Cum e cel mai usor sa nasti? Natural, cezariana...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liris spune:

intotdeauna o femeie care poarta ochelari trebuie sa nasca prin cezariana?

pun aceasta intrebare ptr ca am -1.5 la ambii ochi si ptr ca in viitor as vreau un copil si ma gindeam ca nici prin gind nu-mi trece sa-l nasc prin cezariana daca nu e neaparata nevoie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Am citit toate mesajele si tot nu m-am lamurit eu cu mine... Nu imi e atat frica de durerile in sine, astea sunt acceptate odata cu sarcina in sine din punctul meu de vedere. Durerea cea mai mare pe care am suportat-o a fost cand mi s-a pus in gips o tibie fracturata in spirala, pe toata lungimea, fara anestezie... Si piciorul a trebuit REMODELAT. Nu stiu daca sarcina e mai dureroasa de atat, sigur dureaza un pic mai mult :).
Problema e ca eu am o constitutie mai firava si nu intotdeauna sunt "prietena" cu corpul meu. Asa a fost si mama, care a lesinat in timpul nasterii si ca atare nu a cooperat, ceea ce i-a incurcat pe medici, va dati seama. Ideea e ca eu as naste normal, daca as avea garantia ca SUNT IN STARE. Daca nu, as alege cezariana cu anestezie locala, in asa fel incat sa fiu prezenta la primul gest al copilului meu. Se poate sa alegi cezariana dar programarea sa ramana la latitudinea copilului, adica sa nasc in ziua in care incep contractiile? Asta m-ar mai linisti, pt ca stiu ca este traumatizant pt copil sa fie adus pe lume chiar si cu o zi mai devreme decat este el pregatit, chiar daca noi nu ne dam seama de asta...

sa cresteti mari! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Raluca.g, daca crezi ca nu vei putea faca fata durerilor, n-ar fi mai bine sa nasti cu epidurala, decat sa alegi din start cezariana? In felul asta(cu epidurala) cel putin, ai sanse ca totul sa mearga ok, iar dupa nastere iti va fi mult mai bine, atat tie cat si lui bb. Cezariana la cerere nu este o solutie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

quote:
Originally posted by liris

intotdeauna o femeie care poarta ochelari trebuie sa nasca prin cezariana?

pun aceasta intrebare ptr ca am -1.5 la ambii ochi si ptr ca in viitor as vreau un copil si ma gindeam ca nici prin gind nu-mi trece sa-l nasc prin cezariana daca nu e neaparata nevoie...

Nu, stai linistita nu trebuie sa nasti prin cezariana datorita diptriilor. Si eu am tot -1.5 la ambii oki si nu aceasta a fost problema care a determinat cezariana in cazul meu. Din cite stiu eu, se indica cezariana la dioptrii mult mai mari decit ale noastre..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

raluca, desigur ca vei putea astepta sa inceapa contractiile chiar in cazul cezarienei programate, de altfel probabil asa te va sfatui si medicul.In cazul meu, la a doua nastere care se stia deja ca va fi cezariana asa ar fi trebuit sa fie (din pacate din cauza unor complicatii a trebuit scos copilul in saptamina 37 )Cel mai bine e ca bebe sa fie scos atunci cind este pregatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

quote:
Originally posted by pulstar
Eu nu cred ca organismul femei este defect asa incat sa aibe nevoie de interventii exterioare in procesul nasterii. Daca natura sau Dumnezeu, in marea sa intelepciune si perfectiune ne-a inzestrat cu un corp capabil sa dezvolte si sa creasca o faptura umana din stadiul de celula pana la stadiul de copil fara nici o alta interventie exterioara, nu credeti ca aceeasi forta ne-a inzestrat si cu capacitatea de a naste la fel de ingenios si perfect mica fiinta creata cu atata precizie si perfectiune pana acum? Sau si-a lasat creatia neterminata? Cum se face ca din toate speciile de animale mamifere lasate de Creator pe pamant, omul este SINGURA specie care "are" nevoie de epiziotomie la nastere?

