Nu mananca decat piure fff fin

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

quote:
Originally posted by crisia

Multumesc frumos de raspunsuri. O sa incerc sa ii dau ceva de mestecat separat de piure. Am mai avut incercari de a-i da bucatele in piure, si a vomitat instant. Cam pe la ce varsta ies maselele?
Multumesc.

Noua ne-a iesit prima maseluta pe la 1 an si 3 luni, iar a doua creste acum, la 1 an si 4 luni.
Pupicei,
Nadina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Nu stiu daca reuseste sa te linisteasca dar pupazoiul meu a mincat pasat pina in jurul virstei de 2 si jumatate -3 ani.Eram disperata, plecam in vacante cu robotul in valiza, dar nu reuseam sa il fac sa mestece bucatelele mai mari, in conditiile in care avea toti dintii.Si cum avea mereu probleme cu greutatea ( plus diaree din te miri ce!), am acceptat acest compromis.Stiu ca am facut o greseala, in sensul ca nu l-am lasat flamind, dar eram, la rindul meu, obsedata de diversificarea alimentatiei(ii puneam eu din toate ,dar mixate, aratau la fel si aveau un gust de nu se poate!!!).Pina cind, in jurul virstei de 3 ani am plecat la mare in graba si am uitat robotul acasa;nu se punea problema de intoarcere asa ca am discutat intre 4 ochi si i-am spus ca trebuie sa aleaga:ori maninca, ori moare de foame!A inceput sa mestece dar pina la 4 ani, masa de prinz dura cca 1 ora, cu rugaminti, amenintari, tipete de ambele parti si mincarea tinuta la falcuta, ca un hamster.Acum are 6 ani, dar cind ii place ceva, mesteca mama-mama si cind nu prea, o plimba prin gura de il scol de la masa.Bineinteles, deserturile, care de regula sint constituite din piure de mere sau brinzica cu fructe, aluneca usor pe git!!!!
Inarmeaza-te cu rabdare si insista!!!Eu nu am vrut sa accept ideea ca un copil nu moare niciodata de foame si rau am facut!Eventual, invita la masa o mamica, care are un copilas cam de aceeasi virsta.Prin imitatie, uneori se rezolva multe ( nu stiu sigur daca la un an, dar in general merge!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Dai in mana biscuitzi care se topesc foarte repede in contact cu saliva asa o sa invete sa muste singura si sa si mestece. Eu asa am procedat cu Julian si acuma la un an si aproape 2 luni (8 dintzi si 2 molari mici) mananca destul de mare. Iar biscuitzi ii plac cel mai tare ca se si scarpina pe gingi cu ei.
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput