MAT. ELENA DOAMNA-IASI
A nascut cineva la maternitatea Elena Doamna din Iasi?Daca da,spuneti-mi si mie ca am fost tare dezamagita de Cuza Voda,in special de personal.La E.D.bebelusii stau in camera cu mamicile?Sunt in 9 sapt.,iar primul copil l-am nascut la C.V.,pacienta dr.Onofriescu,dar a plecat in timpul travaliului la o cezariana,si a fost dezastru dupa asta.
anamaria
Raspunsuri
ellaalba spune:
Eu nu am bebe...dar din ce am mai auzit la Elena Doamna e mult mai bine si cica dr. Casian ar fi bunuta.
Sarcina si nastere usoara!
anna maria spune:
Tocmai la ea am fost azi dimineata,mi-a recomandat-o medicul de familie si la ea am sa merg de acum inainte.
anamaria
orzu irina spune:
Imi pare rau ce ti s-a intamplat dar dr nu este obligat sa siste la nasterea naturala. La o nastere naturala, fara probleme, asista moasa. Eu am nascut cu dr Onofriescu , adevarat , prin cezariana si am fost f multumita si de dumnealui si de personal. Numai bine. De Elena Doamna nu am auzit lucruri tocmai bune, acum cred ca depinde si cu ce doctor nasti.
irina, mama lui Alex
anna maria spune:
Draga Irina,din cite am inteles pina la urma tot nu ai nascut cu Onofriescu.Din cite stiu eu el este super ocupat si se ocupa mai mult de sarcini cu probleme.La mine nu au fost probleme,bb a fost O.K.,insa eu pina dimineata am facut un hematom de toate frumusetea din cauza epiziotomiei prost facute(o operatie,de altfel,simpla)si dupa ce ca trebuia sa ma coase din nou,au trebuit si sa ma chiureteze.Dupa parerea mea,totul s-a inpimplat pe fondul oboselii,dar nu am fost eu vinovata ca mi-a venit sorocul pe la 3 dimineata.
anamaria
orzu irina spune:
Anna Maria, nu am nascut cu dumnealui dar din cauze obiective: pe mine m-a apucat sorocul inainte de programare si el era plecat in concediu in acea saptamana. Dar nu sunt singura care a nascut cu el, am vorbit cu cateva mamici si au fost multumite. Multa sanatate!
irina, mama lui Alex
irinad spune:
Anna Maria,
Inteleg ca ai fost dezamagita de dr. tau sau de maternitate in general? Eu despre dr. Onofriescu auzisem ca nici nu vine noaptea la spital daca ai nevoie! Dar gandeste-te ca este profesor si este foarte solicitat...
Eu am nascut la Cuza Voda,prin cezariana, dar la Clinica a 2a. Acum sunt din nou insarcinata si tot acolo voi merge... Am o doctorita extraordinara, pe care o recomand oricui (e asistent universitar, e tanara, are si ea doi copii, e frumoasa, calma si are un efect calmant asupra tuturor pacientilor, te asculta, poti s-o intrebi orice si-ti da sfaturi "ca intre prietene", ca sa nu mai spun ca e foarte bine pregatita profesional). Eu merg la Cabinetul ei particular, dar m-a ajutat mereu cand a fost vorba de spital (concedii medicale etc). Trebuie doar sa te programezi din timp la cabinetul ei, pentru ca are destul de multi pacienti...Daca vrei detalii, scrie-mi pe mail si ti le voi da cu placere!
Din pacate, nici eu nu am iesit din Spitalul Cuza Voda cu ganduri mai bune, si pe mine m-a dezamagit personalul (dar cred ca e problema generala, daca nu pentru toata Romania, macar pentru Iasi), dar in general daca ai cu ce cotiza si o faci in mod constant, nu ai de ce sa ai probleme din partea lor... In schimb m-a mentinut pe linia de plutire doctorita mea care mi-a purtat intr-adevar de grija...
Trebuie totusi sa te pun in garda, ca despre Spitalul Sf Elena am auzit niste povesti care te ingrozesc (si sotul meu e medic, asa ca am surse bune), asa ca din 2 rele te sfatuiesc totusi sa alegi Cuza Voda (este totusi putin mai civilizat)...
