Schimbarea tzarii, schimbarea numelui
Raspunsuri - Pagina 3
Veve spune:
Noi suntem "Airina si Flavious Drumia"(cu accent puternic pe "i"),veve e un fel de "Egnes-Airis"...surprize-surprize cum o sa sune al bebelului no.2.Nu va zic care
.Sincer n-am nici o intentie sa schimb vreun nume sau sa aleg ceva mai international pt.ca nu ma deranjeaza,indiferent daca pronuntia e corecta sau nu.Ba chiar imi plac unii care insista sa le repet numele in pronuntia originala ca sa nu greseasca.Ambitiosi!![]()
Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica![]()
mihaelabebe spune:
Numele meu a devenit Miheila, Mihala sau Miheilia,dar intotdeauna intorc capul dupa orice stalcitura mai ales daca este urmat de numele de familie care este american.
mihaelaH
viorela hoff spune:
NU stiu de ce le place sa imi spun VIOLA in loc de VIORELA, ca si unul si celalat se pronunta frumos in germana (adica duuuuuuulce!).
Eu nu gasesc nici o asemanare intre cele doua!
Vio
Otilia spune:
Eu am nationalitatea franceza dar nu mi-am schimbat numele, desi am fost intrebata daca vreau sa mi-l "francizez"! ![]()
Varianta franceza de la Otilia este Odile, sau Odette, nume nu prea apreciate de catre francezi... Asa ca mi-am pastrat numele original, iar cei care ma cunosc, desi la inceput li s-a parut mai greu si... un nume mai "diferit", acum imi pronunta numele foarte bine, cu accentul putin deplasat catre sfirsit.
Otilia&LaAdelita
louisea spune:
eu nu am de gand sa-mi schimb prenumele..
ca prin minune imi pronunta prenumele corect. chiar si pe invitatii pe care le-am primit la diverse evenimente mi l-au scris corect..
cu numele mai vedem...
crinuta spune:
Si eu am probleme cu noul meu nume de familie, asa incat de fiecare data arat buletinul pentru a evita sa fiu intrebata de N ori.
Crinuta
Gabbriela spune:
Cand eram in Ro aveam probleme cu numele de familie (Hebean), ieshea Habian, Hebian, Habean ... shi nici cum nu il nimereau, tot timpul ma puneau sa il spun pe litere shi nu intzeleg de ce ca nu este mare scofala cu el... in schimb aici in USA numele mic este o adevarata nerorocire, shi la scris shi la rostit. Asha ca m-am saturat sa tot ii corectez shi sa nu se prinda nimic de ei... il voi schimba shi gata, numele de familie este un nume italian acuma shi este ushor de pronuntzat shi de scris, norocul meu.
PS: Am hotarat sa nu mai schimb Nicoleta in Nicol... il las Nicoleta ca aha a vrut mama sa ma cheme shi doar mai adaug inca un nume acolo, probabil Gabrilla ca este ushor de pronuntzat shi de scris shi nu este asha comun aici.
Gabbriela & Julian 
alba spune:
Pe mine personal, nu ma deranjeaza deloc numele meu de familie.
Traiesc de la virsta de 12 ani in Germania,cind am venit in 1990 ma chema PATRASCU,iar de 4 ani ma cheama MITULESCU dupa sotz!
Prenumele meu CORINA este si aici foarte des intilnit.
Inainte de a fi mama, nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap, sa-mi schimb numele !
Eu de fapt sunt tare mindra de originea mea,dar m-am gindit la Darian,nu as vrea sa aiba din start aceasta "stampila" de "Ausländer" adica "strain" pe frunte,vreau sa fie tratat normal ca toti ceilalti copii!
Dar am ajuns la concluzia ca NU vreau,sa fiu altcineva decit sunt!
Daca m-ar chema spre ex.MÜLLER,eu nu as putea sa ma identific deloc cu acest nume,parca nu as mai fi eu....
Daca m-ar striga, pe strada cineva :
- Hallo, Frau MÜLLER.... nu asi reactiona,as merge mai departe...
Iar oamenii sunt mult mai toleranti ca inainte,nimeni nu mai "tresare" cind aude un nume mai "exotic",multi iti fac chiar complimente, ca ce nume deosebit ai :-)))
In Germania traiesc atitea natii laolalta si n-ai sa intilnesti niciodata un TURC care sa-si boteze copilul "HANS" numai ca traieste in Germania..
NU tot "MUSTAFA" il va chema,indiferent in ce tara din lume se va naste acest copil de origine turca!
Dar noi romanii facem o gramada de compromisuri si tot "prost" suntem vazuti prin strainataturi:-((( de ce oare ?
Haideti,sa ne bucuram de numele,care ne-a fost dat sa-l purtam, indiferent de tara unde traim si speram!
P.S. Gabbriela,am bucur de decizia luata,ai mare dreptate!
Nicoleta,ce nume frumos ![]()
& 
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)
hannen spune:
Pe mine tot Nicoleta ma cheama,dar de mica toti imi zic Nicole,in special tata.Sora mea mai imi zice Nico ,in sfirsit m-am obisnuit cu Nicole,dar in japonia toata lumea ma striga NIKORU![]()
In acte scriu NIKORETA![]()
![]()
Dar nu o sa-mi schimb numele numai din cauza ca ei nu-l pot pronunta.
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
bucluc spune:
Ei, aici mai e cum mai e in Franta ca-mi pronunta numele destul de corect exceptie facand accentul pe ultimul "a". In schimb in SUA imi spus ceva de genul Denielà. Cu numele de familie e usor ca are vocala consoana, iar vocala iar consoana si tot asa pan' la sfarsit. Daaaaar, pe prietenul meu il striga "Siprian" (pacat ca nu am caractere romanesti ca e cu a cu caciula:)) si in toate actele ii scriu Cipriani.
Si numele lui da batai de cap americanilor, insa acolo e ceva obisnuit sa-ti spui numele pe litere... Nu ne gandim sa ne schimbam numele, insa atunci cand o sa avem un bb o sa ne gandim bine la nume sa fie usor de pronuntat peste tot
.
"Cauta la cine te pretuieste, cat de curata e inima, nu cat de inalt e gandul."(N.Iorga)