Clarificari privind CIC pt 2004
Raspunsuri - Pagina 6
eoana spune:
Am revazut mesajele de pe forum si se pare ca toata lumea vorbeste despre o indemnizatie neta de 6500000 lei. Dupa calculele mele, indemnizatia este de 6105000 lei (dupa retinerea de 6,5%). Unde gresesc?
LauraFlo spune:
Imi cer scuze anticipat daca aceasta intrebare are deja pe forum un raspuns, dar nu l-am gasit.
In baza carei legi si al carui articol nu se mai opreste 1% somaj aferent indemnizatiei de crestere a copilului? Este valabil acest lucru si pentru indemnizatia de maternitate?
Va multumesc!
LauraFlo
olimat spune:
vezi:
http://www.reclama mascata//avertizare/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20676&whichpage=2
anna maria spune:
Nu stiu daca postez bine aici,dar incerc!
Ma intereseaza daca din banii pe care ii primesc de la CJP(aprox.5,5mil.) in urma incheierii unui contract de asigurare sociala pt.cresterea copilului(am cotizat inainte de nasterea copilului 13,5mil.,iar inainte de asta am fost in somaj,cam 600.000/luna.Din toate astea a rezultat o suma de aprox.5,5 mil.)mi se opreste ceva(CAS-ul sau altceva).Contractul este in plata din dec.2002,iar acum sunt insarcinata in 3 luni si jum..In fond ma intereseaza daca eu cotizez acele 10 luni din acesti bani,pt.ca este singurul meu venit,inainte de nasterea copilului(mai stiu ca nu se pot suprapune 2 contracte si CRED ca daca va fi,plata va incepe la expirarea celuilalt).
Va multumesc!
Teodoreiin 14 sapt.
anna maria spune:
nu stiu daca am fost bine inteleasa,dar intrebarea care ma framinta
este daca se opreste automat C.A.S.-ul din idemnizatia ptr. cresterea
copilului.Incepind cu luna aceasta am primit aproximativ cu un milion
mai mult,datorita neimpozitarii idemnizatiei,dar nu stiu daca mi se
opreste in continuare C.A.S-ul,ca sa pot beneficia la terminarea
prezentului contract de unul ptr.bb. din burtica.Precizez ca,
mi s-a deschis si carte de munca la incheierea contractului cu C.J.P.
Sa nu ma certati ca sunt asa insistenta,dar multe cunostinte au cazut
in capcana legilor.Va multumesc!
Teodoreiin 14 saptamini
marius spune:
In perioada indemnizatiilor nu se retine CAS raspunsul fiind simplu. Banii care se primesc cu titlu de indemnizatie sunt platiti tocmai din CAS asta si reprezinta. Nu mai sunt salarii. Chiar daca seamana.
Marius (www.desprecopii.com)
anna maria spune:
Draga Marius,in cazul asta eu ce ar trebui sa fac ca sa primesc CIC pt.al doilea copil tinind cont ca se va naste in august si ca actualul contract expira la 1 dec.2004(deci ar fi cele 10 luni pt. a cotiza).Pot cotiza si daca,da,tot la CJP?
Multumesc mult de raspuns!
Teodoreiin 14 sapt.
dida_lupan spune:
Va rog sa ma ajutati si pe mine:
Trebuie sa nasc la inceputul lui aprilie, si as avea la acea data numai 9 luni vechime, dupa calculele mele.
Am cotizat ianuarie 2003- 15 iunie 2003 si apoi, dupa o perioada de pauza- vacanta de vara- m-am angajat altundeva, deci am cotizat iarasi, incepand din septembrie 2003. La data presupusa a nasterii (4 aprilie) as avea cotizate, adunand matematic, 2 luni (15 aprilie-15 iunie) + 7 luni (septembrie - martie inclusiv).
Pot beneficia de prevederile L.557?
Concediul pre si post natal se asimileaza perioadei de cotizare, dupa cum am citit undeva? Caci astfel as putea implini cele 10 luni. Sau trebuie neaparat sa am 10 luni din ultimele 12 inainte de nasterea copilului?
Multumesc mult!.