cat timp sterilizam biberoanele?
Scurt si la obiect.
Pana la ce varsta trebuie sa sterilizam biberoanele?
Raspunsuri
anna maria spune:
Bibi,cum iti dicteaza constiinta!La inceput si eu eram cu sterilizatul(cam pina pe la 6 luni),acum le spal bine cu buretele si cu detergent de vase iar daca mi se par mai patate sau cu alt miros ori le mai fierb ori le schimb cu altele noi.
Teodorei
in 9 sapt.
craluca spune:
Ioana are aproape 4 luni si inca mai sterilizez zilnic desi ma gandeam sa o las mai moale ... cam la 3 zile !
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
Marianar spune:
Eu le-am sterilizat atata timp cat a baut laptic cu biberonul, adica pana la 1 an si 4 luni. Am scapat repede de el. Acum (1 an si 6 luni) mai bem cu biberonul doar apa, dar numai noaptea in rest folosim canuta.
acs spune:
Am fiert biberoanele Mariucai zilnic, pana la varsta de un an, apoi o perioada le-am fiert saptamanal, iar acum doar cand cred de cuviinta (cam o data pe luna). Dar Maria mea a inceput sa bea din biberon pe la 6 luni, deci am fiert zilnic biberonul timp de 6 luni.
Multa sanatate,
Manuela
crisia spune:
Noi inca mai sterilizam biberoanele zilnic (1 an si aproape 2 luni) si am folosit biberon de la nastere. Si suzetele.
parpalak spune:
Eu le-am fiert pina la 4 luni, cind am introdus cerealele, cu care ocazie n-am mai fiert si castronasul si lingurita. Doar spalat bine cu apa si detergent.
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com
Camelia spune:
Tot scurt si la obiect: n-am sterilizat niciodata!Le-am spalat doar cu apa fiebinte si detergent. Si copilul meu e sanatos.Concluzia o poti trage singura.![]()
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
teo1970 spune:
Eu la primul copil le-am sterilizat prin fierbere 1 lună, iar la al doilea deloc, după recomandările Dr. Spock el spune că important este să respecți niște reguli de igienă generale - biberoanele și tetinele să fie curățate imediat după utilizare, prin spălare cu apă caldă și un detergent de vase obișnuit, avînd grijă să îndepărtezi toate resturile de lapte și să limpezești foarte bine. Atîta timp cît nu exista resturi de lapte alterat nu există nici un fel de pericol !
Copiii mei au acum au 2,9 și 1,9 an, au fost alimentați exclusiv cu biberonul și nu au fost bolnavi niciodată (avem și un cățel în casă). Mie una sterilizatul biberoanelor, tetinelor sau jucăriilor mi se pare o muncă inutilă, fără nici un beneficiu pentru copil, atîta timp cît sunt respectate niște reguli generale de igienă.

mamamariana spune:
Emi are 10 luni si inca ii sterilizez biberoanele inainte de fiecare folosire. Am sterilizator si mi-e foarte comod... asa ca nu mi-am propus inca sa nu o mai fac. Adevarul e ca apa de aici de la chiuveta nu e potabila si nu prea am incredere sa le las doar spalate.
Numai bine,
Mamamariana
Gabbriela spune:
Nu am sterilizat nici o data biberoanele... dar imediat dupa folosintza le-am spalat cu apa calda si detergent de vase si clatit foarte bine. De fapt am terilizat o singura data cand au fost noi, inainte de prima folosire.
Gabbriela & Julian