Tu ai ales un profesor. Alegerea asta are avantaje si dezavantaje. Fiind "pacienta profesorului" cadrele medicale medii vor avea pe undeva un dram de frica (sa nu cumva sa le faci vreo reclamatie) si-ti vor arata ceva mai mult respect. Stiu ca asa era la clinica a 2a cu dr. Anton (care e adjuncta sefului, dar ii stiu toti de frica), ti-as recomanda-o si pe ea, tinand cont de aceste aspecte. Dezavantajul este inca cel pe care deja l-ai pomenit, profesorii in general se ocupa de cazurile mai grave sau mai "speciale" (adica de "relatiile" mai importante). De restul... Ca doar deh, sunt atatia rezidenti, asistente samd. (Nu cred inca ca in ceea ce o priveste pe d-na Anton e chiar la fel, dar risti totusi sa fii plasat la "momentul cheie" la vreun medic mai mic care nu stie nimic despre tine, dar tot nu te lasa de izbeliste).
Am povestit o multime, daca vrei sa-ti impartasesc din experienta mea mai mult, contacteaza-ma direct pe mail, si inarmeza-te cu rabdare! Cum a trecut prima data, o sa treaca si adoua, important este sa ai bebita sanatos si tu sa te refaci cat mai repede!
Irina & Lizuca (2 ani si 10 luni) si bebe mic baietel in burtica (26 saptamani)
vali02 spune:
Anna Maria, eu ti-as recomanda totusi Mat. Cuza Voda. Eu am nascut in martie 2003 acolo(cezariana) si am fost foarte multumita de sectia de ingrijire a nou nascutilor. Mamicile stau in camera cu bebelusul si asistentele te ajuta. Eu am fost placut surprinsa cand asistenta a venit noaptea sa ma ajute sa-mi linistesc puiul (si nu facea chiar asa mare galagie)si daca mamicile erau prea slabite dupa cezariana sau erau la primul copil si nu stiau ce sa-i faca, se ofereau sa sa-l ia pana dimineata ca sa poata dormi cateva ore. Bani nu am dat foarte multi, dar am vazut ca se purtau frumos si cu cele care nu prea dadeau. Un doctor bun ca sa-ti urmaresca sarcina si sa te ajute sa nasti trebuie sa gasasti intr-un spital asa mare - vezi la subiectul sticky cu tema asta.
Sanatate multa,
Vali si Alexandra
orzu irina spune:
As vrea sa fac o precizare . In ultimul mesaj postat de mine aici din graba am facut o greseala. Am spus ca " nu sunt singura care a nascut cu dr Onofriescu" desi nu am apucat sa nasc cu el din motivele spuse, am vrut sa spun : NU AM FOST SINGURA PACIENTA A DR ONOFRIESCU CARE A FOST MULTUMITA DE EL. Imi cer scuze. Draga Anna Maria chiar as dori sa-ti aflu parerea dupa cele citite aici. Multa sanatate!
irina, mama lui Alex
http://community.webshots.com/user/orzuirina
anna maria spune:
De maternitate n-am fost dezamagita total,mi-a placut ideea de a-l avea pe bb linga mine,poate si de aceea prefer tot acolo sa nasc,singura problema ar fi sa gasesc un dr.care mi-ar raspunde la telefon daca s-ar intimpla sa nasc si sa nu fie in maternitate.
Pt.Onofriescu,draga Irina,tot respectul,dar cum am mai spus,este un medic super ocupat,iar eu daca nu am probleme cu sarcina nu m-as duce la el.Frumos baiat,sa-ti traiasca!
http://community.webshots.com/user/annamariais
Teodoreiin 9 sapt.
acvi spune:
Si eu am fost pacienta dr Onofriescu,si eu am nascut fara el,si eu am fost dezamagita ceva timp ca nu a venit la nastere dar sub nici o forma nu as merge la Elena Doamna!!Si eu ma gindesc la al doilea copil dar cu toate inconvenientele tot la dr Onofriescu as merge pt ca e mare lucru sa te poti baza pe cuvintul unui medic,iar el e singurul care (pina acum!!)nu m-a dezamagit!!Am apreciat ca desi nu a venit la nastere a trimis la prima ora pe cineva care i-a facut Rh lai Alex pt ca eu am Rh negativ!!
Elena Doamna a fost pt mine o experienta(acum 7 ani!!) de care nici nu vreau sa-mi amintesc!!Am jurat sa nu mai calc acolo in viata mea!!
Sarcina usoara,Anna Maria!!