cum stim ce e important?
Raspunsuri - Pagina 3
adi_dalma spune:
INCERC SA ITI RASPUND LA INTREBAREA : CUM STIM CE E IMPORTANT
Important este sa ai liniste ...sa fi cu cine iubesti . Sa lasi orgoliul iar el sa nu (mai) se lase influentat de rude.Si timpul.
Intr un cuplu nu cred ca e important CINE rezolva problemele. Importanta este permanenta comunicare. Si rasul.
Eu l as intreba daca ma iubeste si daca vrea cu adevarat sa fim impreuna. Si te poti intreba si pe tine asta ....Daca sunteti un cuplu cu adevarat veti rezista acestor INCERCARI. Ai dreptate cand zici ca nu merge faza cu mutat impreuna apoi separare ...asta in general marcheaza inceputul sfarsitului.
Nu va permiteti sa stati cu chirie undeva??
sperantza nu moare spune:
revin cu oarecare detalii, extrase din raspunsul pe care l-am dat cuiva pe acest forum
Cei doi frati stau impreuna, apartament unde s-a mutat si Ea (viitoarea cumnata a prietenului meu)cu copilul ei. Eu sunt pot zice geloasa. Ma deranjeaza modul in care se “harjonesc” – glumele nesarate pe care tipa le face cu iubitul meu, si mai ales modul in care se expune cand e el prin preajma. Seara cand mergeam la el, si intram in casa iesea din dormitor, sau de unde era ca o caprioara, parca ii venea ei iubitul acasa – si nu era nici o confuzie pentru ca prietenul ei era deja acasa. La un moment dat am stat la mine, si cand am trecut pe-acolo, i-a zis in gluma cica : “asa barbat serios esti, n-ai dat si tu macar un telefon!” – dar nu e barbatul ei, ca sa aiba vreo responsabilitate sau obligatie fata de ea. Eu m-am enervat teribil, el a ras. Ca de! E prietena lui fra-su ce sa-i faca? Ma deranjeaza ca, desi stam la mine acum, trece pe-acolo cu treaba si fara treaba, la cafele, glume proaste bine-nteles, iar cand sunt si eu de fata toata lumea face fete lungi. Acum intr-o seara ii spune cand plecam de la ei: “te asteptam maine dimineata” – stii chiar daca a pus fraza la plural, faptul ca a venit de la ea ma deranjeaza, parca nu poate trai fara el. Aseara de exemplu am trecut pe-acolo, unde urma sa vina si el si sa plecam impreuna la mine. Am ajuns inainte si foarte senina incerca sa ma convinga ca iubitul meu nu vine, ca a sunat-O putin mai devreme sa vada daca a venit instalatorul. Iti dai seama ce perceptie are asupra lui daca traieste cu impresia ca a sunat-O, pe ea! Nu ca a sunat sa vada bla-bla! Si mai ales ca stie ea mai bine decat mine ce face prietenul meu!
eu am impresia ca sunt mai putin importanta decat “fericirea fratelui sau”, mai ales cand ii spun ce ma deranjeaza si-i sare tandara ca-i reprosez lui ce face aia. dar ma iubeste si astept si eu ca timpul sa le limpezeasca pe toate
De simtit bine nu ma voi simti niciodata acolo, si poate voi ajunge sa-i spun ei ce ma deranjeaza. Faptul insa ca prietenul meu se trage de sireturi cu ea, intr-un mod deplasat din punctul meu de vedere, ma opreste. Si ca de fapt se poarta intr-un fel cu ea cand nu sunt eu, si altfel cand sunt eu de fata. Ma scoate din minti! Si cate ar mai fi de spus!
de aceea ma simt in plus si tot de aceea am ajuns sa avem discutii cu privire la statul acolo. din pacate cu chirie cred ca nu vom putea financiar vorbind. in plus nu cred ca va accepta, avand unde sta. m-a deranjat ca mi-a spus sa accept situatia - pe vremea cand stateam la el - pana in primavara - cand va propune vinderea apartamentului. De curand a revenit asupra deciziei spunand ca nu e practic. Am de gand sa vad ce se va intampla cand ma voi duce acolo si sa ma impun.
as vrea tare mult sa-mi gasesc linistea, dar cum? cand uneori ma simt a 5-a roata la caruta? raspunsul probabil in timp... cu multe lacrimi.
