Trebuie sa credem TOT ce scrie in Biblie ??
Raspunsuri - Pagina 3
conchita spune:
quote:
Originally posted by hannen
Eu cred asa orice om care cauta adevarul trebuie sa se intrebe ceva simplu(asa imi pare mie)si anume:Cum este posibil ca Dumnezeu acum zicem ca are fiu,pe Isus (pacea asupra lui),acum zicem ca Isus(pacea asupra lui)este Dumnezeu.Cum poate cineva sa creada ca Dumnezeu insusi s-a nascut ,s-a intruchipat in Isus si a murit pt noi???Oare nu realizam ca aceste afirmatii se bat cap in cap?Dumnezeu este Isus dar tot el este fiul lui Dumnezeu.Nu asta este ceea ce se intelege???
simplu. este vorba despre adevarul Sfintei Treimi, ma indoiesc ca ai nevoie de mine sa iti explic fenomenul, sunt carti destule sau poti gasi pe net detalii din partea celor mai cu har.
personal, nu vad nici o contradictie.
quote:
Si inca ceva ,credinta ca Isus(pacea asupra lui)a murit pt pacatele noastre si prin singele lui ne-a luat pacatele.Deci de aici convingerea ca cine crede in el ,are viata vesnica.
Eu mi-am pus ceva intrebari si am ajuns sa vad lucrurile astfel,cum adica un om pacatuieste ,greseste mai mult sau mai putin ,insa sta linistit cu convingerea ca va fi iertat pt ca deja Isus(pacea asupra lui)a platit pt pacatele lui.
uite la ce confuzii ajunge omul daca apleaca urechea la ziceri incomplete sau false, imi pare rau pentru tine ca asa intelegi tu jertfa izbavitoare a lui Iisus. in primul rand, nu toti cei care pacatuiesc sunt iertati, volens nolens, draga Hannen, ar fi absurd si nedrept. Iisus e calea, deci ce intelegi tu prin asta? raspunsul e asa de simplu: este calea pentru cei care cred, care se pocaiesc pentru pacatele lor. Iisus nu este calea pentru islamici, evrei, buddhisti sau mai stiu eu ce alte religii. Iisus este calea crestinilor care aleg sa fie salvati, punct. nu poti sa pacatuiesti si sa te pocaiesti si apoi sa continui in pacat ca nu rezolvi nimic asa. inseamna ca n-ai inteles nimic din jertfa lui Iisus, nu il iubesti si nu vrei sa traiesti intru Dumnezeu.
quote:
Am inteles insa un adevar covirsitor,FIECARE SUFLET PT EL
Cu ceea ce si-a "agonisit"in timpul vietii.Nimeni nu-i va lua partea in fata lui Dumnezeu si nimeni nu va vorbi pt el.
pe mine, "adevarul asta covarsitor" ma sperie. pentru mine e o minciuna cap-coada. In Fata lui Dumnezeu vom avea pe cel mai strasnic aparator, pe Iisus cu marturia jertfei sale si cu promisiunea salvarii pentru cei care au crezut in El.
apoi, ce religie este atat de superficiala sa isi invete credinciosii acest urias egoism al zicerii "fiecare pentru el?". Crestinismul are ca porunca secunda "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" cu alte cuvinte, stai marturie pentru fratele tau, fie el strain sau nu. nu suntem singuri, Dumnezeu este cu noi si tot cu noi sunt si cei care cred in el si in dovada dragostei sale (jertfa Mantuitorului). ma rog, cu specificatia ca, in cazul de fata, este vorba de crestini, ei nu sunt singuri, lor li s-a facut promisiunea, nu altora (de care, personal, mi-e mila pentru singuratatea lor si ii inteleg intru totul cand dispera, ma refer de exemplu la buddhisti care viseaza sa devina una cu neantul, cu nimicul si care urasc viata, cel mai de pret dar divin).
quote:
De la aceste intrebari simple am plecat eu pe drumul care mi-a schimbat viata.Oricine incearca sa reflecteze asupra acestor lucruri poate ,poate va reusi sa vada un nou inceput ,sa inteleaga lucrurile altfel.
intrebarile sunt simple, dar raspunsurile tale sunt false, dupa cum am aratat. nu vreau sa comentez ce fel de "nou inceput" poate fi acela intemeiat pe gresita intelegere a lucrurilor, pe mistificarea adevarului etc.
pentru mine exista un singur adevar si un singur inceput miraculos: Iisus Christos, parte din Sfanta Treime. restul este iluzie si ratacire, nascute din dorinta omeneasca de a mistifica adevarul ca sa ii fie lui mai usor. credinta nu e un drum batatorit, ci o cale cu multe suisuri si coborasuri, o calatorie grea, cu incercari nenumarate si suferinte neimaginate, vorba aceea "multi chemati, putini alesi". eu inteleg de ce apuca oamenii pe cai mai usoare si mai promitatoare in mesaj: e greu sa il iubesti pe Iisus, este covarsitor, stiind ca niciodata nu ii vei putea egala dragostea pe care a dovedit-o el pentru oameni purtand crucea umilintei si a jertfei...cine poate iubi la fel? normal ca nimeni, de aceea multi prefera sa arunce cu pietre sau sa mistifice adevarul crestinismului, alegand cai mai usoare si mai batatorite.
quote:
Nu am zis nimic cu rautate pt ca nu este vina nimanui ca eu cred asa si ceilalti altfel,mi-am expus doar parerea si felul in care am reusit eu sa inteleg altfel lucrurile.
nu, intr-adevar, nu cu rautate. dar jumatatile de adevar ce sunt? eu le consider dezinformari. nu stiu ce ai vrut tu sa spui prin indemnul adresat crestinilor sa isi paraseasca credinta in Iisus, pe care l-ai catalogat, neinformata fiind, drept o contradictie existentiala-cu alte cuvinte o aberatie-, si sa aleaga drumul tau (care e acela, oare)? eu nu interpretez drept o jignire, ci ca pe usuratate de moment pe care am incercat sa o clarific. consider ca e mai cinstit sa vorbeasca fiecare despre ce simte personal, decat sa incerce sa desfiinteze credinta altora, mai ales cand dovedesc ca nu detin informatia minima corespunzatoare. nu uitati ce revolta s-a starnit la topicul fetelor musulmance cand cineva a intervenit cu... aici se repeta istoria, ba chiar mai rau, Elena a fost luata la rost ca de ce publica un asemenea topic. eu cred ca si crestinii au dreptul sa vorbeasca intre ei despre iubirea lor fata de Iisus si vor raspunde la intrebari mai mult ca sigur. pretentia mea minima este ca intrebarile sa fie cel putin bine intentionate (vorba aceea-curiozitate pura, nu prejudecati/rautati sub forma de intrebari), iar opiniile => informate in prealabil, de dragul adevarului, nu de al nostru neaparat.
hannen spune:
Draga conchita,eu nu am indemnat pe nimeni sa lase credinta in Isus(pacea asupra lui),ma intreb de unde ai scos-o pe asta?
Eu doar am pus citeva intrebari la care nimeni din pacate ,nu cred ca poata da o explicatie .Adevarul pe care unii il tin de minciuna,este ca Dumnezeu e numai unul si nu este unul din trei(nu intru in amanunte).Si nici nu o sa pretind ca eu am dreptate in fata nimanui,sau ca adevarul meu este cel adevarat,eu stiu asta numai pt mine si nu pot face pe nimeni sa inteleaga ,nu am eu puterea necesara.
Dezimformatiile mele si falsurile mele sunt si altor milioane de oameni.
Chiar crezi ca eu am ales calea cea mai usoara?Nu,eu ales calea unui singur Dumnezeu .
Si nu exista scut pt noi in fata lui Dumnezeu ,Dumnezeu este scutul celor credinciosi.Nu avem "puratator de cuvint"sa dea socoteala pt faptele noastre.
