6500000 lei-indemnizatie fixa
Ieri au dat la PRO Tv.S-a aprobat noua lege.Pentru mamele care vor naste dupa 1 ianuarie 2004.
126 zile-85 % din salariul pe ultimele 6 luni;
pana la 2 ani-indemnizatie 6500000 lei indiferent de venturile mamicii.
Asta este!
NOI SPERAM CA SE VA ABROGA LEGEA!
Gabi.
Raspunsuri
olimat spune:
1. Trebuie sa ne invatam sa nu ne luam dupa tot ce se aude in MassMedia. Este vorba de L 577/2003 in care se spune ca indemnizatia unica este pentru drepturile ce se stabilesc dupa 01.01.2004 - deci data cererii
2. indemnizatia este de 85% din sal. mediu pe ec, aprox 6.040.000 lei
3. trebuie sa ne mai gandim si la ceilalti (marea majoritate) ce au salarii sub 3.000.000 lei si care chiar nu au cum sa creasca un copil cu acesti bani. Restul care au salarii mai mari oricum nu stau in CIC mai mult de cateva luni, care oricum pot sa isi ia CM, deci nu prea pierd nimic.
Cu riscul de a nu supara pe nimeni, imi cer scuze.
tincutza spune:
Pentru "punctul" 3 sunt intru totul de acord, cu toate ca mi se pare si mie o mare nedreptate pentru mamele/tatii care au salarii mari.
liviu`s spune:
Gabi, atata au priceput cei de la Pro Tv. Oricum, daca arunci un ochi pe mesajele de la aceasta sectiune, vei vedea ca s-a discutat detaliat despre indemnizatia care se va acorda incepand cu anul 2004.
Mickyyy spune:
quote:
Originally posted by olimat
3. trebuie sa ne mai gandim si la ceilalti (marea majoritate) ce au salarii sub 3.000.000 lei si care chiar nu au cum sa creasca un copil cu acesti bani. Restul care au salarii mai mari oricum nu stau in CIC mai mult de cateva luni, care oricum pot sa isi ia CM, deci nu prea pierd nimic.
*****Text taiat conform regulamentului
Mickyyy 30 saptamani
gabid spune:
Pentru ce am invata si am muncit atatia ani pana sa avem copilul?De ce am paltit atatia bani la asigurari de sanatate daca statul ne da in cap?Am o fetita de 2 ani si 3 luni si va asigur ca acesta indemnizatie e f.mica.Noi doream ceva mai mult pentru copii nostri!Este bataie de joc!
Gabi.
gabid spune:
Eu am stat 2 ani acasa cu fetita pentru ca mi-am permis avand salariul mare.Te asigur ca a fost cel mai bun lucru care l-am facut pentru ea.O bona nu poate avea grija de copil asa cum o face mama!
Gabi.
Mara Diana spune:
*****Text taiat conform regulamentului.... ca doar cei cu venituri mari oricum le-au "furat", sunt niste netrebnici care sug sangele unora care ce nu-si permit sa creasca bebelusi, (dar in curand unii dintre ei, nu toti bineinteles, ii vor face pe banda, daca tot primesc venituri duble decat au in prezent)... noroc de anul electoral in care am intrat, fiindca deodata noi astia cu venituri mari (care probabil ca au facut si ei vreo 20 de ani de scoala, ca mine, masterat, doctorat, munca pana la 8-9 seara in fiecare zi, inclusiv sambata sau duminica) au devenit parca scuza saraciei altora. si apoi, nu-i asa, noi oricum suntem invatati sa muncim si n-am avea liniste acasa sa ne crestem si noi un copil. dar de fapt, acum imi dau seama ca oricum nu suntem in targetul guvernului pentru alegeri, asa ca... hai sa traim si sa-i multumim pe cei care oricum ne voteaza... uraaaa...nimeni nu este vinovat, dar rolul asta de Robin Hood pe care si-l aroga Guvernul (in cel mai pur stil manipulator) este deplasat: daca unii oameni nu au venituri mari, cu siguranta nu este din vina celor care au si au ajuns sa aiba ulcer cronic la nici 30 de ani din cauza muncii si stresului... pacat ca muscam momeala expertilor in manipulare si il blamam pe cel de alaturi pentru ce nu avem, in loc sa vedem de unde ni se trage la toti mizeria din tara asta...
daniels spune:
Salut ... cu mare bucurie vestea ca in cele din urma indemnizatia de CIC va fi fixa.
Fac parte din marea categorie a mamicilor care sunt avantajate de aceasta lege.
*****Text taiat conform regulamentului...dar salariul net este de 3300000.
Pot sa te asigur ca daca as avea un salar mare nu m-ar fi bucurat atit de tare indemnizatia fixa, dar nu m-as gindi sa renunt la concediu, deoarece as pierde mult mai mult decit niste bani!
Pace voua!
miky
Ioana77 spune:
Fac parte din aceeasi categorie cu Mickyyy, Mara Diana si cu siguranta si altele. Sunt la fel de revoltata fata de noua lege si consider o mare nedreptate.
Si plus de asta eu voi naste 2 bebelusi si voi primi acei 6.000.000 pentru amandoi!!De ce sa creasca ai mei copii cu 3 mil/luna fiecare?
Motiv in plus ca dupa 6 luni sa ma intorc la munca si sa am, din nou, acel venit care-mi va permite sa ofer tot ceea ce este mai bun pentru copii mei, alimentatia, educatia si tot ce-si doresc ei. Veti da cu pietre probabil si veti spune ca dragostea parintelui este totul. Poate, dar modul in care arati dragostea este diferit...
Cu siguranta ma vor intelege in primul rand acele mamici/viitoare mamici care sunt in aceeasi situatie cu mine (venit mare, vine bebelusul=cheltuieli mai mari, dar cu venit drastic diminuat).
Cu respect,
Ioana