duminica implinim 3 ani impreuna, sunt tare curioasa daca-si aminteste si cum se comporta va tin la curent
sperantza nu moare
oana cretu spune:
Biata de tine! Eu, personal, nu cred ca as vrea sa ma mai mut nici macar de proba cum ti-am zis mai devreme. Nu poti tu sa-l pui sa citeasca ce se scrie aici pe forum, crezi ca se va supara? Pentru ca sunt curioasa tare daca ar fi fost situatia invers si prietenul surorii tale ar fi facut faze din astea cu tine i-ar fi convenit! Trebuie sa se puna el in situatia ta neaparat innainte de a va muta! Astept raspuns, ca eu ma gandesc la tine!Si sunt tare trista de ce aud!
oana-cannes
draga oana
poate intr-o zi ii voi da sa citeasca ce mi-ati raspuns voi pe forum, desi nu cred ca va aprecia ca ma destainui altora.
poate par masochista insa de-abia astept sa ma mut acolo, sa vad cum se comporta toata lumea, mai ales el. la mine am vrut sa inteleg ca nu cunoaste rosturile casei etc de nu ma ajuta cu nimic; acolo insa vreau cu totul altceva. dupa cum se spune "boala lunga, moarte sigura" - nu are rost sa aman prea mult mutatul la el, asa voi vedea cat este el dispus sa joace pe-o carte, cat de importanta ii sunt. Trebuie sa ma conving ca merita, ca e dispus sa-mi fie sprijin, pentru ca vreau sa fiu fericita. vreau sa stiu daca e dispus sa gasim un echilibru al relatiei - atat intre noi doi cat si cu exteriorul. doar in situatii de criza il vezi pe celalalt cum reactioneaza, sunt dispusa sa las criza sa se declanseze.
mi se intampla si mie sa fiu antrenata in flirt, la serviciu, cu cineva cu care ma vad extrem de rar, si ce-i drept nu-i retez macaroana brutal, dar nici nu-i dau apa la moara (tipul respectiv m-a invitat la o cafea, si i-am spus ca am rezervat cafeaua altcuiva, raspunsuri de-astea), dar am grija ca prietenul meu sa afle, cica e bine sa-i facem gelosi, in plus lucram in aceeasi cladire, de ce sa-i spuna altcineva cine stie ce, mai bine-i spun eu
Poate nici prietnul meu nu considera ca are cum sa-i puna pumnul in gura individei, dar eu gasesc ca ii face jocul, asta ma intarata. Trebuie sa merg acolo, sa vad ce se intampla, sa ma conving. trebuie sa stiu sigur ca nu exagerez sau nu sunt paranoica, desi perceptia si intuitia mea sunt foarte agere - s-a dovedit chiar si in alte situatii
insa imi place lucrul drept si corect
el spune ca ma iubeste si ca eu sunt cea mai importanta, cea-mai-cea..., ca eu sunt cu cea cu care vrea sa fie forever, dar trebuie sa simt ca nu sunt vorbe in vant. el il iubesc nebuneste, cred ca de aceea si sunt atat de sensibila la alti stimuli feminini (dar obiectiv vorbind mi se pare respingator ca prietena fratelui sa-i faca avansuri, si-i face!)
il rasfat, (ca tot era un subiect pe forum) ii fac papa bun, il alint, il mangai, iar de ras, radem! iesim mai putin din cauze diverse si marunte. mai recent sunt foarte atenta sa ma machiez zilnic, in fine sa-mi acord si mie timp, ies cu prietenii, mai intarzii fara sa-i spunn, cate-o ora asa, sa vada ca sunt si eu putin independenta (mi-a reprosat cu blandete ca nu l-am sunat, si i-am zis ca atata timp cat eu cumpar de toate, fac de toate - mai am si condica casa?)
probabil imi va fi greu la gramada, dar viata-i grea si cum spuneam atunci ne dam seama de tot din jurul nostru, iar eu organic simt nevoia sa ma CONVING
iar... Sperantza nu moare
Luna spune:
Am deschis acest subiect si l-am citit ..
eu m-am intristat de-a binelea draga Speranta imi pare rau
ca esti in asa situatie si suporti totusi destul de bine...ca
eu una ...as fi cedat de mult
Treci de situatie doar daca te convigi cum sta situatia real
credema ...sigur ai puterea de a depasi si acest hop din viata
ta oricare va fi decizia finala .Astept continuarea ....sper
sa auzim doar de bine.
oana cretu spune:
Sper sa mearga planul tau. Tu te considera nimeni un pic mazsochista cum zici tu, am vrut chiar sa te sfatuiesc sa fi asa, ca vad ca prietena fratelui lui e chiar rea, sa nu-i zic altfel...Poate asa se va potoli aceasta fata...Si sa nu cumva daca incearca sa-ti fie prietena sa cazi in plasa ei...Vorbesti cu ea, dar doar atat...Ca eu m-am fript bine atunci...Itzi urez bafta! Cand va mutatzi?
oana-cannes
de mutat ne vom muta in aprilie probabil.
sincer nu simt nevoia sa ma imprietenesc cu o astfel de persoana, ar insemna sa-mi incalc toate principiile si valorile
de rezistenta sunt rezistenta, desi cand e "negru" simt ca-mi plezneste inima si-mi pierd mintile. am o vorba - cand ma alint singura - "tare-s mic si amarat... offff..."