Nu pot intra in alte amanunte si cred ca stii de ce,deja mi-am sters mesajul de citeva ori ,daca vrei putem continua discutia in particular.
Numai bine
toni spune:
Fetele,
eu cred ca cine este din Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu.Cine nu , incepe si creaza situatii pentru "intrebari nebune", care nu au sens.
Pentru mine una e simplu:vreau sa ajung in Rai?Atunci vin la Iisus, imi predau viata, cu pacate, cu tot ce e in ea.IL accept ca Domn, Stapan si Mantuitor.Asa scrie in Biblie, asa fac.Pentru mine Biblia e sfanta.
Iar pentru cine nu cauta un asemenea sfarsit...poate sa enunte zeci de teorii, nu o sa-i foloseasca la nimic.Si nu o sa ajunga decat in bratele Intunericului , in iad, etc.
Filozofia nu are nimic din credinta.Au fost oameni care au stiut doar "Tatal nostru" , oameni simpli, fara scoala multa, insa au aplicat in viata lor acele Cuvinte(care tot in Biblie sunt scrise) si au ajuns in Rai, adica in bratele Domnului.
Va pup.
hannen spune:
Vad ca mi-o primesc si asa-mi trebuie daca nu-mi vad de treaba.O ultima chestiune tot asa" nebuna "ca si celelalte intrebari si ca si subsemnata care le pune.
Sa inteleg ca sunteti edeptii lozicii preotilor"crede si nu cerceta"?
Si fara ironie,toni,ai intilnit personal pe acei care zici ca au ajuns in rai?
Numai bine.
Banti spune:
N-as dori ca acest subiect sa se transforme intr-o disputa intre religii.
Mie imi place cind oamenii isi pun intrebari, cind cauta raspunsuri, pentru ca inseamna ca sint interesati, le pasa de viata lor, de sufletul lor, si ma rog ca Dumnezeu sa le arate care este Adevarul.
Eu cred ca orice suflet care il cauta sincer pe Dumnezeu si se roaga sa fie luminat in privinta intrebarilor pe care le pune, va capata un raspuns.
Pentru ca eu sint crestina si cred cu tarie ce spune Biblia, pentru mine Adevarul este unul singur, si acesta este Isus Cristos. Cind Pilat din Pont l-a intrebat pe Isus "Ce este Adevarul?" inainte de a fi rastignit, El nu i-a dat nici un raspuns, dar daca citim in Biblie putin mai inainte de aceasta intimplare vedem ca Isus a spus "Eu sint Calea, Adevarul si Viata", si a spus ca "Nimeni nu vine la Tatal decit prin mine".
Oamenii sint pacatosi si nu pot sta inaintea unui Dumnezeu sfint. Inainte, in vechime, Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov, a poruncit evreilor sa aduca jertfe pentru a fi curatiti de pacatele lor, deci era un intreg ceremonial. Dumnezeu a hotarit insa ca are un plan mai bun, si L-a dat pe Fiul Lui ca jertfa ca "ORICINE crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16). Atit de mult ne iubeste Dumnezeu incit a facut un gest inimaginabil pentru ca noi sa puteam trai vesnic alaturi de El. Iar cei ce-L iubesc pe Fiul Lui vor trai vesnic alaturi de El.
Dumnezeu a dat acest mesaj lumii intregi, nu numai pentru crestini, El vrea ca aceasta Veste buna (Evanghelia) sa ajunga pina la marginile pamintului, ca orice om sa o auda. Deci toti oamenii au posibilitatea sa auda Evanghelia, din pacate nu toti aleg sa creada in Isus Cristos. Dumnezeu ne da libertatea sa alegem, El nu ne forteaza.
