Trebuie sa credem TOT ce scrie in Biblie ??
Raspunsuri - Pagina 6
lena spune:
Multumesc mult Elena de raspuns...sa stii ca in mare parte asa ajunsesem si noi (eu si sora mea)la concluzia asta dupa indelungi discutii pe tema vietii de apoi...adica noi ne gandeam ca cei care au trait mult inaintea lui Cristos ca de fapt la asta ne refeream noi, au incercat in viatza lor sa faca totul sa-i zicem cat mai etic...ca sa folosim un termen filosofic si vechi grecesc in acelasi timp...adica ei aveau in constiinta lor un Dumnezeu caruia nu-i dadusera o forma, un nume.
Faptul ca ei si-au pus des intrebarea asta sta de fapt in intreaga filosofie antica.
Numai bine, Lena
Elena spune:
quote:
Originally posted by Basilisk
[quoteSi aceeasi Biblie Crestinã spune (Matei 10:34)
.. and the Lord said, "I am not come to send peace upon earth, but a sword"?
sau Deuteronomul 13:12-17
12. If thou shalt hear say in one of thy cities, which the Lord thy God hath given thee to dwell there, saying,
snip/snip...am "cenzurat partea care zice ca dca sunt dovezi ca este adevarat. Puteti verifica ori in Biblie ori pe net...
15. Thou shalt surely smite the inhabitants of that city with the edge of the sword, destroying it utterly, and all that is therein, and the cattle thereof, with the edge of the sword.
16. And thou shalt gather all the spoil of it into the midst of the street thereof, and shalt burn with fire the city, and all the spoil thereof every whit, for the Lord thy God: and it shall be an heap for ever; it shall not be built again.
Are cineva nevoie de traducere?
Ultimul meu post. Merci pentru timpul Dvs.
Basilisk, multumesc pentru interventie. Chiar daca ea a fost tendentioasa, eu ma bucur ca ai atins acest subiect, pentru ca e bine sa facem lucrurile clare.
Sunt intru totul de acord cu ce a scris Ioana (Banti) si as vrea sa intaresc raspunsul ei prin comentariul unei persoane mai avizate ca noi(caruia i-am cerut parerea asupra acestui aspect).
1. In primul rand, Dumnezeul Bibliei este un Dumnezeu al dragostei ( 1 Ioan 4:16).
2. Deuteronom 13:12-17 nu este o incitare la violenta. Dumnezeu isi exercita dreptul de judecator pedepsind idolatria prin mana poporului sau. Dumnezeu nu poate sa vada pacatul, pentru ca Dumnezeu este sfant. De aceea va pedepsi pe pacatos, fie prin interventia sa directa (vezi pacatul lui Core cand pamantul s-a deschis si l-a inghitit), fie prin interventie indirecta, prin mana cuiva autorizat de Dumnezeu sa poarte judecata. Nimeni nu acuza societatea de violenta pentru ca pedepseste crimele, corect?
3. Matei 10:34 nu este incitare la violenta. Aici Mantuitorul afirma ca, din cauza Lui, lumea se va imparti (vezi v. 35-36), si aceasta va fi o impartire chiar cu violenta. Istoria este marturie a acestei impartiri. Textul trebuie inteles in context, altfel devine un pretext.
4. Spre deosebire de Allah care porunceste musulmanilor sa ucida pe infideli, Dumnezeu nostru porunceste sa-i iubim chiar si pe vrajmasi. Unde este violenta in aceasta porunca?
Si uite aici un articol foarte interesant. Nu am avut timp sa il traduc, dar..."are cineva nevoie de traducere ?"
Allah or Jesus?
by Rick Mathes
Last month I attended my annual training session that's required for
maintaining my state prison security clearance. During the training session
there was a presentation by three speakers representing the Roman Catholic,
Protestant and Muslim faiths who explained their belief systems.
I was particularly interested in what the Islamic Imam had to say.
The Imam gave a great presentation of the basics of Islam, complete
with a video. After the presentations, time was provided for questions and
answers.
When it was my turn, I directed my question to the Imam and asked:
"Please, correct me if I'm wrong, but I understand that most Imams and
clerics of Islam have declared a holy jihad [Holy war] against the infidels of the
world. And, that by killing an infidel, which is a command to all Muslims, they are
assured of a place in heaven. If that's the case, can you give me the
definition of an infidel?"
There was no disagreement with my statements and without hesitation he
replied, "Non-believers!"
I responded, "So, let me make sure I have this straight. All followers
of Allah have been commanded to kill everyone who is not of your faith so
they can go to Heaven. Is that correct?"
The expression on his face changed from one of authority and command
to that of a little boy who had just gotten caught with his hand in the cookie
jar. He sheepishly replied, "Yes."
I then stated, "Well, sir, I have a real problem trying to imagine
Pope John Paul commanding all Catholics to kill those of your faith or Pat
Robertson or Dr. Stanley ordering Protestants to do the same in order to go
to Heaven!"
The Imam was speechless.
I continued, "I also have problem with being your friend when you and
your brother clerics are telling your followers to kill me. Let me ask you
a question. Would you rather have your Allah who tells you to kill me in order
to go to Heaven or my Jesus who tells me to love you because I am going to
Heaven and He wants you to be with me?"
You could have heard a pin drop as the Imam hung his head in shame.
Chuck Colson once told me something that has sustained me these 20
years of prison ministry.
He said to me, "Rick, remember that the truth will prevail." And it will!
