Apa de la robinet vs. apa imbuteliata
Raspunsuri - Pagina 2
moka spune:
Cu apa plata fiarta 5 min. Din toate etichetele pe care le-am studiat Izvorul Minunilor mi s-a parut cea mai indicata, are continutul cel mai scazut de minerale. Oricum in Rom. nici una din solutii nu e buna: apa de la robinet e plina de bacterii, imputirati, nisip si alte cocomarle iar apa plata e plina de saruri pe care rinichii bebelusilor foarte mici nu sunt pregatiti sa le filtreze.
Moka si Mokutza (11 sapt)
SIMONABB spune:
Draga Moka
Am citit acum citeva luni ca zona din care este extrasa apa plata Izvorul minunilor ar fi poluata radioactiv. Din toate apele plata asta imi placeasi mie cel mai mult, insa de cind am auzit chestia asta n-am mai consumat decit Izvorul alb de la DORNA.
SIMONA
Denisa_35 spune:
Eu i-am preparat laptele formula cu apa plata. Nu am fiert-o niciodata, dar in schimb de fiecare data cand cumparam apa plata, schimbam marca. Asa fel incat la un interval de ceva timp ajungeam din nou la tipul initial de apa plata. Si acum la 2 ani si 8 luni ii dau tot apa plata sa bea, dupa acelasi principiu : cumparam apa plata de 3-4 feluir o data si ii dau alternativ...si mai mult acum ca e mare ii dau si apa minerala sa bea. Pe mine apa de la chiuveta ma oripileaza...eu am filtre speciale la bateriile de la chiuvetra si de cate ori le scot sa le curat ma apuca groaza ce mizerie gasesc in ele. O data chiar am gasit si un gandac mort. Mai e ceva de spus?
Denisa si copilul Alecu
mara26 spune:
Noi am folosit f putin apa de robinet fiarta,apoi am cumparat o cana speciala pt filtrarea apei si punem in ea apa de la robinet pe care o folosim fara a mai fierbe.MARA are 1 an si e f sanatoasa.PT cine vrea sa foloseasca apa imbuteliata va recomand "APA PI".BYE!
Gabbriela spune:
Eu am folosit numai apa inbuteliata de cand am inceput sa ii dau formula, iar in ro cand am fost in vizita tot apa inbuteliata. Apa inbuteliata nu trebuie fiarta... iar apa de la robinet nu este prea buna la bb nici macar daca o fierbi. Aici doctori spun ca apa nu este buna la bb daca o fierbi si ei itzi recomand numai apa inbuteliata special pentru bb. Trebuie sa gasesti si tu acolo ceva asemanator... are saruri foarte putzine.
Gabbriela & Julian 
moka spune:
Gabbriela, in Rom. nu se gaseste apa imbuteliata pentru bb, si ce se gaseste trebuie fiarta daca nu este microbiologic pura. Eu o fierb si daca e ca se mai decanteaza din saruri.
Simona, daca nu gresesc chiar a fost un topic pe forum despre art. acela. Eu am zis si atunci si zic si acum ca nu cred in el, exista in presa rom o groaza de art. comandate sau scrise la plezneala. Apele minerale au analize facute atat in rom cat si afara, sunt bunuri de super larg consum si mi-e greu sa cred ca au etichete contrafacute. Sper sa nu incurc borcanele, tu de unde ai informatia?
Moka si Mokutza (11 sapt)
Gabbriela spune:
Moka in Ro este foarte buna apa inbuteliata de la firma Borsec... am folosit-o cand am fost in Ro si am fost foarte incantata de ea. Normal ca am cumparat mai intai mai multe si le-am fiert pe toate sa vad cata depunere are fiecare dar niciodata nu i-am dat la bb apa fiarta in Ro.
Gabbriela & Julian 
ligiacobalt spune:
Eu de la inceput am folosit apa de la robinet fiarta si apoi cand si cand nu constant apa plata dar si ea fiarta.
si Ioana
antoioana spune:
Moosy,
chiar zilele trecute am citit undeva ca nu-i bine sa dai apa plata la bbi. Eu ii dau apa de la robinet, fiarta 5 minute (asa mi-a zis dr.)si nu am avut nici o problema pana acum. Am citit pe siteul guvernului ca apa de la robinet e safe...in Ottawa. Nu stiu ce sa zic, parerile sunt impartite. Tocmai ma gandeam sa-mi iau un filtru Brita, dar Mihai mi-a dat planul peste cap. Stie cineva ce tipuri mai sunt si care este mai bun? Ca la ala de Buzau nu cred ca ajung! :-((
anto
moosy spune:
Antoioana, si mie mi-a zis pediatra sa ii dau mai bine apa de la robinet fiarta 5 min. De fapt a zis ca e buna si cea imbuteliata, dar ca o recomanda pe cea de la robinet. In ultimul timp eu doar de la robinet ii dau. Am sa incerc si eu un filtru. Ce are cel Brita?
Anca si Michael
www.barabas-andreea.ca