Isus spune in Apocalipsa, "Iata Eu stau la usa si bat, daca aude cineva glasul meu, voi intra la El, voi cina cu El si El cu mine". Aceste cuvinte sint simbolice, dar chiar asa este, El bate la usa inimii noastre, daca noi vrem ii raspundem, daca nu, mergem mai departe pe drumul nostru, dar s-ar putea sa nu fie cel corect, si din pacate, asta se va adeveri la judecata lui Dumnezeu, cind cei pacatosi nu vor putea sta inaintea lui Dumnezeu decit prin jertfa Fiului Lui. Toti sintem pacatosi, dar unii sintem pacatosi iertati pentru ca am crezut in Fiul Lui. Si cind experimentezi eliberarea si bucuria extraordinara pe care ti-o da iertarea lui Isus, nu te mai poti indoi ca El chiar este cine spune ca este. Pentru ca ceea ce a spus El "Veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face liberi" se implineste in viata omului care regreta pacatele sale si doreste sa traisca dupa voia lui Dumnezeu. Este o eliberare si o pace interioara pe care nimeni altcineva nu ti-o ofera, nici o alta religie sau conducator de religie, si asta eu spun din propria mea experienta.
Se pot spune multe lucruri, dar eu as dori sa le spunem in dragoste.
Ioana
Elena spune:
Hannen,
hai sa vedem intai ce au comun crestinii si musulmanii:
1. Exista doar un singur Dumnezeu (Creator si Pastrator al tuturor lucrurilor).
2. Adevarul este obiectiv, vizibil si disponibil tuturor oamenilor.
3. Moise, Isus si Mahomed au fost personaje istorice, reale.
4. Oamenilor le este poruncit sa respecte legea morala din inima sau constiinta lor.
5. Dumnezeu i-a dat omului Legea (Torah-ul), Psalmii si Evanghelia.
6. Dumnezeu este mare.
Acum hai sa vedem ideile de baza ale crestinismului:
1. natura iubitoare a lui Dumnezeu, 2. identitatea si Dumnezeirea lui Isus Hristos si 3. mantuirea numai prin har fara fapte religioase.
O puternica marturie a Scripturii in favoarea iubirii lui Dumnezeu este Ioan 3:16, "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica".
In acest verset se gasesc cele mai multe superlative continute intr-o singura fraza a Scripturii.
Cel mai mare motiv: "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea"
Cel mai mare iubitor: "Dumnezeu"
Cel mai mare gest: "a dat"
Cel mai mare sacrificiu: "pe Fiul Sau"
Cel mai mare privilegiu: "oricine crede in El"
Cea mai mare salvare: "sa nu piara"
Cea mai simpla conditie: "a crede"
Cel mai mare dar: "viata vesnica"
Cel mai scump cadou: "Isus"
Cel mai nevrednic primitor: "lumea"
Acum urmeaza intrebarea:
Isus Hristos sau Mahomed?
Desi musulmanii sunt invatati ca Isus este numai un mare profet dar nu Dumnezeu Fiul, unele din versetele Koranului confirma de fapt, Dumnezeirea lui Isus Hristos:
Sura 3:45-47- Isus s-a nascut din fecioara Maria.
Sura 19:19- Isus a trait o viata fara pacat.
Sura 3:45- Isus este Cuvantul lui Dumnezeu.
Sura 3:49- Isus a savarsit multe miracole ca, vindecarea vederii unui orb, vindecarea leprosilor, si chiar a inviat mortii.
In plus, mormantul lui Mahomed se afla astazi in Medina, pe cand Hristos este viu in ceruri si impreuna cu Dumnezeu.
In Koran (2:253; 3:45-49; 4:158, 171; 5:49; 19:33; 89:22) se observa ca Isus este numit Mesia, ca a fost nascut din fecioara, ca este printre cei neprihaniti si printre cei mai aproape de Dumnezeu. De asemenea ca, a primit putere de la Duhul Sfant, ca a facut toate aceste miracole deja mentionate, ca si-a proorocit propria Sa moarte si inviere, ca a fost numit Cuvantul lui Dumnezeu si un Spirit de la Dumnezeu. Se mai spune ca El (Isus) se va intoarce impreuna cu miile de ingeri pentru a judeca lumea.
Toate aceste descrieri scot in evidenta o clara imagine a unui Hristos care a fost mai mult decat un profet !!!
Reverendul Pfander, care a fost inainte un musulman, a scris in 1935, in cartea sa "The Balance of Truth" urmatoarele:
"Alegerea este intre: Cel care a facut bine (Isus) sau cel care este numit Profetul cu Sabie (Mahomed); intre Cel ce-a spus, "Iubeste-ti dusmanii" (Isus) si cel ce-a zis, "Ucide-ti dusmanii si dusmanii lui Dumnezeu"; intre Cel ce s-a rugat pentru dusmanii Sai (Isus) si cel ce a facut ca cei ce l-au denigrat sa fie ucisi (Mahomed)."
Elena&Laura
Elena spune:
Despre Sfanta Treime- este, fara indoiala, un concept greu de inteles si asa cum ti-au spus fetele, daca vrei sa stii mai multe, exista o multime de carti pe aceasta tema.
Iti pot da, totusi, doua exemple simple, care pot fi usor intelese de mintea omeneasca: putem intelege mai bine Sfanta Treimie, daca ne gandim ca un barbat poate fi in acelasi timp tata, fiu si sot, sau al doilea exemplu-asa cum apa se poate afla in 3 stari diferite de agregare-lichida, solida si vapori.
Cu bine,
Elena&Laura
hannen spune:
Sincer as vrea sa iau fiecare idee in parte si sa vorbesc despre ea.Sincer nu am timpul necesar acum,insa voi incerca ceva.
Ceea ce ai descris tu este felul in fiecare a inteles mesajul pe care Isus l-a propavaduit.
El a facut toate acele miracole numai cu ajutor si putere de la Dumnezeu.
Cind oamenii au vazut minunile ,unii l-au acuzat ca ar fi indracit altii l-au luat pe el drept Dumnezeu.(si asa s-au despartit ,stiti cine de cine)
De aceea cind a trimis ultimul profet Dumnezeu nu i-a dat putere sa infaptuiasca nici un miracol,pt ca nu a vrut ca oamenii sa greseasca si sa interpreteze gresit ceea ce este el de fapt,un indrumator,unul care propavaduia cuvintul lui Dumnezeu si nimic mai mult.
Singurul lui miracol a fost Coranul."Cartea "care reprezinta cuvintul lui Dumnezeu si care vorbeste despre toti profetii ,care indeamna la credinta intr-un singur Dumnezeu.
Isus nu se va intoarce sa judece lumea,el sa va intoarce sa corecteze greselile religiei propavaduite de el.Sa indrepte ceea ce oamenii au inteles gresit.
Judecata nu el o va face,numai Dumnezeu este cel care va face judecata.
Am fost si eu crestina 23 de ani si crede-ma ca am crezut intotdeauna in Dumnezeu unicul ,caruia m-am rugat tot timpul sa-mi arate calea si adevarul.Si EL mi le-a aratat.Sunt nu fericita ,este putin spus,sunt completa.Am inteles si mi-a fost satisfacuta curiozitatea care pina la acea virsta nu reusisem sa mi-o satisfac.
Aceste intortocheate idei ,ba ca Isus este fiul lui Dumnezeu ,ba ca Isus este Dumnezeu .Ca Dumnezeu s-a nascut luind chip de om,acesta fiind Isus,si cind la alte subiecte se zicea ca nu stiu unde s-a auzit vocea lui Dumnezeu zicind "acesta este fiul meu preaiubit"mie nu-mi zic nimic ,si nu ma face decit sa ma intreb "vorbea Dumnezeu cu EL insusi?"Daca tot EL era Isus cam asa reise,nu?
In sfirsit ,fiecare crede ce vrea si ceea ce el accepta ca fiind adevarul sau.
Eu voi ramine la adevarul meu ,si fiecare la adevarul lui.Care adevar cu siguranta il vom afla cu totii intr-o zi.Nu trebuie sa deznadajduim,cu siguranta va veni, si Dumnezeu va lamuri ce si cum pt fiecare.
Nu am timp prea mult asa ca inchei aici probabil ultimul post pe ziua de astazi.
Numai bine.
adda spune:
quote:
[brCeea ce ai descris tu este felul in fiecare a inteles mesajul pe care Isus l-a propavaduit.
El a facut toate acele miracole numai cu ajutor si putere de la Dumnezeu.
Cind oamenii au vazut minunile ,unii l-au acuzat ca ar fi indracit altii l-au luat pe el drept Dumnezeu.(si asa s-au despartit ,stiti cine de cine)
De aceea cind a trimis ultimul profet Dumnezeu nu i-a dat putere sa infaptuiasca nici un miracol,pt ca nu a vrut ca oamenii sa greseasca si sa interpreteze gresit ceea ce este el de fapt,un indrumator,unul care propavaduia cuvintul lui Dumnezeu si nimic mai mult.
Singurul lui miracol a fost Coranul."Cartea "care reprezinta cuvintul lui Dumnezeu si care vorbeste despre toti profetii ,care indeamna la credinta intr-un singur Dumnezeu.
Isus nu se va intoarce sa judece lumea,el sa va intoarce sa corecteze greselile religiei propavaduite de el.Sa indrepte ceea ce oamenii au inteles gresit.
Judecata nu el o va face,numai Dumnezeu este cel care va face judecata.
Hannen, eu una nu inteleg mai nimic din ce ai scris . Tu il consideri pe Iisus un simplu profet? Sau ce vrei sa spui? Cum adica "Judecata nu el o va face,numai Dumnezeu este cel care va face judecata."??? Dumnezeu nu inseamna Tatal, Fiul si Sfantul Duh?? Iar Fiul nu este Iisus Hristos?
Cred ca discutiile pe aceasta tema pot continua la nesfarsit dintr-un simplu motiv: apartinem unor religii diferite, deci e normal sa avem pareri complet diferite, chiar opuse. Nu cred ca aceasta discutie poate fi constructiva, dimpotriva. Se isca polemici si cei care participa la discutii raman cu un gust amar pentru ca fiecare se va simti lezat de afirmatia celuilalt.
Mai bine faceti pace si nu mai dezbateti probleme religioase . Sunt de parere ca sfaturi bune pot da doar preotii. Noi ne putem da cu parerea sau putem reproduce din ce-am citit, dar, oare, e corect cum gandim?
Elena spune:
quote:
[brEu voi ramine la adevarul meu ,si fiecare la adevarul lui.Care adevar cu siguranta il vom afla cu totii intr-o zi.Nu trebuie sa deznadajduim,cu siguranta va veni, si Dumnezeu va lamuri ce si cum pt fiecare.
Asa este, va veni o zi pentru toti cand vom afla adevarul. Eu una ma bucur ca am ales sa cred intr-un Dumnezeu al dragostei neconditionate si al iertarii. Citind mai multe despre islamism, crede-ma ca am avut o stare de discomfort pentru ca am descoperit acolo un Dumnezeu inaccesibil omului pacatos!! Dumnezeul musulman pe care l-am vazut eu este un dumnezeu al judecatii nu al harului, un dumnezeu, mai degraba al maniei decat al dragostei.
----------------------------------------------------------------
As vrea sa intreb acum moderatorii si pe cei care au citit acest subiect, daca vi se pare util, interesant, sau il lasam sa se stinga ?
Intreb asta pentru ca am investit destul timp si energie in acest subiect;si as investi in continuare daca as stii ca cei ce citesc gasesc informatiile de aici utile.
Daca nu, ar trebui sa-mi canalizez energiile spre altceva mai bun/folositor,nu de alta dar ma asteapta doua manuale de germana sa le citesc.
Cu bine,
Elena&Laura