Elena&Laura
hannen spune:
Adica draga toni,ce inseamna raspunsul tau??
Sa tac naibii din gura???Multumesc mult,insa nu stiu daca ai observat nu am raspuns la aceasta intrebare de fiecare data cind am raspuns.Am pus intrebari la care am asteptat raspunsuri.
Imi dau seama ca atunci cind esti pus in dificultate si nu potzi explica ceva care sa sune cit de cit logic,incerci sa faci discutia sa moara sau schimbi "subiectul"
Eu am sa tac ,stai fara grija,insa pt Lena ,aveam si eu un raspuns.
Draga Lena ,nu uita ca si inainte de Isus au fost multi "trimisi" ai domnului .Fiecare popor a avut trimisul lui.Deci au avut ocazia sa-L cunoasca pe Dumnezeu.Cele mai multe popoare care nu au crezut in trimisi au fost nimicite.Dar cei care au urmat profetului lor si au ales calea unui singur Dumnezeu cu siguranta vor merge in rai.
Daca vrei o sa-ti scriu exemple (numele trimisilor si al popoarelor la care au fost trimisi).Dumnezeu a avut grija sa ne arate tuturor calea spre EL indiferent de timpul in care ne-am nascut,pt ca sa nu ajunga nici unul la judecata de apoi si sa zica"pai noi nu am stiut ,nu am avut indrumator".Asa ca aceasta scuza cade.
Deocamdata cred ca este bine sa termin mesajele mele la acest subiect ,nu de alta dar am devenit prea "suparatoare",si daca tot mi-am "terminat argumentele"mai bine tac chitic.
Numai bine .
hannen spune:
Draga Elena ,inca ceva,daca oamenii ar fi fost lasati sa "reflecteze si sa filozofese" pe seama lui Dumnezeu ,si sa se increada in constiinta lor ar fi fost greu.
Uiti ca majoritatea rataceau?Uiti ca si-au facut dumnezei din lut ,din piatra,ca multi se inchinau la foc,la cer ,la stele ,la luna chiar si la vaci????
De aici trageti concluzia a ceea ce am scris in mesajul anterior,si anume ca Dumnezeu a avut grija si cum a vazut ca oamenii si-au uitat Dumnezeul le-a trimis un vestitor si un indrumator.
Numai bine
hannen spune:
Adica draga toni,ce inseamna raspunsul tau??
Sa tac naibii din gura???Multumesc mult,insa nu stiu daca ai observat nu am raspuns la aceasta intrebare de fiecare data cind am raspuns.Am pus intrebari la care am asteptat raspunsuri.
Imi dau seama ca atunci cind esti pus in dificultate si nu potzi explica ceva care sa sune cit de cit logic,incerci sa faci discutia sa moara sau schimbi "subiectul"
Eu am sa tac ,stai fara grija,insa pt Lena ,aveam si eu un raspuns.
Draga Lena ,nu uita ca si inainte de Isus au fost multi "trimisi" ai domnului .Fiecare popor a avut trimisul lui.Deci au avut ocazia sa-L cunoasca pe Dumnezeu.Cele mai multe popoare care nu au crezut in trimisi au fost nimicite.Dar cei care au urmat profetului lor si au ales calea unui singur Dumnezeu cu siguranta vor merge in rai.
Daca vrei o sa-ti scriu exemple (numele trimisilor si al popoarelor la care au fost trimisi).Dumnezeu a avut grija sa ne arate tuturor calea spre EL indiferent de timpul in care ne-am nascut,pt ca sa nu ajunga nici unul la judecata de apoi si sa zica"pai noi nu am stiut ,nu am avut indrumator".Asa ca aceasta scuza cade.
Deocamdata cred ca este bine sa termin mesajele mele la acest subiect ,nu de alta dar am devenit prea "suparatoare",si daca tot mi-am "terminat argumentele"mai bine tac chitic.
Numai bine .
Adela P spune:
Draga hannen, nu trebuie sa te retragi doar pt ca x sau y iti sugereaza s-o faci. Mie toata discutia mi se pare educativa si atata timp cat e pasnica nu vad de ce nu ai incerca sa argumentezi in continuare ceea ce credinta ta propavaduieste.
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P
hannen spune:
Multumesc Adela.Dar nu inteleg o chestie,de ce ordinea mesajelor este invers.
Adica cel care l-am trimis primul este al doilea
conchita spune:
quote:
Originally posted by Elena
If that's the case, can you give me the
definition of an infidel?"
wow, foarte interesant! :)) mai ales ca simplii credinciosi musulmani sustin ca si ei cred in Dumnezeu unic. dar, dupa perceptele "complementare" Bibliei aduse la cunostinta lumii prin gura inspirata a lui Mahomed, se pare ca sunt doi Dumnezei: unul al vrajbei, altul al dragostei. alegerea care sa fie? si adevarul unde se ascunde? ajung la concluzia ca pana si fericirile difera in cazurile sus-pomenite :))
quote:
Would you rather have your Allah who tells you to kill me in order
to go to Heaven or my Jesus who tells me to love you because I am going to
Heaven and He wants you to be with me?"
pai, chiar asa, zau!!
Elena, totusi, ne putem intoarce la Cartea Cartilor? cine e interesat de islam, are cateva alte topice la dispozitie sau posibilitatea sa deschida altele, aici era vorba despre altceva
Adela P spune:
Hai sa vorbim un pic despre catolicism si ortodoxie. Cand a intervenit separarea? De ce? Care sunt diferentele fundamentale?
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P