Pulsar, adevarul este ca si eu mi-am pus aceste intrebari, dar nu pot spune ca pana acum am ajuns la vreo concluzie. Desi sunt absolut convinsa ca o nastere naturala este mai "sanatoasa" decat o nastere prin cezariana, inca nu sunt ferm convinsa ca epiziotomia nu este din ce in ce mai mult un rau necesar. Alimentatia mai bogata si eventualele vitamine luate in timpul sarcinii conduc la o crestere a fatului si la nasteri din ce in ce mai complicate. Bunicile noastre mancau sanatos ciorba de stevie si habar nu aveau de acid folic si prenatale. Oare o generatie-doua care au trecut ne asigura noua adaptabilitatea necesara pentru a aduce pe lume total natural copii mai marisori de 3.5-4.5 kg?
Oricum, mi-a placut mult discutia din trecut in care unele fete povesteau ca in unele tari epiziotomia este facuta numai la momentul necesar cand medicul observa ca tesutul incepe sa se rupa. Totusi nu am reusit sa ma lamuresc daca este sau nu mai bine.

Cat despre motivul pentru care suntem singurele mamifere care avem nevoie de ajutor la nastere, eu am gasit un articol destul de interesant, in incercarea de a decoperi in ce pozitii nasc cimpanzeii . Din pacate nu m-a ajutat cu nimic sa descopar vreo metoda de a naste mai usor, dar mi-a placut justificarea faptului ca avem nevoie de "moasa". Ideea generala este ca in cazul celorlalte primate, fatul se naste cu fata catre mama, aceasta putand pur si simplu sa il traga fara pericol. In cazul nostru, datorita dimensiunilor capului, se pare ca fatul se naste cu "ceafa" catre mama, ceea ce conduce la o imposibilitate a mamei de a-l trage singura si de a acelera nasterea.

"In nonhuman primates, the fetus usually emerges with its face toward that of its mother. She may then reach down and pull it up toward her along the normal flexion of its body. In other cases, the infant may pull itself out of the birth canal by climbing up along the mother's abdomen. If the occiput emerges in an anterior position, with the face away from the mother,she will tend to pull the infant backward, risking injury to it in the process. All other things being equal, it is therefore advantageous for an infant to emerge facing its mother if she is likely to use her hands in pulling the body out. "In humans, however, all other things are not equal: The close equivalence of cephalopelvic dimensions has resulted in the usual process of an infant being born facing away from its mother. In this position, the use of her own hands to assist delivery before the shoulders have emerged could result in pulling the infant against the normal flexion of its body, again with the risk of injury particularly to the nerves of the neck." ~ Wenda R. Trevathan, Human Birth, (New York: Aldine de Gruyter, 1987), p. 89-92

http://home.entouch.net/dmd/birth.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Eu am nascut normal,fara anestezie si tot asa as naste,am avut noroc si am nascut f usor,3 ore a durat la mine travaliul cu nasterea,iar dupa o ora m-am dat jos din pat si m-am dus la toaleta,dupa care mi-a adus fetita la alaptat.
Decizia este numai a ta,indiferent cum nasti conteaza sa fie bb sanatos si sa nu ai probleme.
Nastere usoara si un bb sanatos.
Adriana si bb Julia(6 luni)

Julia23
http://community.webshots.com/user/julia062003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Eu voi naste pe la inceput de septembrie. Daca la inceputul sarcinii nu concepeam sa nu fac epidurala acum incep sa ma gandesc si la posibilitea asta. Nu accept in ruptul capului o cezariana, doar in caz de necesitate.
Eu tot ma uit la tv. la nasteri si reusesc din ce in ce mai mult sa-mi demistific procesul si sa-l privesc mult mai relaxata. Cred ca cel mai important este sa te pregatesti psihic pentru ce o sa urmeze, este o experienta unica.
Este indicat sa va intrebati mamele despre cum au nascut ele. In care ele au nascut usor sunt sanse mari ca si in cazul vostru sa fie asemanator. Informatia trebuie sa ne faca sa privim cu mai mult curaj lucrurile nu sa ne faca teama si sa optam pentru variante care nu-s naturale(cezariana). Chiar daca te refaci repede dupa ea totusi este o operatie in care nu-ti taie numai burta ci si uterul. De asta multe uita, nu poti sa faci decat max. doi copii. Niciodata nu stii in ce masura te schimbi si poate vrei mai multi. De ce din frica sa-ti limitezi anumite optiuni viitoare?
Curaj, ca nu-i asa de groaznic.... Sper!
Timea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_N spune:

Indiferent de modalitatea prin care veti urma sa nasteti e foarte important medicul si chiar asistenta de langa voi . Trebuie sa va acorde sprijinul fizic si mai ales psihic necesar in acele momente. Pentru ca daca nu exista acest sprijin nasterea se poate termina prin a fi extrem de traumatizanta. Ma bucur pentru cele care au nascut usor si le doresc si celor care urmeaza sa nasca acelasi lucru. Sa dea Domnul sa fiti puternice si voi si BBii vostrii si sa fie cat mai uzor.

