Apa de la robinet vs. apa imbuteliata

Apa de la robinet vs. apa imbuteliata | Autor: moosy

Link direct la acest mesaj

Cu ce pregatiti ceaiul si laptele praf? cu apa fiarta de la robinet sau cu apa gata imbuteliata (bineinteles tot fiarta bine)? Eu, la inceput am preparat totul cu apa imbuteliata, dar am sesizat ca dupa ce fierbe bine oala in care ii fierb are o gramada de depuneri albe de la sarurile si mineralele din apa. Cu apa de la robinet nu am patit asa ceva. Pediatra zice ca nu are importanta provenienta apei, ci doar trebuie bine fiarta (5-10 min). Totusi.... e bine sa dam copiilor apa plina cu saruri si minerale nesanatoase din apa imbuteliata care cica e mai "safe".

Voi ce pare aveti?

Anca si Michael ( 3 luni juma')

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Vezi ca sunt diverse tipuri de apa plata. Unele cu mineralizare mai mare altele cu mineralizare mai mica. Trebuie sa citesti etichetele. oricum este bine sa alternezi apa ( brand, sursa ) din cand in cand.

La voi ar trebui sa ai date exacte referitoare la incarcarea cu saruri a apei de robinet! Compara cu ce gasesti pe piata.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gillda spune:

alex are 2 ani. de cind l-am nascut i-am dat apa plata. laptele nu i l-am facut niciodata cu apa fiarta , numai cu apa plata. si acum tot apa plata ii dau. e mai sanatoasa decit cea cu "...." de la robinet. orice pui merita un efort, iar acesta nu-i prea mare,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moosy spune:

Gillda fierbi apa plata?

Anca si Michael

www.barabas-andreea.ca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

pe multe sticle de apa plata scrie "produs microbiologic pur" si daca e de la o firma serioasa e mai de incredere decat apa de la robinet care in Romania e foarte proasta.Apa plata poate sa fie mai mineralizata, dar exista si mai putin mineralizate. Si oricum si cea mineralizata are calciu si alte chestii bune pt.bebe. Deci sunt pro apa plata, dar nu cred ca mai tb.fiarta. (copilul trebuie sa-si dezvolte si imunitatea proprie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Eu ii fac laptele praf cu apa plata Dorna fara sa o fierb, de la trei luni. Tudor are acum sase luni si totul e OK.

Pupa Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

moosy, eu ii fac formula ori cu apa de la robinet, filtrata cu un filtru din ala care se pune pe robinet, ca asa bem si noi, fiarta 2 minute, ca asa scrie pe cutia de formula, ori cu apa distilata de la bidon, pe care nu o mai fierb - si care ar trebui sa fie H2O pur. Dar ieri la baie s-a apucat sa roada robinetele, pe teava bineinteles ca picura apa rece, asa ca cred ca a inghitit ceva apa. Ca sa nu mai zic de cite ori pleaca in patrulare prin cada si mai uita sa-si puna o mina sprijin asa ca da cu nasul in apa, din care cred ca mai si inghite putin, si n-a patit nimic pina acuma. Asa ca nu cred ca-i chiar otravitoare apa de la robinet. Apa distilata (o gasesti la alimentara la sectiunea ape) n-am fiert-o niciodata, asa ca nu stiu cite saruri ar lasa la fiert. In schimb, apa de la robinet lasa destule semne la fiert, chiar si filtrata, dar nu-mi fac prea multe griji, noi o bem cu toate mineralele alea si inca mai traim. Daca apa ar avea prea multe minerale "negative" cred ca s-ar lua masuri. Asa ca nu cred ca toate mineralele din apa sint nocive. Stiam doar de calciu, daca apa-i prea dura, ca poate sa creeze probleme la rinichi. Dar cum ramin o gramada la fiert..

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Noi am folosit pt. ceai si lapte formula apa de la robinet fiarta si racita pana la 1 an. Acum Vladut(1 an si 6 luni) bea apa plata, ceai facut cu apa de la robinet si cereale tot cu apa de la robinet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Exista cateva soiuri de ape minerale plate cu un continut redus de minerale.
Apa de la chiuveta are clor si alte impuritati. O poti folosi foarte bine daca o treci printr-un filtru de apa foarte bun. Eu mi-am luat un filtru Aquator fabricat la Buzau si o cana de apa cu filtru Brita. Primul este mult mai bun. Pe el se aduna efectiv un strat consistent de argila...
Sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Cu apa plata, imbuteliata si nefiarta.E adevarat, ca nu e romaneasca si ca scrie pe ea ca e buna pt. pregatit hrana bebeilor.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Cu apa de la robinet,fiarta 2-3min, de la primul biberon si pina pe la 1 an cind a baut apa fara sa mai fie fiarta si n-am avut niciodata probleme cu burtica. Nu stiu cum este prin alte parti ale lumii dar aici, in AUS, lumea s-ar uita la tine ca la o ciudatenie sa dai bb apa plata in loc de apa de robinet, daramite sa o mai si fierbi. In acelasi timp gasesti de vinzare o gramada de modele de cani cu filtru pt. apa, asa ca parerile pot diferi. Oricum dr. mi-au zis apa de la robinet, apa de la robinet i-am dat si am fost multumita.

Mergi la inceput