Cartile copilariei mele
Raspunsuri - Pagina 2
Andrada spune:
quote:
Originally posted by iileana
Pe moment (2 ani si 5 luni), el e fascinat de pinguinul Apolodor si de ... "Ghidul de prim-ajutor" - in special plansele cu scheletul uman si cu imobilizarea in fractura de femur...mereu ma pune sa i le povestesc...
ce scump!
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
casandra spune:
Mi-aduc aminte de "Print si cersetor", "Legendele Olimpului", le-am citit la 7 ani si m-au impresionat mult. Apoi, "Doi ani de vacanta", "Capitan la 15 ani", "Ciresarii", "Toate panzele sus", Dumas cu muschetarii ... Ce vremuri ...
ariel_7000 spune:
si eu am adorat "legendele olimpului", "aventurile lui habarnam", "dr au ma doare", "print si cersetor", "morcoveata" si cel mai multtttttt "cei trei muschetari" si ""dupa 20 de ani" si..."CIRESARII"
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinanunta
descintec spune:
Copilaria mica, inainte de Ciresarii si Legendele Olimpului: basmele Contesei de Segur siiiiii.......... Meteoritul care a uitat sa cada, o carte absolut bestiala, o poveste sf fabuloasa. Trebuie sa ma gindesc mai atent, cred ca simt si azi influenta ei. Cu prima carte e ca si cu prima iubire: toata viata te raportezi, intr-un fel sau altul, la ea. :)
D.
she_wolf spune:
Cand eram mica, mica, mi-au placut si mie foarte mult "Povestile nemuritoare", erau multe si tare frumusele...imi amintesc cu mare placere de multe, de ex. de "Piticul Nas", o stiu de parca as fi citit-o ieri.
Aveam o poveste preferata "Cele douasprezece fete de imparat si palatul fermecat" pe care o aveam si ilustrata. De asemenea mi-a placut mult "Fat Frumos din lacrima" a lui Eminescu, pe care o aveam, de asemenea cu ilustratii. Mi-au placut mult si "Print si cersetor", "Hansel si Gretel" (cum s-o scrie oare???), "Peter Pan", "Alice in tara minunilor" etc.
Una dintre cartile favorite a fost "Povestile Asiei" . Superbe!
Bineinteles ca "Legendele Olimpului" am citit-o si recitit-o pana am tocit-o.
Ceva mai tarzior..."1001 de nopti" si Jules Verne.
Au mai fost si multe altele, am avut multe carti cu basme, majoritatea ilustrate, dar, din pacate nu mai tin minte toate denumirile. De "Cipi" nu stiu nimic...
De-abia astept sa scotocesc dupa ele ca sa-i citesc si lui Cristi!
quote:
Initial creeata de Leah
Ma uit la copiii din ziua de azi, fascinati de Harry Potter si de elucubratiile fantasmagorice a le lui Tolkien si ma intreb, de ce carti vor fi fascinati copiii mei?
Hmmm...mie imi place Tolkien...din cate am citit intr-un alt mesaj de-al tau sa inteleg ca totusi ti-a placut "Hobbit"?
Mi se pare normal sa citeasca si aceste, hai sa le spunem, povesti, nu vad absolut nimic rau in asta! Oricum, pana vor citi Tolkien vor sti toate basmele pe dinafara!
"Poveste fara sfarsit" si "Momo" de Michael Ende mi-au placut tare mult, dar nu le-am citit chiar in copilarie, eram deja la liceu. La fel si "Ciresarii".
Claudia si Cristi
Leah spune:
da, mi-a placut Hobbit-ul, desi mi se pare cam grea pentru un copil, mi s-a parut oarecum dificil de urmarit intocmai firul epic cu toate detaliile lui. Dar celelalte carti (pe care n-am avut rabdarea sa le citesc ci doar sa le rasfoiesc) mi se par incredibil de grele. Asta e, poate copiii din ziua de azi sunt mai open-minded, mai deschisi spre nou si inteleg mai bine decat un adult.
Leah
irinai spune:
Eu am citit cred ca de 50 de ori o carte care se numea "Dutu, Lucu si Vacanta mare" de Eduard Jurist. O am si acum si o privesc cu nostalgie. Absolut minunata.
danais spune:
Revin dupa ce am rascolit biblioteca pentru improspatarea memoriei. Multumesc mult Leah pentru deschiderea acestui subiect. Mi-am petrecut seara de ieri intr-un mod foarte agreabil, amintindu-mi de copilarie cu fiecare carte pe care o rasfoiam. I-am si citit cate ceva bebelusei mele inainte de culcare, nu stiu ce a inteles ea, dar mie mi-a facut mare placere.
Dintre autorii romani, mi-au placut in mod deosebit Mircea Sintimbreanu (Recreatia mare, Caramele cu piper), Elvira Bogdan (Domnita Ruxandra, Aurora, Talismanul de safir), Gellu Naum (Cartea cu Apolodor), Mihail Sadoveanu (Dumbrava minunata), Ana Blandiana (Intamplari din gradina mea). Toate sunt absolut delicioase.
Am mai citit cu mare placere cand eram mai marisoara Mark Twain (Aventurile lui Huckleberry Finn si Aventurile lui Tom Sawyer), Lewis Carroll (Alice in Tara Minunilor), Frank L. Baum (Vrajitorul din Oz). M-au incantat si basmele lui Hans Christian Andersen (desi destul de triste) si cele repovestite de Charles Perrault si multe altele de care nu imi amintesc acum.
Va rog, opriti-ma, ca as fi in stare sa scriu pana maine, si mai am si alte treburi . Eu am fost devoratoare de carti in copilarie pentru ca am fost cam bolnavioara pe la 8 ani si am petrecut mult timp la pat si prin spitale si lectura era singura distractie. Am ramas de atunci dependenta de carti ca altii de cafea sau tigari.
Pentru admiratoarele aventurilor lui Habarnam, este bine de stiut ca editura Humanitas a reeditat aceasta minunata carte a lui Nikolai Nosov anul trecut si inca se gaseste in librarii.
Daniela si Denisa
Mada spune:
Eu aveam perioade cand faceam o pasiune pt o anumita carte. Mereu se glumea pe seama mea. Aventurile lui Habarnam, Singur acasa de Hector Malot, Mark Twain, Dickens, Zaharia Sancu cu Descult pe care am citi-o ani in sir nu trecea o luna si o luam de la capat, de Morometii nu mai zic, Povesti nemuritoare, Morcoveata (radeam de el ca facea pipi in pat, dar eu eu faceam la fel....hihihi pana pe la 8 ani ma mai scapam pe mine noaptea), Seri albastre dar nu mai stiu cine a scris-o.
Sora mea de asemenea facuse o pasiune pt Arta conversatiei (na ca iar imi scapa autorul) si multe, multe altele. Spre rusinea mea acum am lasat-o mai moale cu cititul, mai mult citesc carti de specialitate.
Va pup,
Mada
she_wolf spune:
quote:
Originally posted by danais
Am mai citit cu mare placere cand eram mai marisoara Mark Twain (Aventurile lui Huckleberry Finn si Aventurile lui Tom Sawyer)
Daaaaaaaaaa!!!!
Claudia si Cristi