Cum e cel mai usor sa nasti? Natural, cezariana...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Eu am nascut natural, acum 5 ani, sincera sa fiu am fost convinsa ca am sa mor, aproape nu mai eram constienta, nu ma mai interesa nici viata mea, nici copilul , tot ce vroiam era sa mor sa scap odata de chinuri. Ce a fost foarte surprinzator este faptul ca dupa expulzie (care mi sa parut ceva extrem de usor, in 2 minute a iesit copilul) parca nu eu eram cea care agonizase 24 de ore, ma simteam bine, imi era foame, discutam cu sotul despre copilasul nostru, faceam planuri.
Taietura s-a vindecat extrem de greu, cam intr-o luna si jumatate, am avut fire care se resorb si s-a desfacut cusatura, poate si din cauza ca fiica mea a avut la nastere 4,200 Kg si a trebuit sa o iau in brate neavand pe nimeni sa ma ajute.
Acum sunt insarinata in aproape 7 luni si sincera sa fiu sunt ingrozita de nastere si tot nu stiu pentru care varianta sa optez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Am nasuct primul copil in Ro si al doilea aici. Trecand peste modul cum i-am nascut as spune doar atat: eu, una, in Ro nu as risca o nastere naturala. Mi-am dorit-o dar pesemne ca nu stiam cam cum e. Acuma stiu si... no way!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Pufymic, si eu astept bebe in iulie. Dupa cum vorbesti tu, e un noroc daca ajungi sa scapi fara complicatii dintr-o cezariana. Eu as zice ca e o nesansa sa faci complicatii si ca procentul de operatii reusite si fara complicatii este incurajator.
Ai vorbit numai de complicatiile materne, dar nu si de cele ale nou-nascutului in cazul nasterii naturale si mai ales cu epidurala. Eu zic ca, desi mici, nu sunt de neglijat.
Eu cred ca bebe e cel mai important si eu personal voi alege sa nasc in asa fel incat sa nu-i pun sub nici o forma viata sau sanatatea in pericol. Si cum totusi la nasterea naturala cu epidurala sunt oarece riscuri (chiar daca sunt multe fete care au nascut foarte elegant asa, exista totusi risc de forceps, vacuum etc, statisticile o arata), ma gandesc ca asta sa fie ultima alegere pt mine. Un bine pt mine si un posibil risc pt bebe... nu-mi place!
Sanatate maxima tutur si nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

quote:
Originally posted by anemona

Pufymic, si eu astept bebe in iulie. Dupa cum vorbesti tu, e un noroc daca ajungi sa scapi fara complicatii dintr-o cezariana. Eu as zice ca e o nesansa sa faci complicatii si ca procentul de operatii reusite si fara complicatii este incurajator.
Ai vorbit numai de complicatiile materne, dar nu si de cele ale nou-nascutului in cazul nasterii naturale si mai ales cu epidurala. Eu zic ca, desi mici, nu sunt de neglijat.
Eu cred ca bebe e cel mai important si eu personal voi alege sa nasc in asa fel incat sa nu-i pun sub nici o forma viata sau sanatatea in pericol. Si cum totusi la nasterea naturala cu epidurala sunt oarece riscuri (chiar daca sunt multe fete care au nascut foarte elegant asa, exista totusi risc de forceps, vacuum etc, statisticile o arata), ma gandesc ca asta sa fie ultima alegere pt mine. Un bine pt mine si un posibil risc pt bebe... nu-mi place!
Sanatate maxima tutur si nastere usoara!

Anemona, nu am afirmat ca nu exista riscuri pentru bb daca nasti natural. Riscurile exista atat pentru mama cat si pentru bb , indiferent de tipul de nastere ales, dar nu e si neaparat necesar sa apara aceste riscuri. Cred ca numai si numai de Dumnezeu depinde ce se va intampla cu noi si cu bb-ii nostrii atat la nestere cat si dupa aceea....de fapt intreaga noastra viata e in mainile Lui....inca inainte de a exista...
Si eu sper din suflet sa fie bine cu bb meu, indiferent cum voi naste, iar de complicatiile nasterii prin cezariana am amintit, deoarece ma intriga faptul ca unele dintre mamici aleg din start cezariana, fara a fi nevoie, chiar daca ar putea sa nasca natural foarte usor....Si eu optez pentru ce e mai bine pentru bb meu....la fel cum face fiecare mama din lumea asta....
Ce am scris eu e un semnal de alarma pentru mamele care nu se gandesc la POSIBILELE consecinte ale unei interventii chirurgicale. Eu de fapt lucrez in sala de operatii ca asistenta instrumentara( acum am iesit ca asa e mai bine pt. bb), si am operat o multime de femei cu eventratie post-cezariana. Si va spun sincer ca nu e o operatie usoara...
Sper sa nu stiti niciodata din proprie experienta ce e aia ....
Va doresc la toate mamicile o sarcina usoara, bb-ei sanatosi, si o viata fericita.
Pupic, Ioana si bb mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Pufymic,spune-ne si nou te rog, ce inseamna eventratie post-cezariana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Albinutza, eventratia este o complicatie postoperatorie tardiva, care poate apare la cateva luni sau chiar ani de la interventia chirurgicala( in cazul nostru vorbim despre cezariana, insa poate sa apara si dupa o "banala" apendicectomie, sau dupa cura operatorie a herniilor, etc...). Ea consta in " desfacerea " peritoneului si a musculaturii, lasand astfel sa " iasa" sub piele, prin orificiul creat epiplonul( "foita" de grasime care acopera intestinele) sau chiar intestinele. Nu e prea placut ca de fiecare data cand tusesti sau stranuti( de ridicat greutati nu mai vorbesc) sa vezi cum iti ies intestinele sub piele( tu nu le vezi chiar pe ele, vezi doar o umflatura, mai mica sau mai mare, in functie de marimea orificiului de eventratie).
Problema se poate complica si mai mult, putandu-se ajunge chiar si la necroza tesuturilor exteriorizate( a epiplonului sau a intestinelor),in acest caz fiind necesara rezectia acestora. De asemenea se poate rezolva si simplu, prin inchiderea orificiului de eventratie( cu sau fara plasa, in functie de marimea lui).
Nu vreau sa va sperii, dar e o complicatie de care e bine sa stim! Noi ne putem feri de ea, doar respectand la milimetru indicatiile medicului(in cazul in care am suferit o interventie chirurgicala primara- cezariana, hernie, apendicectomie, colecistectomie, etc), adica sa NU ridicam greutati(chiar daca noi simtim ca putem!!!), precum si restul indicatiilor pe care cu siguranta ni le va da.
E adevarat ca in unele cazuri e necesara cezariana, dar de ce sa riscam atat de mult daca nu e nevoie? E adevarat ca in primul rand , pentru noi, mamicile, conteaza sanatatea bb-ilor, si daca e mai bine pentru ei sa ni se faca cezariana, o acceptam. Dar de ce sa ne expunem la posibilele riscuri daca nu e nevoie?
Nu spun ca nasterea naturala nu are riscuri! Oricum ai naste risti, dar e bine , ca in momentul in care ai luat o decizie sa stii si posibilele ei consecinte!
Va doresc sa aveti o sarcina usoara, fara probleme, si o nastere la fel!
Pupic, Ioana si bb mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nesty spune:

Nu pot sa spun cum este mai usor sa nasti. Eu am nascut normal in numai doua ore. Desi a fost o nastere provocata, nu pot spune ca a fost greu. Sincer, venisem pregatita psihic pentru ceva groaznic de greu. Am hotarat sa imi inving frica de nastere printr-un optimism debordant. Pana in ziua nasterii citisem de vreo doua ori - "Cel mai simpatic ghid de sarcina", vazusem a treia oara filmul "Masca".Dar fiecare nastere este unica si este imposibil sa dai un raspuns care sa nu fie subiectiv.
Am avut noroc de o moasa minunata...In 5 minute mi-a explicat si m-a invatat cum sa respir si sau nu respir. Medicul a fost super. Din trei "impinge" si ce-i drept vid extractorul, bebe a fost gata. Oricum daca stau sa imi amintesc, nu reusesc sa imi amintesc durerile ci numai clipa in care mi-am vazut copilul. Oricum 40 de saptamani m-am gandit numai la cum arata baiatul meu. Era asa micut si slab dar avea niste ochisori larg deschisi si curiosi.
Oricum, experienta minunata a nasterii si bucuria de a fi mama iti sunt ucise de comportamentul asistentelor, infirmierelor, femeilor de serviciu samd de care vrei-nu vrei te lovesti in maternitatile romanesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Din tot ce am citit pana acum pe forum, toate nasterile naturale sunt finalizate printr-o epiziotomie. Chiar este atat de necesara aceasta interventie sau este efectuata ca si procedura de rutina? Eu nu cred ca organismul femei este defect asa incat sa aibe nevoie de interventii exterioare in procesul nasterii. Daca natura sau Dumnezeu, in marea sa intelepciune si perfectiune ne-a inzestrat cu un corp capabil sa dezvolte si sa creasca o faptura umana din stadiul de celula pana la stadiul de copil fara nici o alta interventie exterioara, nu credeti ca aceeasi forta ne-a inzestrat si cu capacitatea de a naste la fel de ingenios si perfect mica fiinta creata cu atata precizie si perfectiune pana acum? Sau si-a lasat creatia neterminata? Cum se face ca din toate speciile de animale mamifere lasate de Creator pe pamant, omul este SINGURA specie care "are" nevoie de epiziotomie la nastere? Apropos, oare cum nasteau femeile inainte de a se fi inventat aceasta procedura?? Dar bineinteles ca ca 10000 de ani nu exista o industrie numita Obstetrica. Exista poate doar o stiinta, o intelepciune, in cele din urma o "arta" de a naste frumos(o chintesenta a informatiilor dobandite cu maiestrie, si transmise din generatie in generatie de catre persoane pricepute intr-ale nasterii). Pacat ca a murit acea arta.
Iar referitor la durere, nimic maret si grandios pe lumea asta, nu s-a creat vre-o data fara truda si suferinta, nimic care sa dainue, cel putin. In afara de asta, frica si spaima de durere este direct proportionala cu intensitatea acesteia. Asta nu o zic eu, ci este un proces fiziologic natural constatat. Dar, sa nu uitam ca exista procedee de nastere care atenueaza foarte mult durerea, exemplul cel mai bun fiind nasterea in apa. Eu cred ca cu bunavointa si incredere putem invinge orice obstacol.
Va doresc forta interioara si intelepciune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by pulstar

Din tot ce am citit pana acum pe forum, toate nasterile naturale sunt finalizate printr-o epiziotomie.

La mine n-a fost asa. Nu mi s-a facut epiziotomie si chiar am mentionat lucrul asta pe pagina 1 (din 4) la acest subiect!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Am recitit mesajul tau Cristina. Felicitari pentru vointa si curajul de care ai dat dovada. Daca toate femeile ar avea atitudinea ta la nastere, cu siguranta nu s-ar mai vorbi despre procesul nasterii ca despre un film horror.

Mergi la inceput