Sperantza nu moare
oana cretu spune:
Pai pana va mutatzi mai este...Incearca pana atunci sa o faci pe draga prietena a fratelui sa vada cat de tare te iubeste pe tine prietenul tau...Sari de gatul lui(caci e imposibil sa nu faca si el la fel), alinta-l de fatza cu ea, fa-i cate un pupic din cand in cand si incearca sa vorbesti despre cat de bine va intzelegetzi, relatzia voastra e cea mai frumoasa din lume...Si incearca totodata sa nu-l mai lasi sa se duca singur pe la ei...sa vada ca nu are sanse, daca asta are reaua asta in cap...Te pup!
oana-cannes
dragele mele,
sambata a fost aniversarea noastra - am implinit 3 ani impreuna. am sarbatorit duminica, ca sambata prietenul meu a lucrat. bine-nteles ca duminica nu a venit cu flori cum mi-ar fi placut, dar am zis ca era prea dimineata si l-am iertat.
a fost o zi super placuta, iar seara l-am prins la un pahar de vorba si mi-a zis clar - mi-a placut ca de data asta am putut discuta fara nervi - ca din punctul lui de vedere nu trebuie sa-mi fac probleme, pentru ca cine este si a fost cu fra-su nu exista pentru el. I-am cerut si eu sa ma inteleaga - ca eu nu tin cont ca ea e prietena fratelui lui - pentru ca eu sunt intai de toate femeie si percep anumite lucruri din aceasta perspectiva.
mi-a promis ca acolo, cand ne vom muta vom institui reguli.
i-am zis de asemenea ca mi-ar fi placut sa-mi fi adus o floricica, si si-a facut mea culpa - ma rog el toti banii pe care ii aduce ii lasa in grija mea, si mi-a zis ca va pastra o parte din bani si va avea mai multa grija cu gesturile fata de mine, floricica lui.
draga oana, nu stii ce bine graiesti. Am inceput sa fac deja cum m-ai sfatuit, si am inceput sa-mi arat afectiunea fata de prietenul meu, cand vorbesc despre el ii spun "iubitul meu" etc Dar nu simt nevoia sa-i povestesc ei ce bine ne intelegem.
oricum eu de la el cer ce cer, si daca el reuseste sa-mi dea siguranta si incredere, probabil ca nici ce face individa nu ma va mai deranja atat. voi remarca, voi sanctiona si voi tacea. sper ca iubitul meu sa continue sa se comporte ca atare, iar cand ii mai zic una alta sa nu-i mai sara tandara. imi doresc foarte tare sa ne dea dumnezeu liniste si intelepciune si sa ne simtim bine impreuna ca ieri.
cu drag
Sperantza nu moare
va multumesc si va mai tin la curent - mi-a facut foarte bine dialogul cu voi, asa ca orice sugestii, sfaturi si pareri sunt oricand binevenite
Sperantza nu moare
oana cretu spune:
Ma bucur sa aud ca el ti-a zis sa stai linistita, ca tu esti singura care contezi pentru el...Si imi pare bine, totodata ca a zis ca va impune niste reguli cand va veti muta acolo. Sper sa se intample asta, ca atunci le va da si celorlalti de inteles ca tu esti atat de importanta pentru el, incat nu ar tine cont de nici unul dintre ei cand este vorba de tine.
Legat de sfatul care ti l-am dat ultima oara, nu am vrut sa zic sa te confesezi ei, sa-i povestesti tot, ci sa mai arunci din cand in cand cate o vorba, cand sunteti toti, chiar, cum ca iubitul tau este foarte tandru...Si asta nu iti zic sa o faci din rautate, ci, poate, are si ea putina minte sa vada ca, orice ar incerca nu are nici o sansa, ca voi sunteti un cuplu perfect...Dar e bine, totodata, ca ai incredere in ce ti-a zis el...Poate acest lucru iti va da siguranta si taria sa nu mai iei in cont prostiile acelei fete...Te pup si eu iti voi raspunde mereu, sa sti!
oana-cannes