perioada de recuperare.
Nastere usoara oricum vei alege!

~~Adela &Julia

Mergi la inceput