La mine nu prea a fost asa de usor. Am nascut la Giluesti si .... N-as mai naste la Giulesti nici sa ma tai... sau macar nu cu aceeasi doctorita... Chiar daca am citit lucruri bune despre Mirela Ranga eu am o parere fffffffffff proasta despre ea, despre felul in care s-a purtat...
I-am dat 3 milioane inainte sa nasc si inca cand am venit la spital... 1mil jumate la asistenta care n-a facut nimic si la alte asistenta a dat sotul meu... nici n-a vrut sa imi zica cat si la cate...
Nasterea? ohohoooooo
Am ajuns la spital la 22.30 si am nascut dimineata la 6 si ceva.
Dureri?! Ingrozitoare si nimeni n-a facut nimic... asistentele imi spuneau : " respira draga, respira.., las ca trece"
Doctorita?! Au chemat-o sa imi taie membrana si a inceput sa tipe :"De ce m-ati trezit draga din somn? Sa vina altcineva!"
Asa ca au chemat un alt medic de la etaj care mi-a taiat membrana...
Am stat oree in sir tipand si asistentele dormeau duse... mai venea cate una sa imi zica sa mai respir... aproape ca imi zicea sa tac ca le deranjez...
M-au pus pe o galeata sa ma screm (scuze de limbaj dar asta a fost) si m-au lasat asa o ora...
Doctorita a venit doar cand a sunat o asistenta sa ii zica ca eu chiar nasc... am uitat ca ea "ma programase sa nasc asa, pe la 7", asta dupa ce vorbea cu asistentele cu mine de fata ca" nu putea sa vina dimineata... ca ar fi dormit si ele"
Am nascut... asistenta ma apasa pe burta.. doctorita tipa sa respir... ca eu de fapt n-am contractii... si tot asa... Nici nu am simtit ca ma taie... Am realizat doar cand a inceput sa ma coasa... si imi spunea sa ma relaxez ca nu apuca nu stiu ce... Pai dupa atatea dureri de unde atat relaxare?!!!
Ma rog... asta a fost nasterea...
fetita era nici sa nu mi-o vad daca nu ma intorceam eu cu capul dupa asistenta... au luat-o imediat ... am vazut-o abia dupa o zi...
Dar slava Domnului a fost sanatoasa si puternica, a luat "nota 10" si acum crestem frumusel . Avem deja 2 luni si 3 saptamani...
Dar:N-AS MAI NASTE CU DOCTORITA RANGA NICIODATA!!!!
Concluzia?! Chiar daca sunt platiti prost primesc spaga destula ca sa se poate macar civilizat cu pacientul din fata lor!

Va pup si va doresc nastere usoara celor cu BB in burtica si sanatate multa ...Iar mamicilor cu BBici sa fie sanatosi si frumosi .

Cristiana si Andreea (avem deja 3 luni )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Nu vreau sa nasc controverse, sa ma lansez in discutii in contradictoriu, nici sa ma explic sau sa ma scuz, dar sunt pt. cezariana! Motivatia? Recunosc, fetelor, cu mana pe inima - frica! Am citit si am auzit atatea despre durerile nasterii, despre nesimtirea doctorilor si a asistentelor, incat m-am analizat cu tot realismul si mi-am dat seama ca nu vreau si nu am taria sa trec prin asa ceva. Jos palaria in fata mamicilor care au dus o nastere normala la bun sfarsit! Eu nu vreau si nu pot! Nu judec pe nimeni, ba din contra, apreciez, dar nici nu accept sa fiu judecata! E decizia mea personala, fiecare trebuie sa se cunoasca f. bine si sa ia deciziile doar in functie de persoana lui proprie si de limitele lui proprii! Parerea mea! Eu va pup pe toate, indiferent de cum ati nascut sau cum o sa nasteti! Eu sunt programata pe 27.05 la Municipal! Mai e cineva pe acolo atunci? Sau a fost de curand/ Pupici.

Mergi la inceput